6 Nisan 2022 Çarşamba

Pakistan: Köle değiliz / Kazakistan: Suikastçı yakalandı : ABD'ye aynı gün 4 darbe

İKİNCİ BÖLÜM
++++++++++++
ABD için kara gün: 3 Nisan 2022
Aynı gün 4 darbe:
Macaristan - Sırbistan - Pakistan - Kazakistan

Yazı dizisinin ilk bölümü için bakınız:
ABD'ye aynı gün 4 darbe – 
Macaristan: Ver parayı al tokadı / Sırbistan: NATO suçlu 

+++

3 - Kazakistan:

7 Ocak 2022

ABD'nin bu yılın başında Kazakistan hükümetini devirmek amacıyla gaz fiyatlarını bahane ederek düzenlediği ve başrolünü FETÖ örgütlerinin çektiği ayaklanma, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in çağrısı üzerine ülkeye gelen Rusya öncülüğündeki Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün (KGAÖ) yardımı ile bastırılmıştı. Stratejik tesislerin korunmasında görev alan KGAÖ askerleri olaylar yatışınca evlerine dönmüştü. 

(KGAÖ üyeleri: 

Darbe girişimi konusunda bakınız: 

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, önceki gün Putin ile yaptığı görüşmede, “Ukrayna'nın tarafsız, blok dışı, nükleerden arındırılmış ülke statüsüne ihtiyaç duyulduğu konusunda hemfikir olduklarını” söyledi.

Kazakistan, Birleşmiş Milletler (BM)'deki 'Rusya'yı kınama' oylamasında da çekimser oy kullanan 35 ülke içinde yer alarak Rusya'ya destek verdi. 

3 Nisan 2022

Darbe ile hükümeti deviremeyen ABD, 
bu sefer suikast düzenlemeye karar verdi.

Tokayev ile bazı devlet yetkililerine suikast yapacağı belirlenen bir ajan yakalandı. Silah, uyuşturucu ve yüklü miktarda para ele geçirildi. Silahların ülkeye parçalar halinde sokulduğu anlaşıldı. 

Ajanın, ülkede Rus karşıtlığı yaratma amacıyla sosyal medyada paylaşımlar yaptığı da belirlendi. Milli Güvenlik Komitesi'nin açıklamasında “Ön soruşturma sırasında bu Kazakistan vatandaşı, yabancı bir devletin talimatları ve çıkarları doğrultusunda bu eylemleri gerçekleştirdiğini kabul etti.” denildi.

ABD, aynı gün içinde üçüncü darbeyi böyle yedi.

Bizim hükümet hala NATO kutlamaları yapıyor. Allah akıl fikir versin.
15-16 Temmuz NATO darbe girişimi unutuldu mu?
NATO asla vazgeçmez. Kazakistan'a bak, önünü gör.

+++

4- Pakistan:

Çin'in Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Kaşgar kentini Pakistan'ın Umman Denizi kıyısındaki Gvadar kentine ve limanına bağlayan 3,217 kilometrelik otoyol ve 2,000 kilometrelik demiryolu için Çin 46 milyar dolar harcama yaptı.

Ayrıca Gvadar Limanı'nı da Çin inşa etti, karşılığında liman Çin'e 43 yıllığına kiralandı. 

Kırmızı çizgi: Kaşgar - Gvadar Otoyolu 3,217 km
Kesik siyah çizgi: Kaşgar - Gvadar demiryolu 2,000 km

Böylece, Çin'e gitmek için gemilerin Hindistan'ın güneyini dolanıp Malaka Boğazı'ndan geçmelerine gerek kalmadı. Çin kısa yoldan Batı Asya'ya bağlandı.

İstanbul - Tahran - İslamabad tren yolu hattının tekrar sefere açılmasını sağlaması da Pakistan'ın ABD'yi çıldırtacak başka bir uygulaması oldu.

Bu yüzden ABD uzun zamandır Pakistan'a diş bilemekte, fakat Afganistan savaşından dolayı ses etmemekteydi.

+++

ABD'nin Afganistan yenilgisinden sonra Pakistan'ın Taliban ile iyi ilişkiler kurması ipleri gerdi. CIA Pakistan'da üs kurmak istemiş, İmran Han kabul etmemişti.

İmran Han, Türkçe twitter hesabından yayınladı:

İmran Han'ın ABD TV kanalı ile söyleşisi 42 saniyelik video

"Pakistan’da herhangi bir Amerikan üssü için veya Pakistan topraklarından Afganistan'a yönelik hiçbir eylem için izin vermemiz mümkün değil. Kesinlikle Hayır" Başbakan İmran Han'ın Amerikan TV kanalına verdiği röportaj

"Amerikan Hükümeti'nin El Kaide, IŞİD veya Taliban'a karşı sınır ötesi terörle mücadele misyonu için Pakistan'da CIA istihbarat üyeleri bulundurmasına onay verir misiniz?"

"Kesinlikle hayır. Herhangi bir üs için veya Pakistan topraklarından Afganistan'a hiç bir eylem için izin vermemiz mümkün değil."

"Kesinlikle hayır. Pakistan, ABD savaşına katılarak diğer tüm ülkelerden fazla, 70 bin kayıp verdi. Topraklarımızda daha fazla askeri harekatı göze alamayız. Savaş için değil, barış için ortak olacağız."

+++

Karabağ ve KKTC'de Türkiye'nin yanında yer alması da ABD'yi iyice gerdi,


Ukrayna dolayısıyla ABD'nin Rusya'ya koyduğu yaptırımlara Pakistan'ın katılmaması ve Ukrayna harekatının başladığı gün (aynen İlham Aliyev gibi) Moskova'ya giderek Rusya ile anlaşmalar imzalaması bardağı taşırdı.

+++

22 AB ülkesi yayınladıkları ortak mektupta Pakistan'ın Rusya'ya yaptırımlara katılmasını istedi. İmran Han "Biz sizin köleniz miyiz" diye yanıtladı.


Meclis'teki muhalefet partilerini bir araya getiren ABD, Başbakan İmran Han aleyhinde güven oylamasına gidilmesi için Meclis'ten karar çıkardı. Güvensizlik önergesinin kabulü için 172 oy gerekirken, muhalefet 177 oyu yakaladı.

Bizdeki ve Macaristan'daki altılı muhalefetin yerine
Pakistan'da üçlü Biden muhalefeti:
Pakistan Müslüman Birliği - Navaz (PML-N)
Pakistan Halk Partisi (PPP)
Pakistan Demokratik Hareketi (PDM)

Çoğunluğu sağlamak için de iktidar ortağı parti ortaklığı bozdu, ayrıca İmran Han'ın partisinden ( پاکستان تحريک انصاف = Pakistan Tehrik-i İnsaf = PTI = ) 10 kadar milletvekili ayrıldı.


İmran Han açıkladı: ABD, 8 Mart'ta Pakistan'ın Vaşington Büyükelçiliği'ne bir not iletti. Notta "İmran Han güven oylamasını kaybederse Pakistan'ı affederiz. Aksi halde ilişkilerimiz bozulacak ve zorluklarla karşılaşacaksınız" yazıyordu. İmran Han, notta daha başka korkunç ayrıntılar olduğunu söyledi. "Biz 220 milyonluk bir milletiz, bizi sebep göstermeden tehdit ediyor" dedi.  


Meclis Başkan Yardımcısı Suri, Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle güven oylaması yapılmasını reddetti. Ancak İmran Han'ın isteği üzerine Cumhurbaşkanı Alvi, Meclis'i feshetti. 90 gün içinde seçimler yapılacak. Bu kararı ile İmran Han "Hodri meydan" demiş oldu.




+++

Meclis feshedilince muhalefetin yaygarasına İmran Han şöyle yanıt verdi: 

"Genel seçim kararımıza muhalefetin (PDM= Demokratlar) tepkisine şaşıyorum. Siz değil miydiniz hükümetimizin başarısız olduğu, halkın desteğini kaybettiği hakkında yaygara yapan? Öyle ise niçin seçimden korkuyorsunuz?"

Astonished by reaction of PDM to our calling for general elections. They have been crying hoarse abt how our govt has failed & lost support of the ppl so why the fear of elections now? Democrats go to the ppl for support.


Pakistan'da bir twitter hesabı, Biden'ın Erdoğan'ı devirme planını anlattığı videoyu yayınladı. Biden, Erdoğan'ın hesap vermesi gerektiğini söylüyor ve muhalefeti destekleyerek Erdoğan'ı devireceklerini söylüyor. Kullanıcı Ezher Meşvani: "Pakistan'da aynısını yapmak istiyorlar" diyor. 

Buyurun 2 dakika 14 saniye süreli video kaydı:

دیکھیے کیسے صدر بائیڈن ترکی میں حکومت کا تختہ پلٹنے کا اپنا پلان بتا رہے ہیں یہی سب کچھ پاکستان میں بھی کرنے کی سازش کی گئی #عدم_اعتماد_بیرونی_سازش
tarafından Urduca dilinden çevrildi
Başkan Biden'ın Türkiye'de hükümeti devirme planını nasıl açıkladığını görün Pakistan'da da aynısını yapmak için bir komplo kuruldu #عدم_اعتماد_بیرونی_سازش

İmran Han'ın Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI = Pakistan Tehrik-i İnsaf) resmi twitter hesabı, bu twiti yayınladı. (retweet):


Aynı videoyu başka bir Pakistanlı kullanıcı da yayınladı: 

US President Joe Biden explaining his plans to use the tactic of using opposition parties to remove President Erdogan in a regime change operation in Turkey, just as the US plan exposed by PM of Pakistan.
tarafından İngilizce dilinden çevrildi
ABD Başkanı Joe Biden, Pakistan Başbakanı tarafından ifşa edilen ABD planı gibi, Türkiye'deki bir rejim değişikliği operasyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görevden almak için muhalefet partilerini kullanma taktiğini kullanma planlarını açıklıyor.



+++

Biden'ın Erdoğan'ı devirme konuşmasının tamamının videosu veçevirisi için bakınız: 

+++

Okuma parçası: 

https://aliserdarbolat.blogspot.com/2020/11/tayyip-bedel-odemeli-diyen-bos-bidona.html

+++


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder