21 Kasım 2023 Salı

Komutan: "NATO'yu Karadeniz'de istemiyoruz" dedi, CHP feryadı bastı

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, MSÜ Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda tarihi bir konuşma yaptı:

"NATO Karadeniz'de bazı tedbirler almaya çalışıyor. Karadeniz'de bu tedbirleri biz kendimiz alacağımızı ifade edip NATO'yu veya Amerika'yı Karadeniz'de istemediğimizi beyan ediyoruz."

"Montrö'ye uyulsun. Karadeniz'de biz bütün güvenliği sağlarız Türkiye olarak. Karadeniz'i bir Orta Doğu'ya çevirmesinler. Dolayısıyla Karadeniz'e herhangi bir ülkenin veya NATO'nun girmesini istemiyoruz."

"Kıbrıs'ta, Magusa'nın Kuzeydoğu'sunda yeni bir Deniz Üssü inşa ediyoruz. Türk Deniz Kuvvetleri, daimi olarak orada konuşlanacak."

"Parasını verdiğimiz halde güdümlü mermi vermiyorlar. Biz de kendi güdümlü mermimizi kendimiz yaptık. Atmaca güdümlü mermimiz, Harpoon güdümlü mermisinden çok daha iyi." "Osmanlı İmparatorluğu'nun en kuvvetli olduğu dönem, denizciliğin en kuvvetli olduğu dönemdi. Osmanlı denize ve denizcilere verdiği önemi azalttığı için toprak kayıpları başladı."
+++

CHP çılgına döndü. Nasıl olur da NATO'ya posta koyulurdu? Biz NATO üyesi (kölesi) değil miydik? NATO tak deyince şak diye yapmak zorunda değil miydik?

CHP, Milletvekili Eski Diplomat Namık Tan'ı konuşturdu:
"Nasıl komutansın sen, NATO'yu ve Amerika'yı ne hakla Karadeniz'de istemiyorsun? Biz NATO üyesiyiz, bilmiyor musun?" anlamında sözde ayar vermeye çalıştı. 
Buyurun: 

Türkiye’nin #NATO üyesi olduğunu bilmeyen bir Oramiral, hem de kuvvet komutanı?!?! Çok yazık…
1,7 Mn
Görüntülenme

Asıl sana, daha doğrusu CHP'ye çok yazık.
Bir de sözde "Atatürk'ün partisi", öyle mi??
Atatürk gelse kaçacak delik ararsınız.

+++

Demek ki CHP iktidarda olsa, Montrö'yü delecek, NATO ve ABD gemilerini Karadeniz'e geçirecekti.

FETÖ'nün Amiralleri kandırarak yayınlattığı sözde Montrö bildirisi konusunda "Montrö'yü savundukları için suçlanıyorlar" diye feryat eden CHP'li arkadaşlar, ne oldu şimdi?

Montrö'yü kim savunuyor, kim savunmuyor işte tüm çıplaklığı ile anlaşıldı. Komutan "Montrö'ye uyulsun" diyor, CHP feryat ediyor.

+++



+++

Burada Namık Tan'ı günah keçisi yapmayalım.
CHP yönetimi boylu boyunca ABD'ye, NATO'ya kayıtsız şartsız biat etmiş durumdadır. Bir iki örnek:
1 Mayıs'ta Wall Street Journal'a konuşan Kılıçdaroğlu "Türkiye'nin NATO'daki rolünü güçlendirme" sözü veriyordu.
CIA görevlisi Henri Barkey "The National İnterest" teki yazısında "Kılıçdaroğlu seçilirse Suriye'nin kuzeyinde ABD varlığı ile uzlaşır" diyordu. Mayıs 2023
Özgür Özel de aynı konumdadır. Namık Tan'ı konuşturması da bunu gösteriyor. Her iki aday da Kurultay'da PKK ve FETÖ tutuklularına selam göndererek NATO kölesi olduklarını açıkça ilan etmişlerdi.
Bakınız: 

+++

+++

Davos’tan sonra en etkili çıkış olarak tarihe geçen Erdoğan’ın Berlin’de yaptığı basın toplantısına, CHP Sözcüsü Deniz Yücel: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta Almanya'ya resmi bir ziyarette bulundu. Alman medyasında da alay konusu oldu. Ülkemiz adına üzülüyoruz.”
48,3 B
Görüntülenme
Halbuki Erdoğan konuşmasında Alman yöneticileri perişan etmiş, "Siz Yahudi Soykırımı yapmış olduğunuz için başınız eğik, o yüzden İsrail'i kınayamıyorsunuz" anlamında ayar çekmişti. Ayrıca "Eurofighter vermezseniz başka yerden alırız" diye neredeyse tehdit etmişti. Sayın Yücel o yüzden Erdoğan'a bozuk çalıyor, "Ne diye NATO müttefikimizi perişan ettin" diye sızlanıyor. Alman medyasında alay konusu olması ise şehir efsanesi. 
Bakınız: 
Bu CHP yönetimi işte bu kadar NATO'dan fazla NATO'cu, efendisinden aferin almak için bu kadar alçalabiliyor..
Bu lafları da Atatürk ve Altı Ok panosu önünde söylüyor. Atatürkçü CHP'liler de bu lafları yiyor. Nereye kadar?
+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder