19 Temmuz 2022 Salı

Petrol dilenmeye gittiği Suudi'den tokat yedi


Biden, Avrupa başta olmak üzere tüm ülkeleri "Rusya'dan petrol ve doğal gaz almayın" diye sıkıştırdı. İyi de, nereden alacaklar? 

Ayrıca Rusya'dan petrol almazsan, petrol fiyatı yükselir. Ve yükseldi de. Çünkü Rusya dışındaki petrole talep artınca, arz da aynı kalınca, fiyatın yükselmesi piyasa kanunu.

Aklına parlak bir fikir geldi: Katar ve Suudiler üretimi artırırsa bu iş olur.
Hem petrol bollaşır, hem de fiyat düşer.

Katar "Kusura bakma, artıramam" dedi. 
Baktı ki uzaktan kumanda ile olmuyor, Suudilerin ayağına gitmek gerekti.
Formülü buldu: "Orta Doğu'da Rusya ve Çin'in dolduracağı boşluk bırakmayacağız"

+++

Ve, Kaşıkçı cinayeti nedeniyle aleyhinde söylenmedik söz bırakmadığı Veliaht Prens'ten petrol dilenmeye gitti, utanıp sıkılmadan.

Bu durum ABD'de "MrLiarMan" etiketi altında eleştiriye açıldı.
"YalancıAdam" şarkısı eşliğinde.

Videoda Biden seçimlerden önce MSNBC TV'de programa çıkıyor.

Sunucu: "CIA, ABD vatandaşı Kaşıkçı cinayetini Suudi Lideri'nin (Veliaht Bin Selman) yönettiğini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı da onun işkence ile öldürülmesinden Suudi Hükumeti'nin sorumlu olduğunu söyledi. Trump onları cezalandırmadı. Ya siz?" diye soruyor.

Biden: "Evet. Onlara silah satmayacağız, onlara bu yaptıklarını ödeteceğiz, onları parya yapacağız" diyor.

(Parya: En koyu biçimiyle Hindistan'da görülen kast sisteminde hiç bir sınıftan olmayan, her türlü haktan yoksun olan, herkes tarafından hor görülen ve aşağılanan kimse)

Video, REUTERS Ajansı'nın "ABD Suudilere saldırı silahları satmayacak" haberi eşliğinde MrLiarMan (YalancıAdam) şarkısı ile devam ediyor.

Video kaydı için bakınız: 

#Biden's Travel to #SaudiArabia #MrLiarMan once was defender of Human right and now travel's for oil and shakes hands with the murderer! 🚀All antiwars, anti-interventionists, human right activists and peace lovers please Join us in twitter storm under the hashtag #MrLiarMan
tarafından İngilizce dilinden çevrildi
#Biden 'nin #SaudiArabia 'e Seyahati #MrLiarMan bir zamanlar İnsan hakları savunucusuydu ve şimdi petrol için seyahat ediyor ve katille el sıkışıyor! 🚀 Tüm savaş karşıtları, müdahale karşıtları, insan hakları aktivistleri ve barışseverler lütfen hashtag #MrLiarMan altında twitter fırtınasında bize katılın

Ziyaretten sonra yaptığı açıklamada  "Prens Bin Selman'a cinayetten sorumlu olduğunu düşündüğümü söyledim, o da bana sorumlu olmadığını, sorumlular hakkında gerekli adımları attığını söyledi" dedi.

"Hayır, sorumlusun, CIA ve Dışişlerimiz bu kanıda" diyememiş, yanıtı kabul etmiş, tükürdüğünü yalamış oldu böylece.

Hem adamdan petrol dilenmeye gidiyorsun, hem de bu defa yüzüne karşı Kaşıkçı cinayetinden sorumlu olduğunu söylüyorsun. Bu ne kibir. Adam ABD'yi hala tek kutuplu düzenin dünya jandarması sanıyor.

Ülkesinde "katil dedin, silah satmayacağım dedin, şimdi ayağına gidiyorsun" diye eleştirilen Biden "görüntüyü kurtarma" amacıyla bu açıklamayı yaptı ama çok sert bir tepki ile karşılaştı. Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr Amerika'nın Ebu Gureyb Hapishanesi'nde yaptığı işkenceleri de, Irak ve Afganistan işgalleri ile getirdikleri yıkımı, gazeteci Şirin Ebu Akile'nin İsrail tarafından öldürülmesinde aldıkları iki yüzlü turumu Biden'ın yüzüne vurduğunu söyledi.

"Bize bu konularda insan haklarından bahsetmeye yüzünüz yok" demeye getirdi.


ABD askerlerinin Ebu Gureyb Hapishanesi'ndeki Iraklı tutuklulara yaptıkları işkence fotoğrafları için bakınız: 

+++

Hangi  yüzle "yaptıklarını ödeteceğim, ağlatacağım, onları parya yapacağım" dediğin adamın ayağına petrol dilenmeye gidiyorsun? Artık devir değişti. Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Kürsüsü'nden ilan ettiği gibi, tarihin sarkacı yeniden Asya'ya kayıyor. Eskiden ezik duran ülkeler şimdi Rusya ve Çin'e yaslanarak dik durabiliyor.

Bakınız: 

Artık "Tayyip Modası" başladı. Yok artık öyle Atlantik'in karşısında ezilip büzülmek.

"Nolur petrol üretimini artırın" dilenciliği yapan Biden, Suudi Veliahtı Selman'dan tokadı yedi. Buyurun video kaydı:

"...as I announced to increase to the level of maximum sustainable production capacity to more than 13 million barrels and that the Kingdom will not have any further production capacity."

Bin Selman diyor ki: "13 milyon varil (günlük) sürdürülebilir üretim miktarına ulaşma kararımızı ve Krallığımızın daha fazla üretim kapasitesine sahip olmayacağını daha önce ilan etmiştik."

Selman şu anda 11 milyon varil olan üretimi 2027'ye kadar 13 milyon varile çıkaracağını ilan etmişti ama bunun için bir takvim açıklamadı. En azından bu kış için Avrupa'ya ucuz petrol ümidi yok. Avrupa 5 sene dişini sıkarsa...

FOX News, Selman'ın konuşmasını İngilizce çeviri ile verdi.
Biden bu sözleri dinlerken ne yapacağını, ellerini nereye koyacağını şaşırıyor.
Darbe hiç ummadığı kadar sert.
"Allah versin, benden daha fazla petrol alamazsınız" diyor Veliaht.

Video kaydı: 

Biden için bu Orta Doğu turu, Suudi Arabistan'ın petrol üretimini artırmayı reddetmesi nedeniyle başka bir aşağılanmayla sonuçlandı.:)) Suudiler BRICS yolunda...not ediliyor:)
VELİAHT PRENS: DAHA FAZLA PETROL ÜRETİM KAPASİTEMİZ YOK

Biden Veliahtı dinlerken - Ellere dikkat - Video kaydı yukarıda

+++

Günün sonunda 18 anlaşma imzalansa da, ABD stratejik gündeminde başarılı olamadı. Suudiler ABD'nin petrol üretimini artırma ve Çin - Rusya - İran düşmanlığı yapma baskılarına direndi.

Veliaht Selman İran'a işbirliği çağrısı yaptı.

Toplantıların sonuç bildirgelerinde "Ukrayna'daki savaş" ifadesi kullanıldı, Rusya'ya yönelik düşmanca bir ifade yer almadı.

Çin ise gündeme gelmedi.

+++

ARAP NATO'SU DİYE BİR ŞEY YOK

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan:

"Arap NATO'su diye bir şey yok, zirvede de böyle bir şey konuşulmadı. Körfez ülkeleriyle İsrail arasında İran karşıtı bir savunma ittifakı kurulması konusu gündeme gelmedi." 

"Suudi Arabistan'ın hava sahasını İsrail'e açma kararı İsrail'le diplomatik ilişki kurulduğu ya da başka bir adım atıldığı anlamına gelmez." 

Bakınız:

+++

ABD'ye son darbe:

Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır BRICS üyeliği için başvuru yaptı.
BRICS: Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika ekonomik birliği.

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder