5 Kasım 2023 Pazar

Özdil'den Bozkurt'a NATO resmigeçiti


Özgür Özel ve Meral Akşener: "HAMAS terör örgütü" 
Video kayıtları için bakınız: 

+++

Onlar böyle der de sözde Atatürkçü tayfa durur mu? 
NATO'nun önlerine koyduğu kağıttan okuyup yazdılar.
Buyurun Yılmaz Özdil:

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne “terör örgütü” dediler bu ülkede, genelkurmay başkanını “terörist” diyerek hapse attılar… “Hamas terör örgütü değil” denmesi gayet normal!
552 B
Görüntülenme

Büyük Atatürkçü Özdil, Ergenekon tertiplerinde komutanlara terörist diyenlerle HAMAS'a terörist diyenlerin NATO cephesi olduğunu bilmez mi? 

Sözde Erdoğan'a laf çakıyor. Erdoğan, komutanlara kumpas kuran FETÖ'yü kastederek "Aldatıldık, Rabbim de milletim de bizi affetsin" demedi mi? Erdoğan'ın komutanlara artık terörist demediğini bilmez mi Özdil? 

BOP Eşbaşkanlığı'ndan istifa ederek PKK ve FETÖ ile mücadeleye başladığını bilmez mi? Bal gibi bilir. 

+++

Necati Doğru

"Sağ kalanları esir diye topla Gazze'ye götür. HAMAS'a akıl veren üst akıl müzik şenliği basıp sivil öldürmenin 'bir savaş suçu yani katillik' olduğunu biliyordur. HAMAS'ın katilliğine İsrail de aynı katillik tonuyla cevap verdi...

Katil katile karşı."

"HAMAS'ın üst aklı Türkiye'nin iktidar partisi sözcülerinin çocuk ve anne ölümlerini iç siyaset malzemesi haline getireceklerini biliyordu."

"Sormak isterim, HAMAS'ın üst aklı kim?

https://www.sozcu.com.tr/2023/yazarlar/necati-dogru/hamasin-ust-akli-7843009/


Müzik şenliğindeki İsraillilerin bile ölümlerin İsrail askerlerinin çapraz ateşi ile olduğunu itiraf ettiklerini Necati Bey bilmez mi?

HAMAS'ın özellikle askeri üslere saldırdığını, komutanlar dahil bir çok İsrail askeri öldürdüğünü ve esir aldığını bilmez mi?

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres'in bile isyan ederek: "HAMAS saldırılarının durduk yere ortaya çıkmadığının da bilincinde olmalıyız. Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz tutuluyor. Topraklarının adım adım yerleşim yerleri tarafından ele geçirilmesine ve şiddete tanık oluyor. Ekonomileri yıkılmış, insanlar yerlerinden edilmiş ve evleri yerle bir edilmiş durumda. Siyasi çözüme olan inançları yok olmaya başladı." dediğini duymamış olabilir mi? Guterres'in söylediklerinin doğru olduğunu bir gazeteci olan Necati Doğru bilmez mi?

İşgalci ile işgale karşı çıkanın aynı kefeye konulamayacağını Bay Doğru bilmez mi?

"Tayyip Erdoğan iç siyaset malzemesi yapsın" diye bir üst aklın HAMAS'ı bu saldırıyı yapmaya ikna etmiş olduğunu hangi zehir hafiye bulup ortaya çıkarabilirdi? Necati Doğru mu? Hayır, bu zehir hafiye CIA'dan başkası değildir.

Sayın Doğru, önüne konulan kağıttan okuyup yazmaktadır.

"Kim bu üst akıl?" diye sormaktadır. Bir gazeteci olarak, varlığı meçhul, kim olduğu bilinmeyen bir üst aklın varlığını niçin ciddi ciddi öne sürüyorsun?

"Tayyip iç siyaset malzemesi yapsın" diye HAMAS'ı kışkırtan kim olabilir? Tayyip'i devirmek isteyen NATO - ABD - AB olmayacağına göre Tayyip'i destekleyen Rusya, Çin, İran olabilir mi? Satır altı NATO yandaşlığı ve Avrasya düşmanlığı ancak bu kadar güzel ifade edilebilirdi. CIA'nın eline sağlık.

Yeter ki Tayyip düşmanlığı olsun, gerisi ne kadar palavra olursa olsun. Gazetecilik bu mudur?

HAMAS saldırısından sonra İsrail'in gizli belgeleri ortalığa saçıldı, bu saldırı olmasaydı bile İsrail, Gazze'yi işgal edecekti. Bu planı öğrenen HAMAS ön aldı, İsrail'i gafil avladı. Bunu da mı görmedi, duymadı, söylemiyor usta gazeteci Bay Necati?

Buyurun:
"13 Ekim 2023 tarihli İstihbarat Bakanlığı onaylı belgede, Gazze’nin işgal edilmesi için üç alternatif ortaya atıldı. Basına sızan belgeye göre;Gazze Şeridi’ndeki 2.3 milyon kişinin Mısır’ın büyük bölümü çöl olan Sina Yarımadası’na nakledilmesini öngören bir savaş önerisi ortaya atıldı."

Bakınız: 

+++

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt
Önce Taliban, şimdi Hamas… Atatürk’ü neredeyse bir selefi-şeriatçı terörist ilan edecek densizler. Atatürk,sizin gibi, girdiği kabın şeklini alan,geçtiği yolların rengini çalan bir su değildir efendi, O ideolojisi Kemalizm olan bir devrimcidir. Kendinize gelin!

+++

Kemalizm'i, Altı Ok'u kapı dışarı ederek sosyal demokraside karar kılan CHP'nin izinden giderek zaman içinde Amerikancı Düşünce Derneği haline gelen Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Genel Başkanı, bu sözleri halkTV'de konuşan Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Samet Kunt'un şu açıklaması üzerine söylemişti: Video kaydı


Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Samet Kunt, bu sözde Atatürkçü özde sosyal demokrat mandacıyı yanıtlıyor:
Atatürk devrimciydi, ömrünü emperyalizme karşı mücadeleye adadı. Her daim Asyalı ve Doğulu olduğunu vurguladı. Mazlum milletlerle ittifak yaptı. Çünkü, sizin gibi mandacı değildi. Ne HEDEP'e ne de NATO'ya karşısınız. Düşmanınız ABD değil, vatanını savunan mazlum milletler.

Sayın Hüsnü Bozkurt, bir sözde Atatürkçü olarak, emperyalizme vurulan her darbeden derin bir rahatsızlık duymaktadır.

Kurtuluş Savaşımız sırasında Avrupalı sosyal demokratlar Lenin'e şöyle karşı çıkıyorlardı: "Ey Lenin, sen artık işçi sınıfını temsil edemezsin, çünkü Feodal Paşa Kemal'i destekliyorsun."

Bu bir bahane idi. Sosyal demokratlar, Dünya Savaşının başında kendi emperyalist burjuva hükümetlerinin savaş bütçesini onaylayarak işçi sınıfını terk etmiş, onların hizmetine girmişlerdi. Günümüzde de o yolda yürümeye devam ediyorlar.

Mustafa Kemal o dönemde cumhuriyetçi olduğunu açıklamış olsaydı bile sosyal demokratlar ona karşı çıkacaklardı. Çünkü sorun Mustafa Kemalin Feodal Paşa (şeriatçı) olması değildi. Sorun, kendi emperyalist hükümetlerinin Anadolu'yu sömürgeleştirme amaçlarına taş koyulmasıydı. Çünkü elde edilecek kardan onlar da nemalanacaklardı.

Sosyal demokratların bu ihaneti üzerine Lenin, partisinin "Rus Sosyal Demokrat İşçi Partisi" olan adını "Komünist Partisi" olarak değiştirdi.

CHP, işte Atatürk düşmanı - daha doğrusu ülkemizin bağımsızlığının düşmanı - olan bu uğursuz sosyal demokrasinin peşine takılmış, Sosyalist Enternasyonal'e üye olmuştur.

Sayın Hüsnü Bozkurt'un emperyalizmle mücadele edenlere (şeriatçılığa karşı olma bahanesi ile) karşı çıkması, bu uğursuz sosyal demokrasi ideolojisini benimseyip (ister istemez) Atatürk'ün karşısında konumlanması dolayısıyladır.

Sanki Afganistan'da, Filistin'de, Gazze'de Atatürkçü bir örgüt vardı, emperyalizmle savaşıyordu da biz onu desteklemeyip Taliban'ı ve HAMAS'ı mı destekliyoruz?

Eğer işgal altındaki bir ülkede emperyalizmle savaşan laik demokrat bir örgüt yoksa o ülke halkı işgale razı olup yan gelip yatmalı, emperyalistlerin kölesi mi olmalıdır?

"A, bu şeriatçı örgüt kaka, emperyalist işgal daha iyi. Bekleyelim ki laik bir örgüt kurulsun, o zamana kadar aman ha bir eylem yapmayalım" mı demelidirler?

Taliban'ın, HAMAS'ın, İslami Cihad'ın, Hizbullah'ın yaptığı ile Atatürk'ün yaptığı şey aynıdır: Emperyalizmle savaşmak.

Emperyalist işgal altındaki bir ülkede ne laiklik olur, ne demokrasi.

Charles de Gaulle, "Niçin işgal ettiğimiz Cezayir'e laiklik götürmüyoruz?" diye soran gazeteciye şu yanıtı vermişti: "Laiklik Fransa için lazımdır, Cezayir için değil."

Anlaşıldı mı şimdi zurnanın zırt dediği yer Sayın Bozkurt?

NATO  ve Avrupa Birliği yandaşlığının sizi getirdiği nokta işte budur.

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder