13 Haziran 2022 Pazartesi

PKK bağlantılı İngiliz NAZİ savaşçılara Donetsk'te idam kararı

 
    Aiden Aslin (28), Shaun Pinner (48) ve Saadun Brahim (25)
                        idam kararının okunmasını dinlerken. 
                                          Video kaydı:

Donetsk'te yapılan yargılama sonucunda, Ukrayna'da Rusya'ya karşı savaşan paralı askerler Aiden Aslin, Sean Pinner ve Saadun Brahim ölüm cezasına çarptırıldı.

Aiden Aslin ve Shaun Pinner İngiliz, Saadun Brahim Fas uyruklu.
Temyize başvurmaları için bir ay süreleri var.

Duruşmalar sırasında yayınlanan bir video kaydı

+++

İki İngiliz, Aslin ve Pinner, daha önce Suriye'de PYD (PKK'nın Suriye kolu) saflarında savaşıyorlardı. Mariupol'de Rusya'ya esir düştüler.

1994’te İngiltere Nottingham’da doğan Aslin 2015 yılında Suriye’de PKK/YPG saflarında “Rojava’nın Aslanları” isimli yabancı savaşçılar biriminde ‘Rojhat Rojava’ kod adıyla savaştı. PKK/YPG’nin aldığı ağır kayıplardan sonra 2018’de Ukrayna’ya geçmeye karar veren Aslin, kısa sürede vatandaş yapılıp Ukrayna ordusuna katılıyor ve 36. Deniz Piyade Tugayı’nda görevlendiriliyor. 2018’den beri de Donbass bölgesinde savaşın ön safında yer alıyor.

Aiden Aslin, Öcalan armalı PYD üniforması ile

Daha önce Britanya Ordusu’nda görev yapan Pinner ordudan ayrıldıktan sonra Bosna ve Hırvatistan’daki çatışmalara katılıyor. Aynı Aslin gibi PKK'da savaşmak için Suriye'ye ve 2018’de Ukrayna’ya geçen Pinner, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin 36. Deniz Piyade Tugayı’na katılıyor. Aynı zamanda keskin nişancı olan İngiliz paralı asker, çatışmalara katılmanın yanı sıra neonazi Azak Taburu’nu da eğitiyor. Neonazi askerlerle çekildiği çok sayıda fotoğrafın bunun kanıtı olduğu aktarılıyor.


Bazı yerlerde Sean yazılıyor, ama doğrusu Shaun
Video kaydı: 

+++

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss:
"Onları savaş esiri olarak görüyoruz ve serbest bırakılmaları için çalışacağız."
“Doğu Ukrayna’da Rus vekil güçleri tarafından alıkoyulan Aiden Aslin ve Shaun Pinner’ın mahkum edilmesini açık bir şekilde kınıyorum. Onlar savaş tutsağıdır. Bu hiçbir meşruiyeti olmayan düzmece bir karardır. Kalbim ve düşüncelerim onların aileleriyle. Onları desteklemek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”
Video kaydı

+++

Ancak Rusya, çok önce, yabancı askerlerin savaş esiri sayılmayacağını açıklamıştı:

İngiltere ordusu özel kuvvetler komutanı, Mariupol'de Çeçen kuvvetleri tarafından yakalandı. Yakalanmadan önce/yakalandıktan sonra 😃 Rusya, yabancı askerlere esir muamelesinde bulunulmayacağını açıklamıştı.
Çeçen kuvvetlerin yakaladığı İngiliz, YPG/PKK'ya da eğitim vermiş.

Shaun Pinner: Yukarıdaki iki foto Mariupol'da 17 Nisan 2022'de yakalandıktan sonra, alttaki foto ise Suriye'de PYD üniforması içinde çekilmiş. 


+++

‼️ PKK/PYD'den Ukrayna'nın Neonazi taburlarına Ukrayna'nın Azak birliklerinin yanında savaşırken Rusya'nın esir aldığı iki İngiliz gönüllü Shaun Pinner ve Aiden Aslin'in daha önce Suriye'de PKK/PYD saflarında savaştığı ortaya çıktı.



+++

Aiden Aslin'in yakalanması hakkındaki yazışmaları Rusya'nın Türkiye Büyükelçiliği açıkladı: Dün  YPG, bugün Ukrayna. Mariupol'da teslim olan bir İngiliz paralı asker

atlas.news3:
CossackGundi (KazakGundi) adıyla tanınan Aiden Aslin ve Ukrayna Deniz Piyadeleri içindeki diğer uluslararası gönüllüler yiyecekleri ve cephaneleri bitince Mariupol'da Rus kuvvvetlerine teslim olma yoluna gittiler. Aiden ile birlikte YPG saflarında hizmet vermiş olan bir kaynak onunla yaptığı telefon konuşmasını şöyle aktardı: "Aiden ile şimdi konuştum, Birliğinde yiyecek ve cephane tükenmiş. Teslim olmaktan başka seçenekleri yok. Hepinizi sevdiğini söyledi. Morali yüksek. Çeçenlere teslim olmaktan biraz daha iyi olduğu için Ruslara teslim oluyor. Tanrı onları korusun."

afshinismaeli (afşinli ismail):
Gundi ile Suriye'de Kobani'de tanıştım. Oraya IŞİD ile savaşmak ve Kürtlere yardım etmek için gelmişti. Sonra Ukrayna'ya gitti. Ondan (kişiliğinden) çok etkilendim. Onun için dua edelim.

Bakınız:

Dün YPG, bugün Ukrayna. Mariupol'da teslim olan bir İngiliz paralı asker.


+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder