13 Eylül 2023 Çarşamba

Birleşmiş Milletler'den Türk Askeri'ne yumruk

Pile yolu yapımına engel olmak isteyen BM Barış Gücü askerlerinin saldırısını KKTC polisi ve inşaat işçileri püskürtmüştü. BM Güvenlik Konseyi KKTC'yi kınayınca yol çalışmasına devam edilmedi.

Bunu bir zayıflık olarak algılayan BM, Türkleri sindirme siyasetinde el yükseltti. Önce Pile'ye gitmek isteyen ambulansa izin vermedi. "Ya Rum hastanesine git, ya da öl" dediler Türk hastaya: 


Şimdi de izinsiz olarak sınırı geçen geçen BM Barış Gücü askerleri Lefkoşa'nın KKTC tarafında bulunan Burhan Tuna Sokak'ta KKTC askerlerine saldırdı, yumrukladı. 

https://www.ulusal.com.tr/dunya/bmden-kktcde-yine-provokasyon-yapti-kktcden-cok-sert-aciklama-geldi-15039435



Ekim 2022'de KKTC Dışişleri "Ya bizimle de anlaşma imzala, ya da KKTC'den çekil" demiş ve bir ay süre vermişti Barış Gücü'ne. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da bu sözleri onaylamıştı: 

11 ay geçti Barış Gücü oralı bile olmadı, KKTC de onlara "haydi yallah" demedi. Artık seni ciddiye alırlar mı?


ULUSAL KANAL'a konuşan Tatar: "Burada bir devlet, asker ve polis var" dedi. Orada bir devlet varsa, Barış Gücü nasıl oluyor da başka bir devletle (Kıbrıs Cumhuriyeti ile) yaptığı anlaşmaya dayanarak KKTC topraklarında 2 kamp ve bir temas noktası kuruyor ve iki devlet arasındaki sınır boyunca uzanan Ara Bölge'de (Yeşil Hat) görev yapıyor?

Demek ki orada bir devlet (KKTC) yok, Rumların yönettiği Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Türk işgalindeki kuzey bölgesi var.

Siz Barış Gücü'nün Kıbrıs Cumhuriyeti ile yaptığı anlaşmaya dayanarak KKTC'de görev yapmasına izin veriyorsanız, KKTC diye bir devletin olmadığını, KKTC adını verdiğiniz bölgenin Kıbrıs Cumhuriyeti'nin bir parçası olduğunu ve burada gayrı meşru bir yönetim kurmuş, o bölgeyi hukuksuz olarak işgal etmiş olduğunuzu kabul etmiş konuma geliyorsunuz.

Böyle devlet mi olur? 

+++

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar "Kararlıyız, Pile yolu yapılacak" dedi, sonra "İyi niyet çerçevesinde bir süre askıya aldık" dedi, 3 hafta geçti inşaat başlamadı. Artık seni ciddiye alırlar mı?

"Çok sert açıklama" ancak halkın gazını alır, başka işe yaramaz. Çünkü lafla peynir gemisi yürümez.

KIBRIS Gazetesi 11 Eylül günlü haberinde "Pile yolunun yapımı devam ediyor" başlıklı haberinde "Bugün saat 15:30 itibariyle Yiğitler Köyü'nden başlamak üzere yeniden fiilen sahaya inildi" deniliyor. 

Yiğitler, KKTC sınırları içinde. Buradan yol yapımına başlamak sorun değil ki. Sınırı geçip ara bölgede yol yapımına devam edilecek mi, esas sorun bu. Çünkü Pile Barış Gücü'nün kontrolündeki Ara Bölge'de (Yeşil Hat'ta) bulunuyor. Kendimizi kandırmayalım. 

+++

Zafer Partisi konu ile ilgili açıklama yaptı: 

Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel'in Kıbrıs'taki güncel durum ile ilgili kamuoyu açıklamasıdır:
267,5 B
Görüntülenme


Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel eski DSP Milletvekili ve Dışişleri Bakanı'dır. Atatürkçü olarak tanınır. NATO'cu Zafer Partisi'nde ne işi olduğu ise bir muammadır.

Sayın Gürel "Rusya ve Çin'e bu durum anlatılmalıdır" buyurmuş. Merak etmeyin, onlar sizden daha iyi biliyorlar durumu. Bu mudur dış politika uzmanlığı?

Asıl sorun hükümetin "Kırım Ukrayna'nındır" söylemidir. Hükümete "Bu söylemden vazgeçin, Kırım'ın Rusya toprağı olduğunu tanıyın" çağrısı yapmazsanız boşa kürek çekmiş (yani NATO'nun yanında yer almış) olursunuz.

Kusura bakmayın, bu durumda Atatürkçü değil, ancak NATO-Türkçü olabilirsiniz.

Türk Hükümeti "Kırım Rusya toprağıdır" demediği sürece Rusya'nın da, Çin'in de KKTC'deki durumu "anlamayacağı" gerçeğini bilmiyor olamazsınız.

Ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki arşiv bölümündeki yazılardan öğrenebilirsiniz Sayın Gürel.

+++

Pile yolu olayında KKTC polisi saldırgan BM askerlerini püskürtünce acele toplanıp saldırganı değil de saldırıyı püskürten KKTC'yi kınama bildirisi yayınlayan Birleşmiş Milletler, şimdi Lefkoşe'de BM askerleri Türk askerlerini yumruklayınca sözde "kapsamlı soruşturma" kararı aldı. Yani topu taca attı:

BM askerleri Lefkoşa'da Türk askerine saldırdı❗️ ▪️Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerleri Lefkoşa'da Ledra Palace bölgesinde Burhan Tuna sokakta temizlik çalışması yapan askerlerimize saldırdı, yumruk attı. ▪️BM Barış Gücü, Türk askerlerine yönelik saldırıyı doğrulayıp açıklama yaptı: "UNFICYP bu olayı araştırıyor. Tüm BM barışı koruma görevlilerinin en yüksek davranış standartlarına uymaları gerekir ve eylemlerinden her zaman sorumlu tutulurlar. Kapsamlı bir soruşturmanın ardından gerekli önlemleri almaktan çekinmeyeceğiz"
28,5 B
Görüntülenme


+++

Bir karşılaştırma yapalım. Bakın Kosova'da ne olmuştu:
Video kaydı
Sırplar Kosova’da BM askerlerini demir çubuklarla dövdü, silahla ateş ettiler. Yaralanan 40 BM askerinden birinin bacağı koptu! Birleşmiş milletler güvenlik kurulu umursamadı bile! Türk işçiler 3-5 yumruk attı diye BMGK Rusya ABD ingiltere Fransa Çin Türkiye’yi kınadı!
ÖS 9:43 · 23 Ağu 2023 ·582,2 B Görüntülenme

BMGK niçin Sırbistan'ı kınamadı? Kınamadı değil, kınayamadı. Çünkü Sırbistan, Rusya ve Çin'in müttefiki. Veto ederler, Sırbistan'ı kınama bildirisi çıkmaz.

(Malik Ejderin videosunun altına yaptığım yorumları okumanızı öneririm)

Eğer Türkiye Kırım Ukrayna'nındır" gibi gereksiz laflar etmeyip de Rusya ve Çin'in müttefiki olsaydı, hem kınama bildirisi çıkmaz, hem de Rusya ve Çin KKTC'yi resmen tanırdı. Bakınız: 

+++

İzliyoruz. Yeniden başladığı söylenen yol yapımı BM kontrolündeki Ara Bölge'ye ulaşınca ne olacak göreceğiz.

Sayın Tatar'ın "İyi niyet çerçevesinde yol yapımını bir süre askıya aldık" sözleri üzerine demiştik ki:

"İyi niyet yok, KKTC'nin sözünün arkasında duramaması, irade eksikliği var ne yazık ki.

Bu irade eksikliğinin arkasında da Ak Parti Hükümeti'nin olduğunun farkındayız. Tüm dünya farkında."

Umutla bekliyoruz.

+++
arşiv:

KKTC polisi ve halk Barış Gücü'nü süpürdü 

Pile yolu ve Barış Gücü: Lafla peynir gemisi yürümez 

Erdoğan "KKTC'yi tanımayın" demiş oldu 

Ersin Tatar ULUSAL KANAL'a konuştu 13-09-23

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder