11 Eylül 2022 Pazar

Bakan Nebati, ABD'nin Türkiye'deki malî zaptiyesi

GÖREV Holding'in Rusya Federasyonu ile yaptığı görüşmeler sonucunda, Rusya ekonomisinden sorumlu devlet yöneticilerinin 27 Eylül'de İstanbul'da ve 29 Eylül'de Antalya'da Türk iş dünyası ile ALTIN FIRSAT toplantıları yapmak üzere Türkiye'ye gelmesinde anlaşıldı.

GÖREV Holding toplantıları düzenlemeyi üstlendi. Türk şirketleri, ABD yaptırımları yüzünden Rusya pazarından çekilen Batılı şirketlerin yerini doldurmak için Rus şirketleri ile bire bir görüşmeler yapacaklardı.

GÖREV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tugay Şen, 28 Ağustos günü anlaşmayı şöyle açıkladı:

“Rusya Federasyonu Moskova Hükümeti'nin Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası İlişkiler Bakanlığı ile ALTIN FIRSAT toplantılarını düzenliyoruz. Yani toplantıların iki düzenleyici kuruluşu var.”

"Toplantılara Moskova Hükümeti'nin düzenleyiciliğinde 50'den fazla Rus firması, iktisadi kamu kuruluşu veya sektörel dernek ve organizasyonların katılacak."

“Rusya'dan katılacak firma ve kişilerin bilgileri ana hatları ile bize ulaştı. Biz de Türkiye tarafından bu toplantılarda yer alacak ve özellikle Moskova Hükümeti'nin gönderdiği listede yer alan katılımcı Rus firma ve kuruluşlarının görüşmek istediği, sektörel olarak işbirliği yapmak istediği muhatap Türk firmalarla görüşmelerimizi yapmaya başladık. Amacımız bu toplantılarla birlikte Rus firma ve kuruluşlarla Türkiye'deki muhatap firmaların işbirliği yapması ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesidir.” 

Ayrıntılı bilgi için bakınız: 
Moskova Hükumeti ekonomi yöneticileri ALTIN FIRSAT
toplantıları için geliyor. Türk-Rus iş dünyası buluşuyor


+++

Toplantılar için yapılan görüşmeleri takip eden ABD Hazine Bakanlığı, Tugay Şen'in açıklamasından 6 gün önce 22 Ağustos'ta TÜSİAD, TOBB ve DEİK'e mektup göndererek: "Yaptırım listesindeki Ruslarla iş yapmaları halinde Türk şirketleri de yaptırım kapsamına girebilir." diye açıkça tehdit etmiş, Doğu Perinçek, bu tehditlere yanıt vermeyen TÜSİAD'ı sert bir şekilde eleştirmişti.

Bakınız: 
ABD'nin kölelerisiniz. Türkiye ekonomisini batırdınız 24-08-22 

+++

Hazine Bakanı Nebati, ABD tehditleri karşısında teslim bayrağı çekti.
Bakınız:
Bakan Nebati ABD'ye teslim bayrağı çekti  28 Ağustos 2022 

+++

Vatan Partisi ile ABD arasında kalan Bakan Nebati, tercihini ABD'den yana kullandı. 5 Eylül günü kararını açıkladı:

"Herhangi kurum veya kişilerin yaptırımları delmesine izin vermeyeceğiz" 

Bu açıklama, adı söylenmemekle beraber, GÖREV Holding'in girişimine karşı çıkan bir açıklama idi. Vatan Partisi'ne savaş ilanıydı.

Doğu Perinçek Bakan Nebati'yi şöyle yanıtladı: 6 Eylül 2022

"Buradan Nebati'ye meydan okuyorum. Neye izin vermeyecekmişsin? ABD'nin yaptırım denetimleri altında iktidarda kalamayacaksınız. Kim kime izin vermeyecek göreceğiz."

3 Eylül'de Rusya Federasyonu Karelya Cumhuriyeti'ni ziyaret eden GÖREV Holding heyeti, Karelya Başkanı ile ALTIN FIRSAT anlaşması imzalamıştı.

Anlaşma imza töreni video kaydı

Ayrıntılı bilgi için bakınız:
Bakan Nebati zor durumda: Rusya ile anlaşma imzaladık 

+++

Doğu Perinçek:

"ABD'nin Türk iş insanlarına gönderdiği tehdit mektubuna hükumet selam durdu. ABD denetiminden bağımsız tavır alınmadı. Bu politikayla enerji fiyatları da enflasyon da düşmez"

+++

Doğu Perinçek:

"Değer verdiğim iki insan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Konsey Başkanı Gürsel Baran. 10-15 gün önce ALTIN FIRSAT toplantılarına Gürsel Baran'ın katılmasına karar verdiler. İki gün sonra ABD'den bir mektup aldılar... Siz hani serbest ticareti savunuyordunuz? Böyle bir TOBB olur mu? Dostumdur ama Hisarcıklıoğlu'nu da ayıplıyorum, Gürsel Baran'ı da... İki gün önce bize diyorlar ki: 'Tamam, Türkiye için çok önemli, yapalım, ama bizim dengimizi Rusya Devleti'nden sağlayın...' Bırakın Rusya'nın Odalar Borsalar Birliği'ni, Rusya Devleti geliyor... Moskova Hükumeti partner. Moskova Hükumeti imzasını koyuyor. Sonunda kabul ediyorlar, bir gün sonra bir mektup alıyorlar, ABD de tabii bizim konuşmaları dinliyor, geri çekiliyorlar. "Yüz yüze gelince size izah ederiz" diyorlar. Kim büküyor kulaklarını? Nebati büküyor. Veya Türk Devleti içinden kim büküyorsa. Burada sorumlu kim? Sayın Tayyip Erdoğan sorumlu. Bu hükumetin başkanı o. 'Nebati yaptı, MİT yaptı' falan diyemez. 

Sonuç itibariyle Hisarcıklıoğlu ve Baran'a Türkiye Hükumeti'nden biri kalkıyor diyor ki: 'Siz Rusya ile ALTIN FIRSAT toplantılarını Vatan Partisi veya GÖREV Holding ile birlikte yapmayacaksınız.'... Çıkmaza girdiler."

1 dakika 46 saniye süreli video kaydı:

Perinçek: TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Rusya ile altın fırsat toplantısına katılmaya karar verdi. 1 gün sonra ABD'den bir mektup aldılar, vazgeçtiler. Kim büküyor kulaklarını?

+++
Doğu Perinçek:

"Nebati Türkiye'nin Maliye Bakanı değil, ABD'nin Türkiye'deki malî zaptiyesi, Abdullah Gül'ün, Davutoğlu'nun AK Parti içindeki kalıntılarından biri."

"12 Eylül darbesi ile başlayan Türkiye ekonomisini çökerterek emperyalizme bağlama programının bittiğini Erdoğan, Bahçeli, Berat Albayrak bir çok kez ilan ettiler. Nebati, Ak Parti içindeki ABD'yi seslendiriyor."

Dr. Doğu Perinçek (): - Sayın Nebati Abdullah Gül, Ali Babacan ve Davutoğlu'nun AK Parti'deki kalıntılarından. AK Parti'deki Amerika'yı seslendiriyor

+++


https://twitter.com/okanerturk1912/status/1567226806746447874

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek; "Sn. Nebati, Rusya'ya ambargoyu delenlere asla müsaade etmeyecekmiş. Vatan Partisi deliyor, hadi bakalım engelle de görelim !"

+++

Ulusal Kanal
Dr. Doğu Perinçek (): - AK Parti içinde bir çelişme var. Onun için AK Parti çırpınıyor ve bölünüyor

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder