28 Mayıs 2015 Perşembe

AKP'nin "Kumpas soruşturması bize uzanır" korkusu

Ergenekon- Balyoz kumpaslarını soruşturan Savcı, dosyayı bırakmak istiyor. savcı Mesut Bayhan, 1 aylık izin kullanıyor. İzin dönüşünde dosyayı bırakacağı ve tayinini isteyeceği söyleniyor.

AKP'nin "Soruşturma bize uzanır" korkusu ile Savcıya baskı yaptığı, bu nedenle dosyanın kapsamlı olarak ele alınamadığı öğrenildi.

Ergenekon mağduru E. Tuğg. Veli Küçük'ün kızı ve aynı zamanda avukatı olan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Küçük:
"Bu kumpas davaları Cemaat ve AKP'nin işbirliği ile yapıldı. Şimdi AKP kumpasların üzerine gidiyormuş gibi yapıyor. Ancak fazla üstüne gittiği taktirde de suç ortaklığının ortaya döküleceğinden endişeleniyor. Bu maksatla da Savcıya yeterli eleman verilmeyerek, teknik donanım sağlanmayarak dosya savsaklanıyor. Yüzlerce kişinin kurduğu kumpası yalnız başına tek bir savcının çözmesi mümkün değil. AKP ne yaparsa yapsın, biz bu işin peşini bırakmayacağız."

Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı, Vatan Partisi Başkanlık Kurulu Üyesi Ergenekon mağduru Korgeneral İsmail Hakkı Pekin:
"Cumhurbaşkanı, Harp Akademileri’nde TSK’ya yönelik komplo ve kumpaslardan bahsetti ama bununla kendisini kurtarması mümkün değil. Eğer TSK’ya yönelik bir komplo varsa, kumpas varsa bunun siyasi sorumluluğu kendisine aittir. İktidar o hakimleri, savcıları meslekten ihraç etmekle bu işten kurtulamaz."

Barış Yarkadaş:
"Ergenekon ve Balyozcuları serbest bırakmanın şartlarından biri de şuydu: Çıkınca sadece Cemaati sorumlu tutun, AKP'ye laf etmeyin."

Yeni CHP fedaisi aslan sosyaldemokrat Yarkadaş, nereye kadar hem kendisini hem de milleti aldatmaya devam edecektir? Gazetecilik bu mudur? Buna gazetecelik değil, gaz tenekeciliği denir. Ayıptır.

"Cemaate karşı mücadelede AKP'yi destekliyor" diye başta Doğu Perinçek olmak üzere Vatan Partisi yöneticilerini suçlayanlar, AKP'ye karşı Cemaati destekleyenler, kumpaslarla ve Cemaat ile mücadelenin nereye uzanacağını acaba şimdi görebilecekler mi?

"Cemaat ile mücadele sonunda AKP'ye uzanacaktır" demiş olan Perinçek'in o sözlerini o günlerde duymamayı tercih edenler, acaba şimdi hatalarını anlayacaklar mı?

Ne gezer... 

Aydınlık, 24 Mayıs 2015

arşiv:
Bir Barış Yarkadaş klasiği: Atmasyonda sınır tanımam
http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2015/05/bir-bars-yarkadas-klasigi-atmasyonda.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder