7 Eylül 2015 Pazartesi

PKK, Açılım'a dönüşe zorlama amaçlı saldırıyor

TSK'nın alan hakimiyeti sorunu:

ABD yönetiminde AKP-PKK (HDP) işbirliği ile yürütülen Açılım sürecinde askerin ve polisin eli ayağı bağlanarak alan hakimiyeti PKK'ya terk edilmişti.

Bu süreçte PKK dağdan şehre indi, kırsal alanın yanı sıra şehirler de PKK denetimine geçti. Her yere silah ve patlayıcı depoladılar, zamanı gelince patlatmak üzere stratejik bölgeleri mayınladılar. AKP Hükümeti bütün bunları bildiği halde göz yumdu.

Tüm bu şehitlerin, ölümlerin, gözyaşlarının sorumlusu Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP Hükümetleridir.

Oslo'da MİT Müsteşar Yard. Afet Güneş, PKK'lı Sabri Ok'a "Şehirleri patlayıcılarla doldurdunuz, hepsini biliyoruz" diyordu. İşte Tayyip Erdoğanların bildiği ama Amerika'nın dayattığı Açılım uğruna ses çıkarmadıkları patlayıcılar, mayınlı tuzaklar şimdi Mehmetçiği şehit etmektedir.
Bakınız:

Bu yüzden, alan hakimiyetinin tekrar ele geçirilmesi, AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılından önceki konumların tekrar kazanılması zaman alacaktır.

+++++++++++

Şimdi en büyük tehlike, başlatılmış olan mücadelenin yarı yolda bırakılması ve Açılım'a geri dönülmesi.

Tayyip Erdoğan, tam bu sırada PKK'ya can simidi attı, Çözüm Süreci'ni teröre alan açma süreci olarak düşünmediklerini söyleyerek sözde savunma yaptıktan sonra, PKK'nın süreci anlamadığını, bu yüzden süreci buzdolabına koyduklarını ilan etti. Yani Çözüm Süreci bitmemiş, geçici olarak rafa kaldırılmıştı. PKK saldırılarına son verirse, müzakereler tekrar başlayabilirdi.

Tayyip aynen şöyle dedi:
"Biz Çözüm Süreci'ni hiçbir zaman teröre meşruiyet kazandırma, terörü şımartma, teröre alan açma süreci olarak düşünmedik. Biz Demokratik Açılım derken düşüncelerimiz temel hak ve özgürlükler ve demokrasiydi. Biz Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi derken milletçe bir olalım iri olalım kardeş olalım diye bunları söyledik. Ve Çözüm Süreci'yle de bu süreci taçlandıralım dedik. Ama bunlar ne yazık ki Çözüm Sürecini falan anlamadılar, anlamak istemediler. Öyleyse şu anda bu buzdolabındadır."

Bakınız:
Erdoğan: Çözüm Süreci buzdolabında 11 Ağustos 2015

+++++++++++

Tehlikenin farkında olan asker, devletin üst kademesine bir rapor sundu: "PKK sıkıştı, operasyona devam" diyen ve ateşkesin tehlikesini işaret eden raporun önemli noktaları şöyle:
(Aydınlık, 19 Ağustos 2015)

"Sınır ötesi hava harekatları Kandil ve civarı kampları felç etmiş, işlemez duruma getirmiştir. Son 2 gündür bazı ilçelerde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek operasyonlara girişilmesi, KCK'da paniğe yol açmıştır."

"Bir ateşkes, terör örgütünün daha da güçlenmesine ve psikolojik üstünlük kazanmasına, kendisini toparlayarak çok daha güçlü saldırılarda bulunma imkanına kavuşmasına yol açabilir."

"ABD ve AB'nin bazı ülkeleri tarafından sıklıkla dile getirilen ateşkes çağrıları, aslında bölücü terör örgütünün gizli ateşkes taleplerinin bir yansımasıdır. Operasyonlara ara verilmeden devam edilmesi hayati önemdedir."

Aydınlık, 19 Ağustos 2015

+++++++++++

Her şeyin ortaya çıktığını gören Tayyip, Açılım suçunu TSK'ya atmaya çalıştı.

PKK'nın 6 Eylül akşamı Dağlıca'da yaptığı saldırıdan sonra yaptığı açıklamada, Tayyip, Çözüm Süreci boyunca askerin "Aman Açılım'a bir şey olmasın" diye PKK ile çatışmaya girmediğini söyledi. Ona göre, halkımız Oslo görüşmelerinin tutanaklarını okumadığı veya unuttuğu için, bu sözlere kanacaktı.

İşte Tayyip'in kendisini temize çıkarma, Açılım suçunu TSK'ya atma amaçlı açıklaması:
“Çözüm Süreci aslında bunlar tarafından bir ihanetle değerlendirildi... Güneydoğu’da, kısmen doğuda kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler ve çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar. Burada bu süreç içerisinde, güvenlik güçlerimiz tabi ‘herhangi bir çatışmaya, şuna buna girmeyelim’ dediler ama daha sonra anladık ki bu süreç içerisinde bunlar bunu yaptılar”

Bakınız:

EMASYA protokolünü iptal eden, operasyon iznini Vali ve kaymakamlara bağlayan Tayyip değildi. Komutanların operasyon izni isteklerini sümen altı eden Valileri Tayyip atamamıştı sanki.
Oslo'da Başbakan'ın Özel temsilcisi olduğunu gururla açıklayan Hakan Fidan PKK'lılara "Var mı şikayetçi olduğunuz bir Vali, Emniyet Müdürü" diye sormamıştı sanki.

Aydınlık, 14 Eylül 2011

Bakınız:

Tayyip Erdoğan, telaşla, Yüce Divan Savunması'nın ana başlıklarını açıklamaktadır.

+++++++++++

Mücadele bu şekilde devam ederse sonunun geleceğini gören PKK, hem hala güçlü olduğunu göstermek, hem de kamoyunu yıldırarak Açılım'a dönme isteğini yaymak, böylece Tayyip'e Açılım'ı buzdolabından çıkarma ortamı yaratmak için, birimlerine "Tüm gücünüzle saldırın" talimatı verdi.

Son Dağlıca saldırısı aynı kapsamdadır.

Bu durumda başta CHP olmak üzere muhalefete düşen görev, Açılım'a geri dönülmesi tehlikesine karşı durmaktır. EMASYA'nın geri getirilmesi, TSK'nın zincirlerinin çözülmesi, operasyonların Valilik izninden kurtarılması isteklerini öne sürmektir. Yoksa "saray savaşı" diyerek Tayyip'in Açılım'ı buzdolabından çıkarmasını istemek değil.

Aydınlık, 7 Eylül 2015
+++++++++++
arşiv:
PKK'ya düşman olmayan çok değerli valilerimiz
Öcalan'a yalvaran MİT yetkilisi
Anayasayı değiştireceğiz, Öcalan'ı serbest bırakacağız
Görüşmeler vatana ihanet kapsamındaki suçların kesin kanıtlarıdır
Eğitimi, sağlığı, tüm hizmetleri belediyelere devredeceğiz
Tayyip Erdoğan, Öcalan'la yüzde 95 örtüşüyor
Görüşmeler, PKK'nın silah bırakması için yapılmıyor
Hükümetin bilgisi dahilinde Ankara'da bomba

+++++++++++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder