13 Ekim 2023 Cuma

Mescid-i Aksa'ya birlikte gideceğiz

 


Vatan Partisi'nin basın açıklamasına katılan Filistin İstanbul Başkonsolosu Hanaa Aburamadan:

"Bağımsız Filistin kurulana kadar mücadelemiz sürecek. 

Dost Vatan Partisi'ne ne kadar teşekkür etsek kelimeler yetmez. Çok mutlu oldum. Burada olmanız gerçekten büyük bir destek. Filistin halkı, Gazze halkı şu an çok zor durumda. 

Vatan Partisi'ne, Aydınlık Gazetesi'ne ve ULUSAL KANAL'a, Filistin'in sesi oldukları için teşekkür ediyorum.

Allah’ın izniyle Başkenti Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasıyla hep birlikte Mescidi Aksa’yı ziyaret edeceğiz.”

Video kaydı: 



Eyüpsultan'daki Filistin Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yapan Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Okan Özkan:

“Dünyanın en büyük teröristine, ABD’ye meydan okuyoruz! Batı Asya devletlerinin ortak mücadelesiyle, Amerikan emperyalizmi ve İsrail siyonizmi yenilecek, bağımsız ve birleşik Filistin Devleti kurulacaktır!” 


“7 Ekim 2023 tarihinde Hamas’ın başlattığı Aksa Tufanı Harekatı'nı destekliyoruz ve selam gönderiyoruz.

-Filistin toprakları İsrail işgali altındadır.

-Filistin, zulme karşı İsrail'le savaşmaktadır.

-Bağımsızlık uğruna ve işgale karşı verilen her savaş haklıdır."

İsrail, ABD’nin bölgemizdeki ana üssüdür. İsrail’in yayılmacı ve saldırgan politikasının altında ABD vardır. Bölge ülkelerinin emperyalizm karşısında oluşacak birliği bugün hiç olmadığı kadar önemlidir.

“İtidal çağrıları yaparak Filistin meselesi çözülemez! Filistin meselesinde tarafsız kalmak İsrail’in ve ABD’nin ekmeğine yağ sürmektir. 

İsrail’in saldırganlığını durdurmak ve Filistin’in mücadelesini zafere ulaştırmak için Vatan Partisi’nin Üç Ayaklı Planı uygulanmalıdır:

1-Doğu Kudüs merkezli, toprakları birleşik, bağımsız Filistin Devleti kurulmalıdır. 

2-ABD ve İsrail’in 'Kürdistan' adı altında İkinci İsrail Devletini kurma girişimi Suriye ve Irak’ta bozguna uğratılmalıdır. 

3-ABD - İsrail - Yunanistan - Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ortaklığının Doğu Akdeniz’deki saldırganlığı boşa çıkarılmalıdır.


“ABD, İsrail’e destek vermek için dünyanın en büyük uçak gemisini yolluyor. On yıllardır insan hakları ve demokrasi bahanesiyle Vietnam’ı, Afganistan’ı, Irak’ı, Suriye’yi, Libya’yı ve daha nicelerini işgal etti, mazlumları katletti. Dünyanın en büyük teröristine, ABD’ye meydan okuyoruz! Tanklarıyla, toplarıyla, dünyanın en büyük uçak gemileriyle gelseler de Batı Asya’nın direnişini kıramayacaklar. ABD, dünyanın jandarması değildir."


“Arap karşıtlığından ötürü İsrail yandaşlığına soyunan sözde Türk milliyetçileri var. Türk milliyetçiliği emperyalizme karşı tavırda sınanır.

Türk milliyetçisi bağımsızlık mücadelelerinden yanadır, İsrail’in emperyalist politikalarını destekleyen, mazlum Filistin halkına düşman Türk Milliyetçiliği olamaz. 

"Filistin İsrail'e saldırarak kendini bitirecek."“Filistin’in İsrail’e saldırması İsrail’e yaradı.” diyenlerMustafa Kemal Paşa Anadolu'da savaşa başladığı zaman "Aman savaşmayalım, bizi tümüyle işgal ederler" diyen mandacıların devamıdır. 

Mustafa Kemal Paşa'yı vatana ihanetle suçlayan Damat Feritler ve Ali Kemaller de aynı kaygılarla vatanlarını sattılar. Türkiye’de mandacılığa ve emperyalizm uşaklığına izin vermeyeceğiz."


“Vatan Partisi, hem bugün hem de geçmişte Filistin halkının hep yanında olmuştur. 

Partimiz, 1973 yılında Nahr El Bared Kampında İsrail istihbarat örgütü MOSSAD’ın yaptığı bir operasyonda Filistin’in bağımsızlık davası için 8 şehit vermiştir. 

Haklı mücadele uğrunda hayatlarını kaybeden şehitlerimizi bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyoruz. 

Batı Asya devletlerinin ortak mücadelesiyle, Amerikan emperyalizmi ve İsrail siyonizmi yenilecek, bağımsız ve birleşik Filistin Devleti kurulacaktır!” 

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder