29 Eylül 2015 Salı

Güçbirliği neden olmadı? Perinçek anlattı.

Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da Can Karadut'un sorularını yanıtladı.


CHP - Vatan işbirliğinin, kısa dönemde, 1 Kasım'a kadar, Türkiye'yi AKP iktidarından kurtarabilecek tek formül olduğunu gördük. başka bir formül yok. CHP için 2 şirketin yaptığı anketi biliyorum. Diyorlar ki: Vatan Partisi ile işbirliği yaptığınız zaman oylarınız yüzde 7 artar.

Sandalye pazarlığına girmiyoruz, başarılı olabilecek bir projede varız dedik. Yani 131 olan CHP Milletvekili sayısını 200'ün üzerine çıkaralım. Başarıdan bunu anlıyoruz.

CHP'nin bölücü teröre karşı mücadelede önderlik yapmak, bu milletin başına geçmek gibi bir niyeti olmadığını gördük bu görüşmelerde.

Açılım yapan, PKK'yı besleyen siyasetler uygulayan, Türkiye'yi bu hale getiren AKP çark etti, "vatan, millet" gibi anahtar kavramlarla seçmeni avlamaya çalışıyor, ama CHP bir türlü elini HDP'den, PKK'dan kurtarmıyor.

TSK'nın yürüttüğü mücadele, Sayın Kılıçdaroğlu'nun bana yolladığı mektupta fay hatlarını parçalayacak, toplumdaki kamplaşmayı derinleştirecek bir mücadele olarak görülüyor. 

Yani "PKK'nın üzerine yürürseniz" diyor, "fay hatlarını derinleştirirsiniz, toplumsal çatışmayı derinleştirirsiniz". Yani 24 Temmuz'da başlayan harekata karşı çıkıyor, bunun AKP'nin bir iktidar projesi olduğunu, Saray Savaşı olduğunu söylüyor. Bunu bir vatan savaşı olarak görmüyor, problem burada. Yani bizim CHP ile bir seçim işbirliği yapamayışımızın esas nedeni bu.

Mesela birinci görüşmede altı kişinin önünde söylenen şey: "Neden HDP ile de bu demokratik güçbirliği yapılmasın?" diyor Sayın Bülent Tezcan.

Kılıçdaroğlu CNN'de "PKK silah bırakmaz" diyor. İşte bizim aramızdaki ayrılık bu. Diyor ki: "Kandil'i anlamak lazım." Neyini anlayacağız? Kandil'in neyini anlayacağız? Efendim, silah bırakmaz. Niçin? Amerika ile birlikte IŞİD'e karşı savaşıyor. Ama Amerika ile birlikte Türkiye'ye karşı savaşıyor. Senin kalbin Türkiye ile çarpmıyor mu? Peki, Türkiye PKK'yı temizlemeyecek, o zaman Türkiye ne olacak? Hep yanacak mı? Tabutlar mı gelecek hep? Mehmetçiği vuran bir örgüte bu kadar anlayış, bu kadar hoşgörü... Tabii, böyle olunca, Vatan Partisi ile bir işbirliği de kabul görmüyor.

5 dakikalık video kaydı:
veya:

arşiv:
CHP-Vatan görüşmelerinin ayrıntıları   21.9.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder