18 Ekim 2023 Çarşamba

CHP ve sahte sol: "PKK'ya vurmayın. Tezkereye hayır"

PKK ve uzantıları (PYD, YPG, SDG vd) ile mücadele amacıyla Irak ve Suriye'ye asker göndermeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi 164 ret oyuna karşı 357 oyla kabul edildi.

+++

"Tezkereye hayır, PKK'ya vurmayın" diyenler:
CHP 
TİP (Türkiye İşçi Partisi)
HDP = YSP (PKK'nın uzantıları)

DEVA (Ali Babacan) ise çekimser kalarak "hayır" demiş oldu.

+++

TİP Milletvekili Sera Kadıgil:
"Yoksul halk çocuklarının başka ülke topraklarında göz göre göre ölüme gönderilmesine izin vermeyeceğiz" 

+++

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkereye ilişkin grup toplantısında yaptığı açıklamada:

"Kadınıyla, erkeğiyle, vatanseveriyle, bayrağını sevenle kendi ülkemizin mübarek topraklarında yabancı asker postalı istemiyoruz. Kendi topraklarına yabancı askerleri davet edip terörle mücadele ayağı altında burada onların bazı müdahalede bulunmalarına izin vermek açık ve net söylüyorum, vatana ihanettir" 

+++

+++

"Yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması" ifadesi, yurt dışına asker gönderme ile ilgili tüm tezkerelerde bulunmaktadır. Kılıçdaroğlu eğer buna karşı ise, bundan önceki tezkerelere neden evet demiş, son 2 tezkereye ise neden hayır demiştir.

Faik Öztrak "Yabancı kuvvetler ÖSO mu" diye sormuş. ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) yabancı bir kuvvet değil, TSK'nın emir ve komutası altında Suriye'de PKK'ya ve IŞİD gibi Amerikancı sözde şeriatçı örgütlere karşı savaşan bir kuvvettir. Türkiye'ye gelmesi için tezkereye gerek yoktur.

CHP, böyle bir kuvvetten neden rahatsızlık duymaktadır? 

2017 kampanyası

Eğer Kılıçdaroğlu kendi ifadesi ile "ülkemizin mübarek topraklarında yabancı asker postalı istemiyor" ise önce ülkemizdeki ABD üslerine karşı çıkmalı ve Meclis'e "ABD üslerine el konsun, ABD askerleri ülkemizi terk etsin" önergesi vermelidir.

Vatan Partisi ABD üslerine karşı çıkmakta, ancak CHP bu üslerden hiç bir rahatsızlık duymamaktadır. 

Acaba Kılıçdaroğlu'na göre ABD postalı "yabancı asker postalı" değil midir?

Vatan Partisi Meclis dışından karşı çıkıyor,
CHP tam siper.

Eğer Kılıçdaroğlu gerçekten ülkemizde yabancı postalı istemiyorsa, Vatan Partisi'nin sorduğu soruları Meclis'te gündeme getirmelidir.

Mevcut postallara ses çıkarmayıp ileride olacağı varsayılan hayali postallara karşı çıkmak milleti enayi yerine koymaktır.

Buyurun sorun bakalım aşağıdaki soruları Sayın Kılıçdaroğlu, tabii başkan Biden uygun görürse.


Bu konuda bakınız: 
ABD - TC arasında Suriye restleşmesi

+++

ABD ile Suriye konusunda restleşen Türkiye'nin ülkemize ABD - NATO askerlerini çağırmayacağı kesindir. Düşman askerini davet etmeyeceğimizi cümle alem bilmektedir.

Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika'nın Suriye'de yürüttüğü faaliyetlerin Türkiye'nin milli güvenliği için olağanüstü tehdit oluşturduğunu" ifade etmiştir.

Öyleyse hangi ülkelerden asker davet edebiliriz? ABD - NATO'nun ülkemize saldırması karşısında hangi ülkeler bize yardım eder?

"Yabancı kuvvetler ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) mu" diye sorarak asıl korkunuzu gizlemeyin, açıkça söyleyin.

"ABD'nin düşmanlarını ülkemizde istemiyoruz" diye açık açık söyleyin, çekinmeyin Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Öztrak.

+++

Vatandaş dolmayı yutmuyor:

CHP'nin tezkereye hayır oyu vermesi bu yüzdenmiş; yabancı asker istemiyorlarmış. Soruyorum size bir tek gün Türkiye'deki AMERİKAN askeri varlığı için tek bir söylem ve eylemini görüp duydunuz mu? Kimi koruyorsunuz!!
652
Görüntülenme


+++
arşiv:

ABD - TC arasında Suriye restleşmesi 

İncirlik Türk Ordusu'nun denetimine girsin 

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder