22 Eylül 2015 Salı

ABD'ye güvendik, kaybediyoruz. PKK'da panik

"Nasıl olsa Amerika Tayyip'in kulağını çeker, saldırılar durur" diye ümitlenmişlerdi. Obama'ya, NATO'ya, AB'ye, Birleşmiş Milletler'e seslenmişlerdi: "Ateşkes olsun, müzakerelere hazırız"
Ancak beklentileri gerçekleşmedi. Durum tahlilleri başladı:

"Böyle olacağı belliydi. AKP'nin zayıflaması ile birlikte TSK'nın inisiyatifi ele geçireceği ortadaydı. Uzun süredir istihbarat çalışması yapıyorlardı. Nerede, hangi silahlarımızın olduğunu, il ve ilçelerdeki sorumlularımızın izlendiği basında da yazılıp çiziliyordu" 

Aydınlık, 14 Eylül 2015

"Seçimlerden sonra yanlış taktik izlendi, Açılım sürecinde atıl kalan örgüt aşırı rahat davrandı."

"Aydınlık gazetesi iyi izlenseydi her şey görülürdü. Ama her şeye göz kapatıldı. Yapılan yanlışlar sonunda büyük kayıp verdik. Özellikle genç kadrolar yok oldu. Bunun yansıması daha sonra olacak. Daha anne babaların çoğu çocuğunun öldüğünden habersiz. Önümüzdeki dönemde yeni katılım için zorlanacağız. Aileler çocuklarını vermemek için her yolu deneyecek. Analar ayaklanacak. Biri bunun hesabını vermeli."

"3 cephede birden savaşma kararı yanlıştı. Hem Irak'ta, hem Suriye'de hem Türkiye'de savaşmak intihardı. ABD'nin gazına geldik, güçleri dağıttık. Bize "Türkiye'de sorun yok, Açılım sürecek, örgüte yönelik saldırı olmayacak" dediler. Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı savaşa yönlendirdiler."

"Irak'ta, Suriye'de çok sayıda ölü verdik. Suriye'de PYD zayıftı. Esad güçlerini batıya çekince boşluk ortaya çıktı. Kolay zafer elde ettik. ABD'ye güvendik ama TSK Cerablus'ta "Dur" deyince ortada kaldık."

"Şimdi Türkiye'de savaş şiddetlendi. Suriye'deki güçlerimizi Türkiye'ye çekiyoruz. Yakında Suriye'deki tüm kazanımlarımızı kaybedebiliriz. ABD'ye bu kadar güvenmek büyük hata oldu."

HDP yöneticilerinin önemli bölümü ile Murat Karayılan, Mustafa Karasu, Sabri Ok ve Avrupa Sorumlusu Zübeyir Aydar 1 Kasım'a kadar ateşkes istiyor.

Duran Kalkan, Cemil Bayık ve HPG (PKK'nın sözde ordusu) yöneticilerinin çoğunluğu ateşkese karşı. Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar.

İçerde HDP'nin CHP ve vatansız solcularla birlikte "Barış Bloku" kurarak mitingler yapmaları ve dışarıya gönderilen yardım çağrıları, dışarıdan Türkiye'ye yapılan "Açılıma dönün" baskıları sonuç vermedi.

İşte fayda vermeyen feryatlardan bazıları:

Aydınlık, 8 Ağustos 2015

Aydınlık, 7 Ağustos 2015

Aydınlık, 8 Ağustos 2015
+++++++++++
arşiv:
Kürt siyasi hareketine özgürlük 01-09-2015
"Çözüm Süreci'ne dönün" diyen ABD'ye Vatan Partisi'nin yanıtı
ABD ve AB: Aman PKK'ya orantısız vurmayın! 06-09-2015
Bora Tugayları ve Mavi Bereliler Süpürme Harekatı başlatıyor
PKK Cizre'de ağlıyor, sözde özerklik bitiyor 11-09-2015
"Cizre Kantonu" hayali suya düştü 13-09-2015
Uyuz halk. Bizi fareler gibi ortada bıraktılar 16-09-2015
+++++++++++



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder