23 Ekim 2023 Pazartesi

Tevrat'ta "öldür" emirleri. Çocuğu, kadını, herkesi...


Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Kurucusu
Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı İsrail'in acımasız katliamlarını Tevrat örneği ile açıkladı. Twitter görüntüsünü yazımın sonunda bulabilirsiniz.

+++

Bu konuyu, Sayın Tayyip Erdoğan'ın Mavi Marmara gemisine yapılan İsrail saldırısına karşı konuşması üzerine Ocak 2009'da ayrıntılı olarak açıklamıştım. Makalemi "Cihan Türk Olsun" adlı internet sitesi Haziran 2010'da (benden izin almadan) yayınlamıştı. Bağlantısını yazımın sonunda.

İşte o yazım:

+++

Recep Bey Tevrat'ı okumamış
++++++++++++++++++++++++
 
Ali Serdar BOLAT    
serdarbolat@superonline.com    6 Haziran 2010
 
Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Mavi Marmara Gemisi'nde yaptığı katliam üzerine yaptığı konuşmada, "On Emir'de 'Öldürmeyeceksin' maddesi var" demiş, İngilizce ve İbranice olarak bu maddeyi yinelemiş. 

Demek istiyor ki, Yahudilerin kutsal kitabında "öldürmeyeceksin" denildiği halde İsrail Hükümeti adam öldürüyor.

Yani, İsrail Hükümeti Allah'ın emrine karşı geliyormuş.

İsrail'e din dersi veriyor. :)))

Bu sözlerinden de anlıyoruz ki, Recep Bey Tevrat'ı okumamış.

Recep Bey'in bu sözlerini duyan Yahudiler herhalde gülme krizine yakalanmıştır.
 
+++
 
İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırı üzerine, TARAF gaz tenekesi de aynı iddiada bulunmuştu.
4 Ocak 2009 tarihinde bu konuda bir yazı yazmıştım.
O yazıyı şimdi genişleterek tekrar gönderiyorum:
 
+++
 
Tetikçi "TARAF" gaz-tenekesi İsrail saldırısı üzerine manşet atmış:

"RAB'BİN SANA BU EMRİ VERMİŞ OLAMAZ"

Yani İsrail'in Rabbi, bu saldırı ve katliam emrini veremez imiş.
"O nedenmiş" diye sorarsanız, "TARAF" gaz-tenekesi'ne göre:
"ON EMİR" den biri de "ÖLDÜRMEYECEKSİN" emri imiş.
 
Acaba "TARAF" mı saf keriz, yoksa milleti mi saf keriz yerine koyuyor, siz karar verin.

Hz. Musa'nın İsrail'in Tanrısı'ndan (Rab'dan yani Yahova'dan) aldığı bu ON EMİR, Yahudiler arasındaki ilişkileri düzenler.
Yani, "ÖLDÜRMEYECEKSİN" emri, "YAHUDİ YAHUDİ'Yİ ÖLDÜRMESİN" anlamındadır.
 
Gazete çıkarıyorsun, "Kahrolsun Ergenekon" çığlıkları atıyorsun, ülkenin kaderini etkileyecek konularda ileri geri konuşuyorsun, ama tenezzül edip TEVRAT'ın kapağını bile kaldırmamışsın. Böyle şey olur mu?

Tevrat'ı, İncil'i, Kur'an'ı okumamış kişiler nasıl yüksek siyaset üzerine ahkam keserler, bu ne cahil cesaretidir.

Veya, belki de bilirler de, bilmezden gelirler yüksek siyasetleri yararına, maksat milleti aldatmaktır.
 
 
Yoksa, TEVRAT'taki şu ayetleri bilmemek mümkün müdür?

+++
 
"Bir şehre karşı cenk etmek için ona yaklaştığın zaman, onu BARIŞA çağıracaksın. Ve vaki olacak ki eğer sana sulh cevabı verirse ve KAPILARINI SANA AÇARSA, o vakit içinde bulunan bütün kavim sana angaryacı olacaklar ve sana kulluk edecekler." 
(TEVRAT, Tesniye, Bap 20, Ayet 10-11)

+++
 
 "Allah'ın Rabbin sana miras olarak vermekte olduğu bu kavimlerin şehirlerinden nefes alan kimseyi sağ bırakmayacaksınAllahın Rabbin sana emrettiği gibi tamamen yok edeceksin." 
(TEVRAT, Tesniye, Bap 20, Ayet 16,18)
 
+++
 
Yani TEVRAT kısaca diyor ki:

Eğer diğer milletler, benim seçtiğim kavim olan siz Yahudilere savaşmadan teslim olurlarsa, onları hizmetçi ve köle olarak kullanın.

Yok eğer o milletler Yahudilere teslim olmayıp savaşırlarsa, kadın erkek, çoluk çocuk, genç ihtiyar, hatta kundaktaki bebek ve bazen hatta hatta o şehrin içindeki hayvanlar bile katledilecektir.

Bu bakımdan, İsrail saldırısı, RABBİN EMİRLERİNE UYGUNDUR. Çünkü Filistinliler teslim olmamış ve savaşmaktadırlar.
 
Yani İsrail, inandığı dinin emirlerini yerine getirmekte, inancına göre yaşamaktadır.

"İnancına göre yaşamak isteyen" İsrail'e  HOŞGÖRÜ göstersenize bakalım.

Hani LAİKLİK KÖTÜYDÜ, "inancına göre yaşamak isteyenlere" hak tanımak gerekirdi, niye kızıyorsunuz? 
 
Tevrat'ı okursanız, Hz. Musa'nın, seferden dönüşte esir getiren komutana nasıl kızdığını, "Ben sana herkesi öldür demedim mi, niye esir getirdin?" diye çıkıştığını, Hz.Yeşu'nun, katliam devam etsin diye mızrağıyla nasıl güneşi tuttuğunu (inanışa göre güneş battıktan sonra adam öldürmeye devam edilemeyeceği için Hz.Yeşu güneşi mızrağıyla tutarak batmasını geciktirmektedir) ve daha birçok vahşet ve rezillikleri göreceksiniz.
 
Bundan dolayı Oskar Vayld (Oscar Wilde) , "Çocuklarımın ahlakı bozulmasın diye Kutsal Kitap'ı onlara okutmuyorum" demişti.
 
+++
 
Bir konuya daha açıklık getireyim:
"ÖLDÜRMEYECEKSİN" emri "Yahudiler birbirini öldürmesin" anlamındadır ama, bunun da bir istisnası var.
Rabbin emirlerine karşı gelen Yahudiler de öldürülür.
Musa dağa çıkınca buzağı heykeli yapıp tapmaya başlayan Yahudiler nasıl öldürülüyor, okuyalım:
Tevrat'tan aynen veriyorum:
 
"26 ve Musa ordugahın kapısında durup dedi: RAB tarafında olanlar bana gelsin. Ve bütün Levi oğulları onun yanında toplandılar. 27 Ve onlara dedi: İsrail'in Allahı RAB şöyle diyor: Herkes kılıcını beline kuşansın, ve ordugahta kapıdan kapıya dolaşsın, ve herkes kendi kardeşini, ve herkes kendi arkadaşını, ve herkes kendi komşusunu öldürsün. 28 Ve Levi oğulları Musa'nın söylediği gibi yaptılar; ve o gün kavmdan üç bin kadar adam düştü."
(Tevrat, Çıkış, Bap 32, Ayet 26-28)
 
Hani "öldürmeyeceksin" idi? Vah vah...

+++
 
Daha sonra, kavim yine yoldan çıkıp Moablılar'ın ilahı Baal-peor'a tapmaya başlayınca, aynı şeyler oluyor:
 
"1 Ve İsrail Şittimde oturdu; ve kavm Moab kızları ile zina etmeğe başladı; 2 ve (Moablılar) kendi ilahlarının kurbanlarına kavmı (Yahudileri) çağırdılar; ve kavm yedi, ve onların ilahlarına iğildiler. 3 Ve İsrail Baal-peora bağlandı; ve RABBİN öfkesi İsrail'e karşı alevlendi. 4 Ve RAB Musa'ya dedi: Kavmın bütün reislerini al, ve RABBİN kızgın öfkesi İsrail'den dönsün diye, onları güneşe karşı RABBİN önünde as. 5 Ve Musa İsrail'in hakimlerine dedi: Her biriniz kendi adamlarınızı, Baal-peor'a bağlanmış olanları öldürün."
(Tevrat, Sayılar, Bap 25, Ayet 1-5)
 
+++

Aynı konuda kesin emir:
 
"6 Eğer kardeşin, ananın oğlu, yahut kendi oğlun, yahut kendi kızın, yahut koynundaki karın, yahut canın gibi olan dostun, seni gizlice baştan çıkarmak için, ......... başka ilahlara kulluk edelim derse; 8 ona uymayacaksın, ve onu dinlemeyeceksin; ve gözün ona acımayacak, ve esirgemeyeceksin, ve onu gizlemeyeceksin; 9 fakat onu mutlaka öldüreceksin; onu öldürmek için önce senin elin, ve sonra bütün kavmın eli onun üzerinde olacak. 10 Ve ölsün diye onu taşla taşlıyacaksın"
(Tevrat, Tesniye, Bap 13, Ayet 6-10)

+++
 
Dinden dönen şehrin ahalisinin tümünü, ayrıca hayvanlarını da yok etme, mallarını da yakma emri:
 
"13 ve:  Gidelim, ve bilmediğimiz başka ilahlara kulluk edelim, diye şehirlerin halkını çektiler, denildiğini işitirsen; 14 o zaman sen arıyacaksın, ve araştırıp iyice soracaksın; ve işte, eğer hakikat ise, ve aranızda bu mekruh şey yapıldığı sabitse, 15 o şehrin ahalisini mutlaka kılıçtan geçireceksin, onu ve onda olan her şeyi, ve hayvanlarını tamamen yok edeceksin. 16 Ve onun bütün çapul malının hepsini ateşle Allahın RABBE yakacaksın..."
(Tevrat, Tesniye, Bap 13, Ayet 13-16)

+++
 
Kudüs'te, çok sonraları bazı insanlar güneşe tapmaya başlıyorlar. RAB çok kızıyor, ölüm emri veriyor:
 
"5  ... vurun; gözünüz esirgemesin ve acımayın; 6 ihtiyarı, genci ve ere varmamış kızı ve çocuklarla kadınları helak için vurun; ..." 
(Tevrat, Hezekiel, Bap 9, Ayet 5-6)
 
Böyle vahşet olur mu yahu...
 
+++
 
Musa Peygamber, İsrail ordusunu Midyan'a karşı savaşa gönderiyor, "Hepsini öldürün" diye emir veriyor.

Ama ordu sadece erkekleri öldürüp kadın ve çocukları esir aldığı için, Musa Peygamber nasıl kızıyor, okuyalım:
 
"7 Ve RABBİN Musa'ya emrettiği gibi Midyan'a karşı cenk ettiler; ve her erkeği öldürdüler...... 9 Ve Midyan kadınlarını, ve onların çocuklarını esir aldılar....13 Ve Musa ile kahin Eleazar, ve cemaatin bütün beyleri, onları karşılamak için ordugahın dışarısına çıktılar. 14 Ve cenk hizmetinden gelen ordunun zabitlerine, binbaşılara ve yüzbaşılara karşı Musa öfkelendi. 15 Ve Musa onlara dedi: Bütün kadınları sağ mı bıraktınız? ...... 17 Ve şimdi, çocuklar arasındaki her erkeği öldürün, ve erkekle yatmış olarak erkek bilen her kadını öldürün. 18 Ve erkekle yatmış olmayarak erkek bilmeyen bütün kadın çocukları (kızları) kendiniz için sağ bırakın."
(Tevrat, Sayılar, Bap 31, Ayet 7-18)
 
Yani kundaktaki bebekler dahil bütün erkekler öldürülüyor.
Erkekle yatmış olan, yani bakire olmayan bütün kadınlar da öldürülüyor.

Sadece bakire kızlar sağ bırakılıyor, cariye yapmak için.

İşte Allah'ın emri böyle.
Recep Bey'e saygı ile duyurulur.

+++
 
Bazan bakire kızlar bile kurtulamıyor:
 
"32 Ve Sihon,.....cenk için karşımıza çıktı. 33 Ve Allahımız RAB önümüzde onu ele verdi.....34 O vakit onun bütün şehirlerini aldık, ve her şehri erkekler, ve kadınlar, ve çocuklarla beraber tamamen yok ettik; artakalan kimse bırakmadık35 kendimiz için ancak hayvanları ve aldığımız şehrin malını çapul ettik"
(Tevrat, Tesniye, Bap 2, Ayet 32-35)
 
"3 Ve Allahımız RAB, Başan kralı Og'u da, bütün kavmını da elimize verdi......6 Ve Heşbon kralı Sihon'a yaptığımız gibi, her şehri erkekler, kadınlar, ve çocuklarla beraber yok ederek onları tamamen harap ettik. 7 Fakat kendimiz için bütün hayvanları, ve şehirlerin malını çapul ettik."
(Tevrat, Tesniye, Bap 3, Ayet 3-7)
 

"2 ve Allahın RAB onları senin önünde ele vereceği, ve sen onları vuracağın zaman; onları tamamen yok edeceksin; onlarla ahdetmeyeceksin, ve onlara acımayacaksın"
(Tevrat, Tesniye, Bap 7, Ayet 2)
 
"11 Ve vaki olacak ki, eğer sana sulh cevabı verirse, ve kapılarını sana açarsa, o vakit vaki olacak ki, içinde bulunan bütün kavm sana angaryacı olacaklar, ve sana kulluk edecekler. 12 Ve eğer seninle musalaha etmiyip cenk etmek isterse, o zaman onu muhasara edeceksin; 13 ve Allahın RAB onu senin eline verdiği zaman, onun her erkeğini kılıçtan geçireceksin; 14 ancak kadınları, ve çocukları, ve hayvanları, ve şehirde olan her şeyi, bütün malını kendin için çapul edeceksin; ve Allahın RABBİN sana verdiği düşmanlarının malını yiyeceksin. 15 Bu milletlerin şehirlerinden olmayıp senden çok uzakta bulunan bütün şehirlere böyle yapacaksın.

16 Ancak Allahın RABBİN miras olarak sana vermekte olduğu bu kavmların şehirlerinden nefes alan kimseyi sağ bırakmıyacaksın; 17 fakat onları, Hittileri, ve Amorileri, ve Kenanlıları, ve Perizzileri, ve Hivileri, ve Yebusileri, Allahın RABBİN sana emrettiği gibi tamamen yok edeceksin; 18 ta ki, kendi ilahlarına yaptıkları bütün mekruh şeylerine göre yapmağı size öğretmesinler..."
(Tevrat, Tesniye, Bap 20, Ayet 11-18)

(RABBİN miras bırakmadığı şehirlerde yalnız erkekler öldürülüyor, RABBİN miras bıraktığı şehirlerin ise tüm ahalisi, hatta bazen hayvanları bile öldürülüyor)
 
 +++

"2 Ve RAB Yeşu'ya dedi: Eriha'yı ve kralını ve cesur yiğitleri senin eline verdim........21 Ve erkek ve kadın, genç ve ihtiyar, öküz ve koyun, ve eşek, şehirde olanların hepsini kılıçtan geçirip, tamamen yok ettiler"
(Tevrat, Yeşu, Bap 6, Ayet 2-21)
 
+++
 
"25 Ve o gün erkeklerden, ve kadınlardan düşenlerin hepsi, bütün Ay ahalisi on iki bin kişi idi. 26 Çünkü bütün Ay ahalisini tamamen yok edinceye kadar Yeşu kargıyı uzatmış olan elini çekmedi. 27 Ancak RABBİN Yeşu'ya emrettiği sözüne göre İsrail o şehrin hayvanlarını ve mallarını kendileri için çapul ettiler. 28 Ve Yeşu Ay'ı yaktı, ve onu bugüne kadar ebedi bir yığın, bir virane etti"
(Tevrat, Yeşu, Bap 8, Ayet 25-27)

(inanışa göre güneş battıktan sonra adam öldürmeye devam edilemeyeceği için Hz.Yeşu güneşi mızrağıyla / kargısıyla tutarak batmasını geciktirmektedir) 

+++

İsrailliler Amorileri tamamen yok etsin diye RAB güneşi batırmıyor, çünkü karanlık olursa öldürmeye devam edemeyecekler, buyurun:
 
"12 O zaman, RABBİN Amoriler'i İsrail oğullarının önünde teslim ettiği gün, Yeşu RABBE söyledi; ve İsrail'in gözü önünde dedi:
     Dur, ey Güneş, Gibeon üzerinde;
     Ve Ay, sen Ayyalon deresinde,
     13 Ve millet düşmanlarından öç alıncıya kadar,
     Güneş durdu, ve ay yerinde kaldı.
Yaşar kitabında bu yazılmış değil midir? Ve güneş göklerin ortasında durdu, ve tam bir gün batmakta acele etmedi."
(Tevrat, Yeşu, Bap 10, Ayet 12-13)
 
+++
 
Yeşu Peygamber, Allah'ın emrini tutarak kundaktaki bebekler dahil, aldığı şehirlerdeki herkesi öldürmeye devam ediyor:
 
"28 Ve Yeşu o günde Makkeda'yı aldı, ... onda olan bütün canları tamamen yok etti; artakalan kimse bırakmadı.... 
 
29 Ve Yeşu Libna'ya karşı cenk etti; ..... onu ve onda olan bütün canları kılıçtan geçirdi; onda artakalan kimse bırakmadı;... 
 
32 ve RAB Lakiş'i İsrailin eline verdi; ve onu ikinci günde aldı, ve Libna'ya yaptığı her şeye göre, onu ve onda olan bütün canları kılıçtan geçirdi.
 
33 O zaman Gezer kralı Horam Lakiş'e yardım etmek için çıktı, ve Yeşu onu ve kavmını, onun kimsesini bırakmayıncaya kadar vurdu.
 
34 Ve Yeşu, ...  Lakişten Eglon'a geçti.... 35 ve onu o günde aldılar, ve onu kılıçtan geçirdiler; ....onda olan bütün canları o günde tamamen yok etti.
 
36 Ve Yeşu, ... Eglon'dan Hebron'a çıktı; ve ona karşı cenkettiler; 37 ve onu aldılar, ve onu, ve kralını, ve bütün şehirlerini, ve onda olan bütün canları kılıçtan geçirdiler;..... arta kalan kimse bırakmadı; fakat onu ve onda olan bütün canları tamamen yok etti.
 
38 Ve Yeşu Debir'e.. karşı cenk etti; 39 ve onu, ve kralını, ve bütün şehirlerini aldı; ve onları kılıçtan geçirdiler, ve onda olan bütün canları tamamen yok ettiler; artakalan kimse bırakmadı..
 
40 Ve Yeşu bütün diyarı, dağlığı, ve Cenubu, ve Şefela'yı, ve yamaçları, ve bütün krallarını vurdu; İsrail'in Allahı RABBİN emrettiği gibi, artakalan kimse bırakmadı, ve bütün nefes sahiplerini tamamen yok etti."
 
(Tevrat, Yeşu, Bap 10, Ayet 28-40)
 
+++
 
Ben yazmaktan yoruldum, Yeşu Peygamber katliam yapmaktan yorulmadı, devam ediyor, kısaltarak yazıyorum:
 
"10 Ve o vakit Yeşu... Hatsor'u aldı... 11 Ve onda olan bütün canları kılıçtan geçirip tamamen yok ettiler..
12 Ve bu kralların bütün şehirlerini, .....14 Ve İsrail oğulları bu şehirlerin bütün malını, ve hayvanları kendileri için çapul ettiler; fakat hepsini helak edinceye kadar her adamı kılıçtan geçirdiler; ve nefes sahibi bir kimse bırakmadılar. 15 Kulu Musa'ya RABBİN emrettiği gibi, Musa da Yeşu'ya öyle emretti, Yeşu da öyle yaptı.."
(Tevrat, Yeşu, Bap 11, Ayet 10-15)
 
+++
 
Zifaf gecesi kız çıkmadıysan yandın...
 
"20 ... genç kadında kızlık nişanları bulunmadığı hakikatsa; 21 o zaman genç kadını babasının evinin kapısına çıkaracaklar, ve şehrinin adamları onu taşla taşlıyacaklar, ve ölecek, çünkü babasının evinde zina etmiş olmakla İsrail'de alçaklık etmiştir..."
(Tevrat, Tesniye, Bap 22, Ayet 20-21)
 
+++
 
İsrail'e düşman milletlerin (kavimlerin) başına bunlar gelecek:

"Bak İsrail, bugün milletler üzerine, kökünden sökmek için ve yıkmak için, helak etmek ve yok etmek için seni koydum."  
(TEVRAT, Yeremya, Bap 1, Ayet 10)

"İşte benden, ve miras olarak sana milletleri, mülkün olarak yeryüzünün uçlarını da vereceğim. Onları demir çomakla kıracaksın; bir çömlekçi kabı gibi onları parçalayacaksın." 
(TEVRAT, Mezmurlar , Bap 2, Ayet 8-9)
 
"Elin bütün düşmanlarını bulacaktır. Senin gazap zamanında onları yanan fırın gibi edeceksin. Rab hiddetinden onları yutacak ve ateş onları yiyip bitirecektir." 
(Tevrat, Mezmurlar, Bap 21, Ayet 9)

 "Et yiyin ve kan için. Yiğitlerin etini yiyeceksiniz ve dünya beylerinin kanını içeceksiniz. Sarhoş oluncaya kadar kan içeceksiniz." 
(Tevrat, Hezekiel, Bap 39, Ayet 18-20)

"Onları kasaplık koyunlar gibi ayır ve öldürme günü için onları hazırla." 
(Tevrat, Yeremya, Bap 12, Ayet 3)

"Rabbin işini gevşeklikle yapan lanetli olsun ve kılıcını kandan alıkoyan lanetli olsun." 
(Tevrat, Yeremya, Bap 48, Ayet 10)

"Sizi (İsrail'in düşmanlarını) kılıcın kısmeti edeceğim ve hepiniz boğazlanmak için bekleyeceksiniz." 
(Tevrat, İşaya, Bap 65, Ayet 12)

"Onları (İsrail'in düşmanlarını) ateş yakacak. Alevlerin elinden canlarını kurtaramayacaklardır." 
(Tevrat, İşaya, Bap 47, Ayet 14)

"Senin (İsrail'in) hasımlarını ateş yiyip bitirecek 
(Tevrat, İşaya Bap 26, Ayet 21)

"Ve kavimler kirecin yanması gibi, kesilip ateşle yakılan dikenler gibi olacaklar." 
(Tevrat, İşaya, Bap 33, Ayet 12)

"Hepsini Rab onunla (İsrail ile) vuracak ayakları üzerinde dururken etleri eriyecek ve gözleri çukurları içinde eriyecek ve ağızlarında dilleri eriyecek." 
(Tevrat, Zekerya, Bap 14, Ayet 12)

"Çünkü o gün orduların Rabbi Yehova'nın günüdür. Hasımlarından öç alsın diye öç günüdür. Ve kana kana onların kanını içecek." 
(Tevrat, Yeremya, Bap 46, Ayet 10)

"Burnunu ve kulaklarını kesip düşürecekler. Ve senden arta kalan kılıçla düşecek." 
(Tevrat, Hezekiel, Bap 23, Ayet 25)

"İşte kor ateşine üfleyen ve işine göre silah çıkaran demirciyi ben yarattım; (kavimleri)harap etsin diye helak ediciyi (İsrail'i) ben yarattım." 
(Tevrat, İşaya, Bap 54, Ayet 16)

"Sen (İsrail) benim topuzumsun ve cenk silahımsın. Ve seninle milletleri kıracağım ve seninle ülkeleri helak edeceğim." 
(Yeremya, Bap 51, Ayet 19,20)

"Ve onların krallarını senin eline verecek adlarını göklerin altında yok edeceksin. Sen onları yok edinceye kadar kimse senin önünde duramayacak." 
(Tesniye, Bap 7, Ayet 24)

 "Aralarına seni dağıttığım milletlerin hepsini bütün bütün sona erdireceğim fakat seni sona erdirmeyeceğim." (Tevrat, Yeremya, Bap 30, Ayet 11)

"Çok kavimler ezeceksin, ve onların kazancını Rabbe ve onların mallarını bütün dünyanın Rabbine tahsis edeceğim." 
(Tevrat, Mika, Bap 4, Ayet 13)

"Ve seni sıkıştıranların oğulları sana eğilerek gelecekler. Senin ayaklarının tabanında yere kapanacaklar ve sana Rabbin şehri İsrail Kudüsü'nün Siyonu diyecekler." 
(Tevrat, İşaya Bap 60, Ayet 14)

"Ve Krallar sana uşak ve Kraliçeler sana dadı olacaklar, yere kapanıp ayaklarının tozunu yalıyacaklar." 
(Tevrat, İşaya, Bap 49, Ayet 23)

"Milletlerin servetini yiyeceksin ve onların izzeti size geçecek." 
(Tevrat, İşaya, Bap 61, Ayet 6)

+++

Cihat Yaycı'nın twitter mesajı:

https://twitter.com/turkdegs/status/1716381420434710679

🔴 Cihat Yaycı : İsrail'in hastaneleri , pazar yerlerini, yardım konvoylarını, çocukları bombalayan bu acımasız davranışlarına kimse anlam veremiyor. 📌Halkımızın çok iyi anlaması için ifade ediyorum ki; 📌Burada dini bir savaş felsefesi ve dini bir hareket tarzı var. İsrail ordusu, Tevrat'ta belirtilen acımasız ve merhametsiz savaş tarzını uyguluyor. 📌Tevrat Bap 15'te ; "Şimdi git düşmanı ve onların her şeylerini tamamen yok et ve onlara merhamet etme ve erkekten kadına çocuktan emzikte olana, öküzden koyuna, deveden eşeğe kadar hepsini öldür." 📌Bu Tevratik anlayışla hareket eden İsrail yönetimi ve ordusu var.

📌İsrail Savunma Bakanı 'Karşınızda insan yok, hiçbir kural yok, mahkeme de yok, istediğiniz gibi hareket edebilirsiniz' dedi. 📌Yani bu şu demek: İsrail ordusuna emir verenler, kendilerine Tevratik bir görev biçmişler. 📌İsrail kendisinden olmayan herkese düşman olduğunu gözler önüne sermiştir. 📌Yayının tamamı ; youtube.com/watch?v=MMo3Cb
53,9 B
Görüntülenme

+++
Haziran 2010'da Cihan Türk Olsun adlı internet sitesinde (benden izin almadan) yayınlanan yazım ve gelen yorumlar için bakınız:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder