1 Nisan 2022 Cuma

Tarihi bina için göreve çağrı: GÖREV Vakfı, Aydınlık, ULUSAL KANAL


Görev VakfıAydınlıkUlusal Kanal ve Beykızı Restoran'ın bulunduğu, İstiklal Caddesi Deva Çıkmazı’nda yer alan bina, 157 yıldır vatansever, devrimci mücadele geleneğinin merkezi. Şimdi gazetemizi ve Ulusal Kanal'ı büyütmek, 'Üreten Türkiye'yi kurmak için yatırım yapıyoruz

Görev Vakfı (Tam adı İletişim Gönüllüleri ve Görevlileri Vakfı), tarihi binanın mülkiyetini almak için çağrı yaptı. Kampanya, dün akşam Ulusal Kanal’da düzenlenen özel yayınla başlatıldı.

Bina, JönTürkler'den itibaren vatansever, devrimci mücadelenin de merkezi oldu. 1993’ten beri Aydınlık ve Ulusal Kanal’ın yer aldığı tarihi bina, Gladyo, FETÖ ve Amerikancı tertiplerle mücadelenin de karargahı. 


Binanın Meşrutiyet Caddesi'ndeki ana girişi

Görev Vakfı'nın çağrısından:

Binamız 160 yıldır vatan ve hürriyet mücadelesinin sarsılmaz karargâhıdır. Girişinde yazdığı üzere, “Kanuni Esasi Kıraathanesi” olarak tarihe tanıklık etmiştir. Komşu binada Namık Kemaller İbret Gazetesi’ni çıkarmıştır.

Bulunduğu Meşrutiyet Caddesi, ismini 1908 Hürriyet devriminden almıştır.  Tarihî binamızı almak, Ulusal Kanal ve Aydınlık’ı zirveye taşımak için 30 milyon TL hedefli bir kampanya başlatıyoruz.

Hepimizin katkılarıyla şu ana kadar kullanımımızda olmayan, daha önce yüksek kârlı işletmelere ev sahipliği eden 700 m2’lik iki katlı çok büyük mağazayı da mülkiyetimize katmış olacağız. Bu sayede her ay anlamlı gelirler elde edeceğiz.

Tarihi binayı satın alarak Görev Vakfı’nı, Aydınlık Gazetesi’ni ve Ulusal Kanal’ı zirveye taşımak için katkılarınıza başvuruyoruz. Nakit, taşınır ve taşınmaz bağışlarınız Türkiye’nin geleceğini kurmaya hizmet edecektir.


+++
Bağışlarınız için

GÖREV VAKFI HESAP BİLGİLERİ:

Hesap adı:
İletişim Gönüllüleri ve Görevlileri Vakfı
TL Hesabı:
Hesap Numarası:
0015 8007 304787529
IBAN numarası:
TR78 0001 5001 5800 7304 7875 29
Avro Hesabı IBAN:
TR50 0001 5001 5804 8016 2613 03 €
Dolar Hesabı IBAN:
TR55 0001 5001 5804 8016 2613 10 $
Vakıf Bank Beyoğlu Şubesi
+++

+++
1995 yılında harabe halinde olan bina Aydınlıkçılar tarafından yeniden inşa edildi.

+++
                                            SARSILMAYAN KARARGAH
+++
Görev Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi 
Şule Perinçek:

“Bir yanımız Namık Kemal, Ahmet Mithat, Ebüzziya Tevfik bir yanımız Garibaldi, bir yanımız Meşrutiyet bir yanımız Cumhuriyet, karşı komşumuz Atamızın Pera Palas'ta kaldığı oda ve Muhsin Ertuğrul’un Tepebaşı Tiyatrosu Hazzopulo pasajı Ahmet Mithat'ın ve Namık Kemal'in tutuklandığı yer, İbret'in basıldığı matbaa, Jön Türklerin mekânı. 

Bugünkü adı Danışman Geçidi. Bizim sokak Deva Çıkmazı. Aslında çıkmaz değil. O da Meşrutiyet caddesiyle İstiklal caddesini bağlıyor. 30 yıla yakın bir zamandır bu binadayız. Namık Kemallerin, Mustafa Kemallerin geleneğini sürdürüyoruz.

Buradan tutuklandık Silivri'ye götürüldük. 15-16 Temmuz'un kaderini değiştiren açıklamaları buradan yaptık, şu karşı meydanda Dayan Denktaş diye kar kış buz demeden direndik, canlı yayınla Londra'ya ulaştırdık. 1 Mart tezkeresiyle Meclis'e ulaştık. Yönü değiştirdik. 

İşçimizin direnişine, çiftçimizin hak mücadelesine koştuk. Kazandık. Türkiye kazandı. Bu binanın dili var, konuşuyor. Sizlere sesleniyor. Sahip çıkınız, bu sesi yükseltelim. İşte şimdi yine görev başındayız. Aydınlık'ı, Ulusal Kanal'ı zirveye taşıyacağız. 

Türkiye'yi Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e, şimdi de zirveye taşıyalım.”
+++

Binaya ait fotoğraflar için bakınız

Vakıf hakkında bilgi için bakınız

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder