30 Nisan 2020 Perşembe

Aleviler kendilerini Türk olarak görmezler, Atatürk'e karşı soğukturlar

Aleviliğin ayrı bir din olarak sunulması fitnesi emperyalizmin Türkiye'yi bölme projesinin bir ayağı olarak FETÖ tarafından piyasaya sürülmüştü.

Fethullahçıların "Dinler Arası Diyalog" projesi ile aynı siyaseti paylaşan Alman Protestan Kilisesi'nin Dinler Arası Diyalog Masası tarafından hazırlanan 1998 tarihli "Alevilik Raporu" şu maddeleri içeriyor:

Madde 3:
"Aleviler, Sünnilerin tersine, kendilerini Türk olarak görmezler.
Türkiye Cumhuriyeti'ne ve özellikle Atatürk'e karşı soğukturlar.
(antipatileri vardır)"

Madde 4:
"Aleviler Türkiye'de ve Almanya'da din üst kimlikli bir etnik azınlık olarak tanınmak istiyorlar. Almanya'nın bu haklı isteği kabul etmesi, Türkiye için de örnek olacaktır."


+++

Lozan'da Türk Heyeti "Türkiye'de azınlık sayılmak için Müslüman olmamak" şartını kabul ettirmeyi başarmıştı. Kürtlerin azınlık sayılmasını isteyen emperyalistler böylece başarısızlığa uğramıştı.

Kürtleri azınlık yapmayı başaramayan emperyalistler şimdi de Alevileri azınlık yapmaya soyundular. Ama bunun için Alevilerin Müslüman olmaması gerekiyor. Çünkü Lozan Anlaşması'na göre Türkiye'de ancak Müslüman olmayanlar azınlık olabilir.

İşte "Dinler Arası Diyalog" tezgahının nedeni bu.

İmamoğlu da bir ABD projesi olarak bu tezgaha söz konusu karikatür ile katkı sağlıyor.


+++

Hüseyin Gazi Türbesi Dedesi ve Ankara Cemevi Yaptırma Derneği Başkanı Hüseyin Öz:

"Aleviliğin İslam'dan ayrı gibi gösterilme çabaları arkasında Almanya var.

Alevilik İslam'ın farklı bir yorumudur. Türk kültürüdür. Ayrı bir din değildir. İslam'ın muhalif kanadını oluşturur. 

Avusturya'da geçtiğimiz aylarda Alevi kurultayı topladılar. Bunu işlediler. Başını Avrupa'daki PKK'nın yönlendirdiği Aleviler çekiyor. Türkiye'de de PKK'nın kuyruğuna takılmış Alevi dernekleri de onların elinde. Ama tabandan kopuklar"

2 dakika süreli video kaydı:

https://twitter.com/yusuftuncer_/status/1255131139632590850


+++

Ali Rıza Selmanpakoğlu'nun CHP'den istifa nedenleri arasında Alevileri İslam dışı gösterme çabaları da vardı. İstifa dilekçesinde şöyle yazıyor: (19.01.2019)

"Türkiye'de 'Aleviler İslam dışı' diyenleri dikkate alıp Lozan'a göre Alevilere azınlık statüsü veren Avrupa Birliği'nin görüşünü kabul etmemeyi..."

1944'te Hacıbektaş'ta doğan Selmanpakoğlu 58. Topçu Tugay Komutanlığı'ndan Tuğgeneral rütbesi ile 2000'de emekli oldu. ADD Genel Merkezi'nde 4 dönem Y.K. Üyeliği yaptı. 2004 ve 2009 seçimlerine bağımsız olarak katılıp Hacıbektaş Belediye Başkanı oldu ve 2011 yılında CHP'ye katıldı.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'deki bazı sözde Alevi-Bektaşi kuruluşlarının desteğini alarak hazırladığı 17 Aralık 2004 tarihli İlerleme Raporu'nda Alevi-Bektaşileri azınlık olarak göstermesine karşı çıktı. Bu konuda Ankara'da Şakir Keçeli ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 

4 Temmuz 2017'de bazı Alevi dedeleri ve Devrimci Aleviler Birliği'nin Hacıbektaş'ta yayınladıkları bildiride Alevileri azınlık olarak göstermelerine tepki verdi:
"Alevileri azınlık gibi gösteren bu bildiri, emperyalizme hizmet veriyor. Bu tuzağa Aleviler düşmez."


+++

Ancak "10 Aralık 2005 Hareketi" Bildirisi ile
- Anayasa'nın başlangıç ilkelerinden Türk ve Atatürk isimlerinin kaldırılmasını,
- Bölgesel yönetim ve federasyon uygulanmasını
talep eden gurup, Selmanpakoğlu'nun yeniden aday gösterilmesina karşı çıktı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı bu gurubun önde gelen isimlerindendi.

3 dakika süreli video kaydı:

https://www.youtube.com/watch?v=KKxN4r8B7oY&feature=emb_logo

Ali Rıza Selmanpakoğlu'nun hayatı ve CHP'den istifa nedenleri:

https://www.ulusal.com.tr/gundem/ali-riza-selmanpakoglu-chp-den-istifa-etti-h221299.html

+++

Selmanpakoğlu, İBB'nin 23 Nisan dolayısıyla çocuklara dağıttığı kitapta Aleviliğin ayrı bir din olarak gösterilmesi üzerine şunları söyledi:

"Son derece talihsiz bir karikatür. Aleviliğin İslam'dan farklı bir din gibi gösterilme çabaları 2004'ten beri sürüyor. Bu proje yeni değil.

2003 yılında Irak'ı işgal eden ABD, ülkeyi Şii - Sünni - Kürt bölgeleri olmak üzere üçe böldü. Bunu Türkiye'ye Alevi - Sünni - Kürt olarak dayatmak istediler.

2004'te Almanya'daki Alevi Birlikleri  Konfederasyonu, Ankara'daki Alevi Birlikleri Federasyonu ve Pir Sultan Abdal Derneği bir araya geldiler. Tarih boyunca hiç bir örneği yokken Aleviliği İslam dışı olarak ifade ettiler.

Bir çok katliam olmuştur ama Aleviler hiç bir zaman "İslam dışıyız" dememiştir.

Üç ay sonra 17 Aralık 2004'te Avrupa Birliği yayınladığı Türkiye İlerleme Raporu'nda Aleviler "İslam dışı" lafından esinlenerek azınlık ilan edildi.

O zaman ADD'de basın toplantısı yaparak "Bu, Türkiye'yi bölme projesinin parçasıdır, Aleviler bu tuzağa düşmeyecektir" dedim.

Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde anma etkinliklerinde bunlara konuşma fırsatı vermedim."

+++

İlahiyatçı yazar Yümni Sezen:

"Mezarlıklar ayrı değil, ayrı bir dini nikah yok. Bir inancın din olabilmesi için bunlar lazım. Alevilik bir mezhep değil, ayrı bir yorum tarzıdır."

https://aydinlik.com.tr/haber/alevilerden-imamoglu-na-tepki-206472


+++

arşiv:

Alevilik ayrı bir din değildir, İslamdır Sayın İmamoğlu

https://aliserdarbolat.blogspot.com/2020/04/alevilik-bir-din-degildir-sayn-imamoglu.html

+++


y
y

1 yorum:

  1. Aleviler ATATÜRK ve CUMHURİYET DOSTUDUR BURADA ÖNE SÜRÜLEN İDDİA HATALIDIR.

    YanıtlaSil