2 Temmuz 2011 Cumartesi

İsrail şıkır şıkır oynuyor

AKP Hükümeti Haçlı saldırganların öncü kuvveti olarak Suriye ile hır çıkarma yolunda ilerledikçe, İsrail sevinçten ne yapacağını bilemiyor, şıkır şıkır oynuyor.

İsrail hükümetinin görüşlerini yansıtmasıyla tanınan Haaretz gazetesinde Zvi Barel imzası ile yayımlanan yazıda özetle şunlar söyleniyor:

"İki taraftan (Türkiye ile İsrail kastediliyor) iyi niyetli insanlar (Türkiye ve İsrail Başbakanları kastediliyor) ilişkileri düzeltmeye çalışıyorlar.
Örneğin İsrail Başbakanı Netenyahu, Tayyip Erdoğan'ı seçim zaferinden dolayı kutladı.
Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin soğuması da, (Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin düzeltilmesine) yardımcı oluyor."

Zvi Barel, asıl müjdeli haberi yazısının sonuna saklamış. Diyor ki:

"Türkiye, hiçbir ülkenin (İran ve Suriye kastediliyor)
                       İsrail ile ilişkilerini koparması konusunda
                                               kendisine baskı yapmasına izin vermedi."

Hızını alamayarak, bakın İsrail hükümetine ne öneride bulunuyor:

"Türkiye ile yeni bir girişim başlatmanın en doğru zamanı.
Türk vatandaşlarının öldürülmesi konusunda Türkiye'den özür dilemek İsrail için felaket olmaz.
Özür dilemek suçu kabul etmek anlamına gelmez"

Plan şöyle:
Türkiye hır çıkarıp Suriye ile ufak çapta çatışma çıkarsın, NATO da "Üyemiz Türkiye'ye yardıma gidiyoruz" bahanesiyle Suriye'ye saldırabilsin.
Çünkü Rusya, Çin, Hindistan ve Brezilya'nın şiddetli muhalafet yüzünden Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden Libya için çıkardıkları gibi bir kınama kararını Suriye için çıkaramıyorlar.
Çıkarabilseler, aynen Libya'ya yaptıkları gibi durumdan vazife çıkarıp Suriye'yi de bombalamaya başlayacaklar.
Ama karar çıkaramıyorlar, tek çare Türkiye'nin hır çıkarması, yani Haçlı ordusunun öncü birliği görevini görecek Türkiye.

Türkiye eğer bu görevi başarı ile yapar da Esad rejimi yıkılıp aynen Irak'ın bölündüğü gibi Suriye de bölünür ve Kuzeydoğu Suriye'de özerk bir Kürt bölgesi kurulursa, İsrail değil özür dilemek, AKP'nin ayaklarının altını bile öper.

Çünkü o zaman, Suriye'deki Kürt bölgesi, Irak'taki Barzani devleti ile birleşip, Türkiye'den güneydoğu bölgesini koparmak için daha büyük bir kuvvetle yüklenebilecektir.

İran başta olmak üzere bölge ülkelerini karşısına almış olan Türkiye bölgede yalnızlaşacak, Barzani Devleti + Suriye Kürt Bölgesi + PKK birliğinin baskılarına karşı koyamayarak parçalanacaktır.

Silivri Esiri E. Org. Çetin Doğan'ın dediği gibi:
"Suriye'ye müdahale, Türkiye'yi bölünmeye götürebilir.
Suriye veya İran'a yapılacak bir harekata katılmak, ülkemize ihanet olur."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder