14 Ekim 2023 Cumartesi

"Türkiye seçimini yapsın: Ya Batı ya HAMAS" buyurdu AB

 

Sayın Cumhurbaşkanımız,
Bu tehditvari çağrının muhatabı sizsiniz, çünkü Türkiye'yi siz temsil ediyorsunuz. Seçiminizi merakla bekliyoruz.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas: "İlk andan itibaren 27 AB üyesi ülkenin tamamı oybirliğiyle İsrail'in kendini savunma hakkını tanıdı, terör saldırısını kınadı ve yüksek sesle terörün hiçbir haklı gerekçesi olmadığını söyledi. Türkiye tarihin hangi tarafında yer almak istediğini seçmeli. Bizim, yani Avrupa Birliği, NATO, Batı değerlerinin mi, yoksa Moskova, Tahran, HAMAS ve Hizbullah'ın mı yanında yer alacak? Cevabı açık olmalı."
58,8 B
Görüntülenme


+++

Macron hükümetinin Filistin’e destek eylemlerini yasaklamasının üzerine sokağa çıkan Fransızlar: “Hepimiz Filistinliyiz”🇵🇸
1.558
Görüntülenme

+++

İngiliz Hükümeti
Filistin yanlısı gösterileri dağıtacağını açıklamasına rağmen Londra sokakları dolup taştı. 
Video kaydı

+++

Alman polisi, Filistin destekçisi göstericileri zorbalıkla dağıtıyor. Video kaydı
The German police severely suppressed the march of supporters of the Palestinian people
32,9 B
Görüntülenme

+++

1995'ten beri Çin'de gazetecilik yapan Fudan Üniversitesi (Çin) mezunu İtalyan Angelo Giuliano: 
In Europe you can burn the Quran but you cannot protest against #GazaGenocide
tarafından İngilizce dilinden çevrildi
Avrupa'da Kur'an yakabilirsiniz ama Gazze soykırımını protesto edemezsiniz #GazaGenocide
23,8 B
Görüntülenme

+++

Diğer önemli açıklama ve yorumu: 

🇮🇱🇵🇸 NATO Genel Sekreteri, NATO'nun İsrail'in Filistin'e saldırısını orantılı bulduğunu açıkladı. ❓ Türkiye de NATO üyesi olarak bu görüşü paylaşıyor olmalı. Ya da NATO'da Türkiye'nin görüşünün bir önemi yok.
6.744
Görüntülenme

Sayın Cumhurbaşkanımız,
Hangi seçenek doğru?
Türkiye'nin ne dediğinin NATO'da hiç bir önemi yoksa, niçin hala NATO üyesi olmakta ısrar ediyorsunuz?

+++

🇺🇦🇮🇱 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, NATO Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada destek için dünya liderlerini İsrail'e gitmeye davet etti.

Video kaydı

Sayın Cumhurbaşkanımız,
İsrail saldırısını destekleyen Zelenskiy'e İHA SİHA gibi silahlar vermeye devam edecek misiniz?

+++

Putin: "İsrail'in Gazze Şeridi'ni kuşatması kabul edilemez. Bu, Leningrad'daki NAZİ kuşatmasına benziyor."
🇷🇺🇵🇸 PUTIN: “The Israeli siege of the Gaza Strip is unacceptable and is like the Nazi siege of Leningrad.”

 
Putin'in Danışmanı Aleksandr Dugin
Alexander Dugin
    @Agdchan
The West goes openly totalitarian. You have to be pro-Ukraine otherwise you're gonna die. You have to be pro-Israel otherwise you're gonna be jailed. Welcome to the new democracy rules. You are complete slave. Enjoy it.
tarafından İngilizce dilinden çevrildi
Batı açıkça totaliterleşiyor. Ukrayna yanlısı olmalısın yoksa öleceksin. İsrail yanlısı olmalısın, yoksa hapse atılırsın. Yeni demokrasi kurallarına hoş geldiniz. Sen tam bir kölesin. Tadını çıkar.

·382,9 B Görüntülenme

🇨🇳Çin: "ABD, Müslümanların büyümesini engellemek için önlerine İsrail'i, bizim önümüze Tayvan'ı koydu." ''İsrailliler, Filistinlilerin evlerini geri vermeli.'' 🇮🇱İsrail: "Çin'in açıklamaları bizi hayal kırıklığına uğratıyor"
10 B
Görüntülenme


Mao, Filistin meselesiyle ilgili ne düşünüyordu? Kendi ağzından dinleyelim: "Emperyalizm Çin'den ve Araplardan korkuyor. İsrail ve Tayvan emperyalizmin Asya'daki üsleridir. İsrail'i sizin için, Tayvan'ı da bizim için yarattılar."
2.623
Görüntülenme

+++

Batı'nın çifte standardı:

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen:
In 2022: Russia's attacks on civilian targets and cutting off water, electricity and heating during winter are war crimes. In 2023: Israel has the right to defend itself in any way , even by cutting off water and electricity in the Gaza Strip
tarafından İngilizce dilinden çevrildi
2022'de: Rusya'nın sivil hedeflere yönelik saldırıları, kış aylarında su, elektrik ve ısınmanın kesilmesi savaş suçudur. 2023'te: İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki su ve elektriği kesse dahi, kendisini her şekilde savunma hakkı vardır.

Video kaydı


(Halbuki Rusya, Energodar nükleer santralini ele geçirdiği halde Ukrayna'nın elektriğini kesmemişti. Bu da yalan.)

+++

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen:
"Korkunç HAMAS terör saldırısının ardından İsrail halkı ile dayanışmamızı ifade etmek için Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberto Metsula ile birlikte İsrail'e geldim." 
Video kaydı:
I have arrived in Israel with to express our solidarity with the Israeli people in the wake of the horrific Hamas terrorist attack.
3,1 Mn
Görüntülenme

Ursula von der Leyen:
"Şimdi birlik zamanı.
Güçlerimizi teröre karşı birleştirme zamanı.
Ve İsrail, Avrupa Birliği'ne güvenebilir"

Avrupa Birliği, Filistin’e yaptığı insani yardımları durdurdu. AB’nin bu kararı, İsrail’in tüm Gazze’yi elektriksiz, susuz ve yiyeceksiz bırakacağını açıklamasının ardından geldi.

+++
Sayın Cumhurbaşkanımız:
Avrupa Birliği'ne niçin tam üye olmak istiyorsunuz?
Üye olup Filistin'e karşı İsrail'e destek mi vereceksiniz?
+++

Avrupa Parlamentosu İrlanda Üyesi Bağımsız Sosyalist Clare Daly, bu ziyareti şöyle eleştirdi: 
Israel believes it has permission from the EU to ethnically cleanse a million human beings from the north of Gaza. It's now preparing to do so.
tarafından İngilizce dilinden çevrildi
İsrail, Gazze'nin kuzeyindeki bir milyon insanı etnik temizliğe tabi tutmak için AB'den izin aldığına inanıyor. Şimdi bunu yapmaya hazırlanıyor.
282,8 B
Görüntülenme

+++

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: "Amerika'yı ve İsrail'i diğer ülkelerden ayıran şey, uluslararası hukuka ve savaş yasalarına saygı duymamızdır."
12,6 B
Görüntülenme

+++

Siyonizme karşı olan Haredi Tarikatı'na bağlı Yahudiler (bunlara Ortodoks da deniyor, ama Hıristiyan değil Musevi Ortodoks) Gazze'deki Filistin halkını desteklemek amacıyla Kudüs'te eylem yapıyorlar. Filistin bayrağı taşıyorlar "Bu Mea Şearim bayrağı" 
diyorlar. (Mea Şearim = oturdukları mahalle)  "Siyonistler bana karşı toplandı" şarkısını söyleyerek dans ediyorlar. Çocuklar İsrail askerlerine "Defol" diye bağırıyor. Video kaydı
🇮🇱 Orthodox Jews in Jerusalem supported the population of the Gaza Strip.
289,2 B
Görüntülenme

+++

Haredik Yahudiler, New York'ta da Filistin bayrakları açarak İsrail'in Gaza katliamını kınadılar. "Yahudiliğe evet, Siyonizme hayır. İsrail devleti yıkılmalı" Video kaydı
🇵🇸🇮🇱 “Judaism yes, Zionism no, The state of Israel must go!” Pro-Palestine Jews chant at a rally in NYC.
1,2 Mn
Görüntülenme

"Siyonist Devlet Yahudileri ve
Yahudiliği temsil etmiyor"
"Filistin'e özgürlük"
+++

Rabbi Elhanan Beck and his message for Palestine: "As Jews, we demand the return of all Palestinian land, from sea to land, to the Palestinian people, and the peaceful abolition of the state of Israel"
tarafından İngilizce dilinden çevrildi
Haham Elhanan Beck ve Filistin'e mesajı: "Yahudiler olarak denizden karaya kadar tüm Filistin topraklarının Filistin halkına iadesini ve İsrail devletinin barışçıl bir şekilde ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz"
498,6 B
Görüntülenme
Video kaydı

Gerek Tayyip Erdoğan, gerekse bazı Arap ülkelerinin yetkilileri zaman zaman bu Siyonizm karşıtı tarikatın yöneticileri ile görüşüyorlar. Bilgisiz veya kötü niyetli sosyal medya fenomenleri bunu "Ooo bakın siyonistlerle nasıl anlaşıyorlar" gibi yorumlarla veriyorlar.

Her Yahudi Siyonist değildir. Nasıl ki her Alman NAZİ değilse.

+++

Bu tarikat dışında normal İsrailli vatandaşlar da Gazze saldırısına karşı çıkıyor, İsrail polisi kuvvet kullanarak gösterileri bastırıyor:
Video kaydı
Democracy in action. The Israeli police are beating their people who are protesting against the bombing of the Gaza Strip!
tarafından İngilizce dilinden çevrildi
Demokrasi iş başında. İsrail polisi Gazze Şeridi'nin bombalanmasını protesto eden halkını dövüyor!
811,2 B
Görüntülenme

+++

ABD destekli Uygur bölücüleri de konuştu:
Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başkanı Salih Hüdayar: “Hamas ile hiç bir ilgimiz yok. İsrail’e karşı hiç bir düşmanlığımız yok.”
2.057
Görüntülenme


CIA destekli Uygur ayırlıkçıları sırayla Filistin'e öfke kusuyorlar. Ömer Kanat da Dünya Uygur Kongresi'nin sekreteri. Başkan İsa Dolkun Almanya'da, Sekreter Ömer Kanat ABD'de, Uygurların adını kullanarak, Siyonizmin hizmetinde olduklarını gösteriyorlar.


+++
Sosyalist Maduro'dan Filistin'e destek:
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro: ▪️"Biz hiçbir zaman susmadık, susmayacağız, kimse bizi susturamayacak." ▪️"Filistin halkına yapılan büyük haksızlıkların karşısındayız." ▪️"Venezuela'dan Filistin halkıyla dayanışma çağrımızı yineliyoruz."

Venezuela Gazze'ye insani yardım gönderecek:
Venezuela says it will send aid to Gaza Venezuelan President Nicolas Maduro emphasized: 🔹Venezuela opposes the genocide of the Palestinian people by Israel. We will send humanitarian aid to Gaza.

+++
Ruslar Moskova'daki Filistin Büyükelçiliği önüne çiçekler ve öldürülen çocuklar için oyuncaklar bırakıyor. Video kaydı
Moscow residents bring flowers and toys to the Palestinian embassy as a sign of support amid the conflict with Israel.
9.700
Görüntülenme

+++

🇵🇸 Türkiye, Rusya ve Çin'den sonra Ürdün de krizin ancak bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla çözülebileceği yönünde açıklama yaptı.
1.165
Görüntülenme
e
+++
arşiv:

Mescid-i Aksa'ya beraber gideceğiz

+++


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder