16 Ekim 2023 Pazartesi

ABD - TC arasında Suriye restleşmesi

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD üsleri ile ilgili sözlerini sorguladı.


"Sayın Cumhurbaşkanımız 
10 Ekim 2023 günlü konuşmasında:

'ABD uçak gemisinin İsrail'de ne işi var? 
Suriye'de 23 ABD üssü var. Bu üslerin Suriye'de ne işi var?'

12 Ekim 2023 günlü konuşmasında:

'ABD ikinci uçak gemisini de gönderecek. Bay Amerika, Amerika nire, Akdeniz nire, Filistin nire? Ne işin var senin orada?'

13 Ekim 2023 günlü konuşmasında:

'Amerika'nın PKK'nın Suriye'deki uzantılarıyla bu ülkede yürüttüğü faaliyetler, Türkiye'nin milli güvenliği için olağanüstü bir tehdit mahiyetine sahiptir'

ifadelerini kullandı."

+++

"Vatan Partisi olarak Cumhurbaşkanımıza soruyoruz:

- ABD ve NATO’nun İncirlik’te ne işi var?

- ABD ve İsrail’in Kürecik’te ne işi var?

- Şirinyer’de, Çiğli’de, Konya’da, Ankara’da, Mersin’de NATO üslerinin ne işi var?

- 10’un üzerinde ABD askeri üs veya karargahının Türkiye’de ne işi var?

- Dedeağaç’tan başlayarak, Ege adalarında namlularını Türkiye’ye yöneltmiş ABD üslerinin oralarda ne işi var?

- PKK-YPG kamplarında ABD generallerinin ne işi var?

- ABD Suriye’nin kuzeyinde SİHA’mızı neden düşürdü?

- ABD, PKK eliyle İçişleri Bakanlığımızın kapısında neden bomba patlattı?

- Bugün Filistin’de ne işi var diye sorduğunuz, ABD uçak gemisinin bir ay önce Antalya açıklarında ne işi vardı? 

- Antalya’da demirleyen, Gazze’de katliam yapacağını belirttiğiniz ABD uçak gemisinde Selçuk Bayraktar'ın ne işi vardı? Neden ABD'li generallerle fotoğraf çektirdiler? 

- Aynı bağlamda Türk SİHA’larının Ukrayna’daki Neonazi gruplara bedelsiz hediye edilmesinin anlamı nedir?"

+++

ABD Başkanı Biden, 12 Ekim'de ABD Kongresi'ne gönderdiği bildirimde şöyle dedi:

"- Türkiye Hükümeti'nin Suriye'nin kuzeyinde askeri operasyon düzenlemesi, IŞİD’i yenilgiye uğratma kampanyasını baltalamakta, sivilleri tehlikeye atmakta ve daha çok tehdit oluşturmaktadır. Bu, bölgedeki barışı, güvenliği ve istikrarı baltalamakta ve ABD'nin ulusal güvenliğine ve dış politikasına olağan dışı  olağanüstü bir tehdit oluşturmaya devam etmektedir. Bu nedenle, ilan edilen ulusal acil durumun devam ettirilmesinin gerekli olduğunu belirledim." 


+++

Cumhurbakanı Erdoğan, Biden'ın bu açıklamasına bir gün sonra 13 Ekim'de şu yanıtı verdi:

"Söz konusu açıklama müttefiklik ve stratejik ortaklık ruhuyla bağdaşmadığı gibi Suriye'yi bölmeye çalışan terör örgütlerine de cesaret vermektedir"

"Amerika'nın PKK'nın Suriye'deki uzantılarıyla bu ülkede yürüttüğü faaliyetler, Türkiye'nin milli güvenliği için olağanüstü bir tehdit mahiyetine sahiptir"

"Biz ABD'yle NATO'da beraber değil miyiz? ABD SİHA'mızı düşürdü mü? Nasıl böyle bir şey yapabilirsin? ABD ile aramızda güvenlik sorunu var. Terör örgütünün arkasında kim var bakmaksızın kökünü kazımaya kararlıyız.

+++


ABD ve Türkiye, karşılıklı olarak, birbirlerinin Suriye'deki faaliyetlerinin kendilerinin ulusal güvenliklerine olağanüstü tehdit oluşturduğunu açıkça ilan etmiş oldular.

+++

Özgür Bursalı, böylece, Erdoğan'ın denge siyasetinin çöktüğünü şöyle ifade etti:

"Vatan Partisi, uzun yıllardır ısrarla uyarıyor. Doğru bir güvenlik stratejisi kurabilmek için, öncelikle Türkiye’ye yönelen tehdidi doğru saptamak gerekiyor. Türkiye’ye tehdit, ABD-İsrail ve NATO’dan geliyor."

"Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamasından sonra Hükümet, denge politikası adı altında bütün güvenliğimizi ateşe atan, bölge ülkelerinde güvensizlik ve itibarsızlık yaratan politikayı daha fazla yürütemez. Denge politikası masalları iflas etmiştir."

"Yine Avrupa Komisyonu şeflerinden Schinas,Türkiye seçimini yapmalı:  AB, NATO ve Batı değerlerinin yanında mı olacak, yoksa Rusya, İran, HAMAS ve Hizbullahın yanında mı sorusuyla düşman kamptan cepheleşmeyi gösteriyor. 

"Bütün dünya, ABD ve İsrail’in öncelikle Türkiye, İran, Rusya ve Çin’i hedef aldığını saptıyor. Bu stratejik kamplaşmada ülkeler kendi stratejisinin gereğini uyguluyor. Bu koşullarda bir tek Türkiye, Atlantik Sisteminin yükleri içinde bocalamaya devam ediyor."

"ABD ve NATO tarafından kullanılan İncirlik ve Kürecik üsleri bütünüyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tam denetimine alınmalıdır. ABD ve NATO askerleri ülkelerine gönderilmelidir. 

Aynı şekilde Şirinyer İzmir Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Çiğli İzmir ABD Hava İstasyonu, Konya NATO Awacs İleri Harekât Üssü, Ankara ABD Savunma İşbirliği Ofisi, Ankara Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi, NATO Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi, Mersin Limanının ABD kullanımına açılan birimleri; ABD ve NATO kullanımına kapatılmalıdır." 
            ÖZGÜR BURSALI, VATAN PARTİSİ'NİN ÇÖZÜM
                  ÖNERİSİNİ MADDE MADDE ANLATTI:

+++
arşiv:

İncirlik Türk Ordusunun denetimine girsin 
"İncirlik ABD'ye kapatılsın" kamanyası devam ediyor 


TGB "İncirlik kapatılsın" kampanyasına katıldı 

"İncirlik ABD'ye kapatılsın" kampanyası başladı 

İncirlik'e el konsun, Amerika defolsun 

İncirlik ve ABD Büyükelçiliği önünde eylemler 

İncirlik ve Diyarbakır Üsleri ABD'ye kapatılsın 

Diyarbakır'da korsan ABD üssü 

ABD'nin İncirlik küstahlığı 

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder