12 Şubat 2023 Pazar

Çavuşoğlu: "Uçak gemisinin gelmesine izin vermeyiz."

PKK hesapları ve başta NTV olmak üzere Atlantik basını 
"ABD uçak gemisi geliyor" diye bayram etmişti. 

Hükûmete: 
"Uçak geminiz gelmesin" diyemediniz mi?
sorusunu yöneltmiştik.

Bakınız:

+++

Hükûmet doğal olarak "Gel de altımı oy" demeyecekti. 
Ama yine de ikaz etmek gerekiyordu her ihtimale karşı.


4 gün sonra (12 Şubat) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ses verdi:

 "Uluslararası sularda kimin gemisinin olup olmayacağına biz karar vermeyiz ama Türkiye'nin kara sularına kimin gelip gelmeyeceği yönündeki kararı biz veririz.

Amerika'dan da böyle bir talep gelmedi, talep gelse de, buna da gerek yok, izin de vermeyiz, ihtiyaç da yok. Savaş gemisine ne ihtiyacımız var?

Ama bazı ülkeler, Yunanistan dahil, cruise gemilerinin yani turizm için kullanılan gemilerin bölgeye gönderilebileceğini ve özellikle evi yıkılan insanların da Haziran'a kadar gemilerde kalabileceğini teklif ettiler. Biz böyle insani amaçla gelen tekliflere zaten hayır demiyoruz.

Ama Amerikan savaş gemisinin Türkiye karasularına girmesine gerek yok."

Aşağıdaki video kaydının 4:48 - 5:55 dakikaları arası

+++


Hükûmet bu açıklamaları 4 gün önce söylentiler çıktığı zaman yapsa idi, boşuna nefes tüketmezdik. Bu, uydurma bir söylenti değildi. Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarına destek için USS George HW Bush uçak gemisinin Türkiye'ye gönderildiğini açıklamıştı.

Geç de olsa Dışişlerimizin ses vermesinde uyarılarımızın da payı olmuş ise, boşuna nefes tüketmemişiz demektir.

Bakınız: 

+++

NATO yandaşları "Ne yani, ABD Türkiyeyi işgal mi edecek ki bu kadar yaygara yapıyorsunuz" anlamında konuştular.

Bazıları da sanki öyle söylemişiz gibi "Yani bir gemi ile mi Türkiye'yi işgal edecek ABD?" diye sözde alay ettiler.

O bir başlangıç. Üç yanımızı çevirmiş ABD. Haritası aşağıda.

ABD'nin 2002'de Türkiye'yi işgal tatbikatı yaptığını biliyoruz. Bakınız: 

Ayrıca, ABD Hükûmeti'ne bağlı CFR'nin (Dış İlişkiler Konseyi - Council on Foreign Relations) yayın organı Foreign Affairs (Dış İşleri) dergisi, Türkiye seçimlerine ABD askeri müdahalesi seçenekleri konulu bir makale yayınladı.

Aydınlık, 4 Şubat 2023

ABD'nin Türkiye görevlilerinden Henri Barkey imzalı yazıda ABD'nin müdahale seçenekleri sanki Tayyip Erdoğan tarafından yapılacakmış gibi işleniyor.

Ekonomide zorlanan Erdoğan, seçimlerde kazanabilmek için Batı ile kriz üretmeye çalışabilecekmiş. Çünkü "Batı'ya kafa tutanlar halkta olumlu etki yaratıyor" imiş.

İşte bu amaçla Erdoğanın  şunları yapabileceği yazılıyor:

1 - Ege ve Akdeniz'de Yunanistan'la kazara da olsa küçük çaplı bir çatışma çıkarmak. (Tercümesi: Türkiye'yi Yunanistan ve Kıbrıs'taki üslerimizden vurabiliriz) 


2 - Suriye'nin kuzeyinde ABD ile çatışma çıkarmak (Tercümesi: Türkiye'yi Suriye'deki üslerimizden PKK - PYD ile birlikte vurabiliriz)

3- Kıbrıs'ın Türk kesimindeki statükoyu değiştirmek (Tercümesi: "Tayyip KKTC'yi ilhak edecek" yaygarası altında Güney Kıbrıs'taki üslerimizden Rumlarla birlikte KKTC'yi işgal edebiliriz)

Bu üç yönden başlatacağı saldırıya etkili bir şekilde karşı koyamayacağını düşündüğü Erdoğan'ı bu yolla devirmeyi planlıyor ABD.


"Git" diyor Barkey. "Gitmezsen sonuçlarına katlanırsın."


+++

2002 Millenium Challenge - Türkiye'yi işgal tatbikatında, saldırı deprem bahanesiyle yapılıyor. İşte deprem de oldu, hem de istediklerinden daha şiddetli. Saldırıya uygun ortam oluşabilmesi için devletimizin zaaf içine düşmesi, kontrolü kaybetmesi, deprem bölgesinden başlayan hoşnutsuzluk dalgasının yayılması ve Türkiye'nin "otoritenin sağlanamadığı aciz devlet" ilan edilmesi amaçlanıyor.

Başta  Altılı Masa olmak üzere tüm Biden tayfası, devletin aciz kaldığı yönünde yaygara kopartarak ABD müdahalesi için uygun bahaneyi yaratmaya çabalıyor.

                                                         +++


+++

Ali Babacan'ın DEVA Partisi görevlileri "Devlet yok" sözlerine 
kaşı çıkan depremzedeleri işte böyle  tekmeledi:
Video kaydı: 
Kahramanmaraş'ta yakınlarını kaybeden depremzedeler, Ali Babacan'ın korumaları tarafından saldırıya uğradı. Deva Partili Emin Ekmen ve ekibi, depremzedeleri "Devlet yok" demeye zorladı. Depremzede vatandaşlarımız "Devlet olmaz olur mu" deyince darp edildiler!
25 B
Görüntülenme

+++
Video kaydı

+++

HDP/Pervin Buldan + CHP/Kılıçdaroğlu 
Video kaydı: 
Kemal Kılıçdaroğlu ile Pervin Buldan Diyarbakır'da ortak basın toplantısı düzenledi. Pervin Buldan: Özellikle iktidarın bu depremde bu afette enkazın altında kaldığını belirtmek isterim. Kemal Kılıçdaroğlu: Evet Evet.
283,5 B
Görüntülenme

+++

PKK kontenjanından HDP'den Milletvekili seçilip yine PKK talimatı ile PKK'nın yedek yasal partisi TİP'e (Türkiye İşçi Partisi) transfer olan
Ahmet Şık halkTV'den sesleniyor:

"Bu kadar kutsallaştırılan devlet anlayışının mantığı yanlış. Herkes bunu bir sorgulasın. Buradaki tablodan sonra herkes şunu kafasına kazıyabilir: 

Bu ülkede böyle bir devletin düşmanı olmak haktır ve meşrudur."

Video kaydı
Halk TV'den skandal yayın: - Bu devletin düşmanı olmak haktır

9.714
Görüntülenme

+++

halk TV felaketi işte böyle bir şey: Video kaydı

+++

Dersimli:
"Allah aşkına bana söyler misiniz, nasıl olur da bir algı operasyonuyla olayı çok fazla büyütüp arkasından sıyrılmak, sorumluluktan kurtulmak istiyorlar. Hayır efendim, iktidarı yönetenler sorumluluklarının farkına varmak zorundadırlar. Kovid oldu, ya 5 maskeyi dağıtamadın... Bu sefer efendim asrın depremi. Bizim belediye başkanlarımız kısa sürede bütün engellemelere rağmen..."
Video kaydı

Ben gerçekten diyecek söz bulamıyorum bu adama👇🏻depremi abartıyormuş Rte ! Beş maskeyi dağıtamayan adam diyor👇🏻hala oy vermeyi düşünenlere ..🤐
322
Görüntülenme

+++

Altılı Masa ve diğerleri "Devlet yok, bizi kurtarın" diye feryat ederler de suyun başındaki FETÖ durur mu? Buyurun Emre Uslu:


FETÖ'cü Emre Uslu ve Hakan Şükür devletle Haluk Levent arasına kama sokmaya çalıştılar. Hakan Şükür: "Devlet mafya, devlet hırsız, yardımlarınızı ahbab'a yapın"
Video kaydı

Ama beceremediler:

Bir diğer FETÖ kodamanı Tuncay Opçin de Dersimli'yi kışkırtıyor:

+++

Bu kışkırtmalar cezasız mı kalacak?


+++

FETÖ bastırır da diğer Nurcu tayfası durur mu? Her gün sağ üst köşesinde Said-i Nursi resmi ile çıkan o nurlu gazete de kervana katıldı.

Said-i Nursi'ye göre depremin nedeni:
Bir kısım hatalar arzı (dünyayı, yerküreyi) hiddete getiriyor (öfkelendiriyor). O faylar maylar dinsizlerin uydurması.

Nursi'nin Ondördüncü Hadisi'nin (Sözü'nün) zeyli (eki) şöyle:

"Mâdem bir kısım hatâlar, unsurları ve arzı hiddete getirecek derecede bir şümûllü isyandır ve çok mahlûkatın hukukuna bir tahkirli tecavüzdür. Elbette o cinâyetin fevkalâde çirkinliğini göstermek için, koca bir unsura [mesela yer kabuğuna], küllî vazifesi içinde 'Onları terbiye et' diye emir verilmesi ayn-ı hikmettir ve adâlettir ve mazlumlara ayn-ı rahmettir." (On Dördüncü Sözün Zeyli)

Güncel yorumu şöyle: Erdoğan'ın FETÖ ile kapışıp ABD ile arasını bozma hatası yapması üzerine yerküremiz öfkelenerek (Allah'ın emri üzerine) 10 ilimizi yerle bir etmiş.

Tabii bu şaşkın Nurcuların uydurması. Depremin Erdoğan ile ilgisi yok.



Öyle nurlu (!) gazete ki, dinsiz (!) Dersimli baş köşede:


+++

"Devlet yok" diye ayaklanma kışkırtması yapılarak ABD müdahalesine çanak tutulması tehlikesine karşı OHAL ilan edildi.

İyi parti Chp ve Hdp olağanüstü hal için red oyu verdiler?Neden ? Neden rahatsız oldunuz? Ayaklanma Planlarınız mı bozuldu? 😡🤬
1.600
Görüntülenme

+++

Ve artık iş zırvalamaya kadar varıyor:
Video kaydı
Fox Haber GYY Doğan Şentürk: AFAD, kutuların üstünde bira resmi var diye kışlık mont yardımını almıyor. Nevşin Mengü: Ama o yalanlandı. Şentürk: Sosyal medyada dolaşıyordu ama. Hem kafa bu kafa yaparlar mı yaparlar.

48,4 B
Görüntülenme

+++

Yanıt Doğu Perinçek'ten geldi: Video kaydı

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder