16 Ekim 2024 Çarşamba

ASELSAN cep telefonu ihaneti - İsrail'in patlattığı çağrı cihazları

ASELSAN 1920 modeli

İsrail, uzaktan kumanda ile Lübnan'daki Hizbullah üyeleri ve yakınlarının üzerindeki Tayvan malı çağrı cihazlarını patlatıp başta el kopması olmak üzere ölüm ve yaralanmalara neden oldu. 37 kişi öldü, 4 bine yakın kişi yaralandı.

Teknolojide dışa bağımlı olmanın sonucu böyle oluyor.





 +++

Armoya Yüksek Teknoloji CEO'su ve Kurucu Ortağı 
Tuncay Uludağ, 23 Eylül 2020'de uyarmıştı: 
Cep telefonlarında BMS yani batarya yönetim sistemleri uzaktan güncellenmeyen,sabit bir yapıda olması gerekir. ●FAKAT●Son telefonlarda BMS uzaktan güncelleniyor. ●Bu çok büyük bir tehlike,çünkü istenilen ülkede BMS güncellenerek, bataryalar aşırı yük ile patlatılabilir.

Telefonlarda Li-ion piller kullanılır. Li-ion ise suyla sönmeyen kimyasal özellikler taşır. BMS ise bu pilleri yöneten donanım ve yazılımdır. Yazılımda bilinçli yada bilinçsiz yapılan bir hata, bir ülkedeki tüm telefonları saniyeler içinde, alevlendirmek için yeterlidir.
ios ve Android yeni telefonların neredeyse hepsi için geçerli

🔴2020' de anlattığım ve ülkelerin önlem alması gerektiğini söylediğim tam bu konuydu; Lübnan'da son model çağrı cihazlarının BMS sistemlerine uzaktan müdahale edilerek, Lityum iyon pillerinin bomba gibi patlatılmasından tüm ülkeler ders çıkarmalı ve önlemler almalıdır. 🔽
650,3 B
Görüntülenme

 +++

İsrail bir gün sonra Hizbullah'ın elindeki telsizleri de patlattı.

Türk ordusunda kullanılan İsrail mali Elmo telsizler Aynı telsizler dün Hizbullah mensuplarının elinde patlatıldı Diğer konu bizimkilerin yerli ve milli dedikleri diğer telsizlerin yazılımları İsrail bağlantılı şirketlerin elinden çıkıyor
152,2 B
Görüntülenme


+++

Amerikan emperyalizmi Türkiye'nin yerli markalar üretmesini ve kendi malları ile rekabet etmesini engellemek için elinden geleni yapıyor.

Bugün Mc Donald's benzeri zincirlerle rekabet etmemesi için Köfteci Yusuf'a domuz eti kumpası kuruyor.

2005'te de Coca Cola ve Pepsi Cola ile rekabet etmemesi için ColaTurka'yı Ak Parti Hükûmeti eliyle yok etmişti.

Bakınız: 
Köfteci Yusuf’a domuz eti kumpası – Yeni Cola Turka olayı 

+++

Amerikan emperyalizmi ASELSAN'ın cep telefonu üretmesine de engel olmuştu. Rusya ve Çin, devlet görevlilerinin iphone benzeri Batı üretimi cep telefonlarını kullanmasını yasakladı. Eğer ASELSAN üretime devam edebilseydi, biz de yerli malı kullanarak dinlenme - patlatma gibi konularda güvenliğimizi sağlayabilirdik.

+++

Yerli cep telefonu üretimimiz şöyle engellendi:

ASELSAN 1919 modeli

Yıl 1997

Ağustos ayında ASELSAN 1919 üretilmeye başlandı.

Türkiye, cep telefonu üreten 5 ülkeden birisi oldu. Ayrıca telefon tip onayı alan 4 ülke arasına girdi. Tasarımı ve yazılımı ASELSAN’a ait olan cep telefonu için dönemin büyük firması LG işbirliği teklifleri de sundu.

İspanya, Slovakya, Çekya, Avusturya, Çin ve Malezya bu milli proje için ortak olma adımları attı. İlk bir ay içerisinde 5500 adet üretilen ASELSAN 1919, toplamda 100 bin adet satışa ulaştı. Aynı zamanda 10 farklı ülkeye ihraç edildi

Yıl 1998

ASELSAN 1920 modeli üretime geçti.
Reklam ve pazarlama işleri Çukurova Holding'in kuruluşu olan KVK'ya verildi. 

KVK pazarlama ve reklam konusunda önceliği Finlandiyalı Nokia firmasına verdi. İsveçli Ericsson'u da pazarladı. Ancak ASELSAN'ı dağıtmadı, depoda tuttu. "İlgi yok, satılmıyor" dedi.

Devletimiz göz yumdu. Zarar eden ve satışı engellenen yerli cep telefonumuzun üretimi durduruldu.

KVK halen “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan müebbet hapse çarptırılan Osman Kavala’nın ortak olduğu şirketti.

Kavala, Soros'un Türkiye temsilcisi olarak biliniyor. 15 Temmuz darbe girişiminde ABD'li Henri Barkey ile buluşması dava konusu olmuştu. 

Bu ihanetin arkasında Soros'un yani Amerika'nın olduğu ve NATO bağımlısı hükûmetimizin "Ne yapıyorsun, milli üretimimizi neden baltalıyorsun" diye KVK'ya müdahale etmediği, ihanete örtülü onay verdiği açıktır. (Anavatan-DSP Koalisyonu, Başbakan Mesut Yılmaz)

Milliyet gazetesi, bu ihanet olayını "ASELSAN beklenen ilgiyi görmedi" diye perdeliyor: 

+++

1960'ta DEVRİM otomobilinin üretimi nasıl engellendi ve piyasa yabancı markalara teslim edildi ise, aynı şey yerli cep telefonumuzun da başına gelmişti. 

+++

ASELSAN'ın üretimi durdurulduğundan bugüne kadar 108  milyar dolarlık cep telefonu ithal ettik. O günkü ihracatımız davam etseydi 350 milyar dolar döviz kazanacaktık. Bugün dış borç sorunumuz olmayacaktı.

Daha önemlisi, cebimizde bizi dinleyen bir casus veya her an patlayabilecek bir bomba taşımadığımıza emin olacaktık. 

Gizli ele gelince… Doğrusu, bu bir müşterek suç hikâyesi. Siyasi irade desteklemiyor, yabancı şirketler bastırıyor, 
ipi AB’nin ABD’nin elindeki bürokratlar lobicilik yapıyor, ithalat şirketleri de tabuta son çiviyi çakıyor.

Emperyalizm yerli üretimlerimize engel olarak bizi 500 milyar dolar borç batağına soktu.

"NATO güvenlik şemsiyemiz, AB'ya tam üye olacağız" diye nutuk atan siyasilerimizin kulakları çınlasın.

Ayrıntılı bilgi için: 

+++


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder