14 Aralık 2023 Perşembe

Terbiyesiz ahlaksız Vatan Partililer hakkında suç duyurusu

Mehmetçik katili vatan haini Şeyh Sait'in adının Diyarbakır'da bir bulvara verilmesine Vatan Partisi karşı çıktı.

Başta Dağkapı Meydanı olmak üzere cadde, sokak ve bazı yapılara konulan Şeyh Sait adını Diyarbakır Belediyesi'ne atanan kayyım da kaldırmamıştı.

Ayrıntılı bilgi için bakınız: 

+++

AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat feryadı bastı: Şeyh Sait'e karşı çıkan Vatan Partisi yöneticileri terbiyesiz ve ahlaksızdı. Şeyh Sait Efendi sahipsiz değildi. Ona hakaret edenleri mahkemeye verecekti. Buyurun: 

(Türkçe de bilmiyor, Arapça da. Zevatlar denmez, çünkü zevat çoğuldur, zat sözcüğünü
n çoğuludur, zatlar demektir. Ayrıca "olmadığı" değil, "olmadığını" demeliydi)

+++

İYİ Parti İstanbul Milletvekili M. Salim Ensarioğlu ile PKK'nın yasal uzantısı DEM Parti de Şeyh Sait'i koruma kervanına katıldı. Mesajlarını yazının sonunda veriyoruz.

+++
İşte Abdurrahim Fırat'ın "suç duyurusunda bulunacağım" tehdidine verilen yanıtlar:
+++

Doğu Perinçek:
"Şeyh Sait PKK'nın dedesidir"
Video kaydı


+++

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan:
Bu zatı tanıyan birisi söylesin, lütfen benim hakkımda da suç duyurusunda bulunsun. Korkudan yorumlara kapatmasın sözlerini. Şeyh Said, Türkiye Cumhuriyetini daha doğarken boğmaya çalışan İngiliz işbirlikçisi hain bir alçaktı ve hak ettiği cezayı aldı. Nokta.
· 5.822 Görüntülenme

Fırat, iletilerini yoruma kapatmış. Utku Reyhan "Korkudan yorumlara kapatmasın sözlerini" diyor:

+++

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı
ve Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan
Şeyh Sait hareketi, Cumhuriyet Devrimiyle ilgili her şeyimizi yıkıma uğratma kastıyla sahnelenen silahlı kalkışmalardır. Şeyh Saitler, İngiliz’in Kerkük-Musul petrol savaşında Devrimci Cumhuriyete karşı görev yapmışlardır. PKK ne ise Şeyh Said odur. Mahkemede görüşelim.
2.173
Görüntülenme

+++

Vatan Partisi MKK Üyesi E. Hv. Kurmay Albay
İhsan Sefa, Kazakistan E. Askeri Ataşesi:
Ingilizlerin desteği ile Cumhuriyetimize isyan ederek Musul ve Kerkük petrol yataklarınin elimizden çıkmasına sebep olan vatan haini Şeyh Sait'e bugün sahip çıkanlar kimin piyonu?
2.156
Görüntülenme

+++

Vatan Partisi MKK Üyesi Selçuk Selvi
Esnaf ve Zanaatkarlar Merkez Büro Başkanı:
Düşmanla işbirliği yapan her birey vatan hainidir. Şeyh Said efendiniz de aynıdır. Bu sebeple de asılmıştır. Tarih tekerrürlerden ibarettir. Dünün "Fethullah hocaefendisinin" bugün FETÖ olması gibi. Bunlardan ders almayanlara tarih bedel ödetir. Haine hain denir! Hadi buyurun!
155
Görüntülenme

+++
Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı Furkan Kaplan:
Listeye beni de ekle. Şeyh Said İngiliz uşağı, vatan haini bir teröristtir.
704
Görüntülenme

+++

Şeyh Said denilen haini, Devlet, Meclis ve Türkiye Cumhuriyeti Yargısı VATANA İHANETTEN ASTI ! Kimi kime şikayet edip de suç duyurusunda bulunacakmışsın ; hadi !!!

+++

Türkiye, Lozan'da elindeki güce göre hareket etmiş, alabildiğini almış, alamadıklarını zamana yaymıştır.
Türk boğazlarının 1936'da tescili, Hatay'ın 1939'da anavatana katılması gibi hamleler buna örnektir.
Bu hamlelerden biri de Musul, yani Misak-ı Milli coğrafyamızdır.
Bunun için mücadele verilecek güç İngilizlerdir.
İngilizler Musul'da Kürtlerin de yaşadığını, bu nedenle Musul'un Türkiye Cumhuriyetine bırakılamayacağını ileri sürmektedir.
Türkiye ise Musul'un Türkiye Cumhuriyeti'nin toprağı olduğu gerçeğini gündeme getirmiştir.
1924'te toplanan Haliç Konferansı'da anlaşmaya varılamamış, İngilizler Hakkari'ye de göz dikmiştir. Hatta "gerekirse askeri güç kullanırız" demişlerdir.
Türkiye Cumhuriyeti ise bu tehdide boyun eğmemiş, bölgeye asker yığmaya başlamıştır.
Bu mücadele sürerken İngiliz destekli bir terör hareketi başlamıştır. Elebaşı Şeyh Said'dir. Bölgedeki askerlerimiz mecburen bu terör dalgasına karşı yönlendirilmiştir. Çünkü dönemin imkanları sınırlıdır.
Günümüzdeki BM'yi ABD ve müttefiklerinin kontrol etmesi gibi dönemin Milletler Cemiyeti'ni de İngilizler ve müttefikleri emperyalistler kontrol etmektedir.

İngilizler Milletler Cemiyeti'nde "Bakın Türkiye kendi Kürtleriyle savaşıyor. Musul'u yönetemezler" yalanını kabul ettirmiştir.
Ankara'nın gücü o dönem bu uluslararası emperyalist taarruzu Milletler Cemiyeti'nde bertaraf edememiştir.
Şeyh Said terör hareketi Musul'un geri alınmasını engellemiş, İngilizlerin amacına ulaşmasını sağlamıştır.
Şeyh Sait ve yanındakiler emperyalistlerin piyonu teröristlerdir ve vatan hainidir.
Aynen günümüzdeki PKK/PYD terör örgütü gibidir. O yüzden PKK'lılar Said isimli terörist elebaşına sahip çıkarlar.

+++

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu:

BASINA VE KAMUOYUNA Son günlerde Diyarbakır’da bir bulvara bölgemizin en önemli değerlerinden Şeyh Said efendinin isminin verilmesi üzerinden başlayan tartışmalarda bölgenin toplumsal ve dini değerlerinden birine dönüşen Şeyh Said’e yönelik ithamları şiddetle reddediyorum.

Bu tür ithamları ifade edenler toplumsal kutuplaşmayı derinleştirmek dışında herhangi bir amaca hizmet etmeyenlerdir. Biz toplumun tüm değerlerine saygı ve hürmeti bir hafıza barışı olarak görüyoruz.

Bu minvalde daha önce de defalarca dile getirdiğim üzere Şeyh Said gibi büyük değerlere dönüşen Beddiüzzaman Said Nursi ve Seyid Rıza’nın da mezar yerlerinin açıklanması hafıza barışına hizmet edecektir.

Anılan değerlerin mezar yerleri aleni bir değer iken devlet sırrı diye ifadelendirilmesi akla ziyan olmakla beraber hafıza barışına hizmet etmemektedir.

Ülkemizde öncelikli olarak bir hafıza barışından başlanıp huzur ikliminin kalıcı olarak sağlanmasının tüm kesimlerin dahli ile mümkün olabileceği inancının kırılmasına müsade etmeyeceğimizi ilgili taraflar bilmelidir. Ayrıca bu inancı taşıyan ilgili kamuoyunun taşıdığı bu inancını daha yüksek bir sesle dile getirmesini temenni ediyorum.


Ensarioğlu din kılıfı altında bölücülük yapan üç ismi bir araya getirmiş. Bakalım çok milliyetçi süper ülkücü İYİ Parti yönetimi kendisi hakkında açtığı soruşturmayı nasıl sonuçlandıracak. Sanki onun bu fikirde olduğunu bilmiyor muydunuz, nedir şimdi bu soruşturma? Tabanın gazını mı alacaksınız?

Ensarioğlu Öcalan için de ev hapsi istemişti. 
Video kaydı

O üç ismi savunmasının doğal sonucu, onların günümüzdeki temsilcisi olan Öcalan'ı savunmaktır.

FETÖ talimatları ile kurulmuş olan İYİ Parti içinde görev alması da aynıdır. Çünkü FETÖ, Said-i Nursi'nin doğal uzantısıdır.
+++

PKK'nın yasal uzantısı DEM Parti de devreye girdi:
(HDP'ye kapatma davası açıldığı için Yeşil Sol Parti kurulmuştu. Bu parti şimdi adını değiştirerek DEM Parti = Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi oldu.)

Şeyh Said ve yoldaşlarına dil uzatan şovenist kesimler ile gazeteci olarak geçinen kişilerin söylemlerinin Kürt halkı nezdinde zerre kadar değeri yoktur. Şeyh Said ve yoldaşları hak mücadelesi yürütmüş, bu nedenle devletin zulmüne uğramış Kürt halkının önemli değerlerindendir ve hep öyle hatırlanacaktır. Değerlerimize hakaret edenler haddini bilmelidir.
753 B
Görüntülenme

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder