2 Nisan 2015 Perşembe

Şehit Savcı, Gezi suçlusu polislerin peşine düşmüştü

Şehit Savcı, Gezi Parkı olaylarında insanları öldüren, gözlerini çıkaran polisleri bulup cezalandırmak için yoğun çaba gösteriyordu.

Bu durumdan fena halde rahatsız olan Gladyo, sahte solcuları kullanarak Savcımızı şehit etti.

İşte Şehit Savcımızın üzerinde çalıştığı dosyalar:

(Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberi:)

Okan Özçelik dosyası:

Gezi Parkı eyleminde 1 Haziran 2013'te biber gazı fişeği ile gözünü kaybeden Okan Özçelik'in dosyasına bakmakta olan Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz, 18 Mart 2015 günü, olayın görüntülerini Jandarma Kriminal Laboratuvar Amirliği'ne gönderdi. Bu görüntülerin netleştirilerek biber gazı silahı kullanan polisin teşhisine yarayacak şekilde fotoğraflandırılmasını talep etti. 


Berkin Elvan dosyası:

Şehit Savcı, 15 Haziran 2013' biber gazi fişeği ile vurularak ölen Berkin olayında eşkalleri belirlenen 3 polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacı ile, olay günü o bölgede görevli olan 21 polisin kimliklerini almıştı. Ulusal Kriminal Büro bu 3 polisin kimliklerini kamera görüntülerinden tespit edemeyince, Şehit Savcı, görüntüleri Jandarma Kriminal'e gönderdi.

Volkan Kesanbilici dosyası:

Savcı Kiraz, 31 Mayıs 2013'te gözüne isabet eden plastik mermi ile görme yetisini kayneden Volkan'ın gözünden çıkarılan mermiye ait bilyeleri Ulusal Kriminal Büro'ya gönderdi. Hazırlanan raporda, tüfek kutusu üzerinde "Yanlış kullanım ölüme sebep olabilir, yüze ve kafaya nişan almayınız" uyarısının bulunduğu belirtildi.

Erdal Sarıkaya dosyası:

11-12 Haziran'da gaz fişeği ile gözünü kaybeden Erdal'ıan yaralanmasına ait görüntüleri Ulusal Kriminal Büro'ya gönderdi. Büro, silahı kullanan 2 polisin adının Emniyet tarafından Savcılığa gönderilen listede olamdığını saptadı. Savcı, olay yerinde bu silahı kullanan 4-5 polisi tanıması gereken tek yıldızlı Emniyet Müdürü M.K.'nın peşine düştü.

Burak Ünveren dosyası:

31 Mayıs 2013'te biber gazı fişeği ile gözünü kaybeden Burak'a ilişkin görüntüleri Ulusal Kriminal Büro'ya gönderen Savcı Kiraz, göstericilerin üzerine yere paralel atış yapan polisin ve diğer şüphelilerin isimlerinin bildirilmesi için Emniyet'e yazı yazdı

Ayrıntılı bilgi için bakınız:



arşiv:
Vatansız teröristler Savcımızı şehit etti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder