3 Eylül 2024 Salı

İsrail'e yardıma gelen ABD askerine İzmir'de çuval geçirdik

2 Eylül 2024
İran ve Lübnan Hizbullahı'nın olası saldırılarına karşı İsrail'i koruma amacıyla gelip inadına İzmir'e yanaşan ABD'nin en büyük amfibi taarruz gemisinde görevli askerin başına çuval geçiren TGB (Türkiye Gençlik Birliği) ile Vatan Partisi Öncü Gençlik bir çuval destanı daha yazdı: 

Bundan önceki destanlar için bakınız:
10 Büyükelçiye yanıt böyle verilir: Coni'nin kafasına çuval 

+++


Aralarında TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin ve Öncü
Gençlik Genel Başkanı Samet Kunt'un da aralarında  bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.


Alt yazılı video kaydı

Video kaydı

ABD'NİN EN BÜYÜK TAARRUZ GEMİSİ USS WASP'TA GÖREVLİ ABD ASKERLERİNE ÇUVAL GEÇİRDİK! Mehmetçiğimizin ve binlerce Filistinlinin kanını elinde taşıyan ABD askerleri ülkemizi kirletemez. Bu topraklara her adım attığınızda sizi hak ettiğiniz gibi karşılayacağız!
@DeptofDefense
3,8 Mn
Görüntülenme

Çuval çıkarıldıktan sonra eylem devam etti - video kaydı: 


İsrail'i korumak için geliyor da niçin İsrail limanlarına, Güney Kıbrıs Rum Kesimi limanlarına yanaşmıyor da İzmir'e geliyor?

"Bakın Türkiye bizimle beraber, bakmayın siz Erdoğan'ın laflarına" mesajı veriyor.

Aynı zamanda Filistin'e karşı psikolojik savaş. Filistin'in moralini bozmayı, direncini kırmayı amaçlıyor.

Hükûmet niçin buna izin veriyor?
 

+++

Olay şöyle gelişti:
13 - 17  Ağustos 2024:
İsrail'i korumak amacıyla Akdeniz'e gelen USS Wasp adlı ABD hücum gemisi TCG Anadolu gemimizle ortak eğitim geçişi yaptı. Antalya güneyinde yapılan eğitimlere USS Oak Hill (LSD-51) ve TCG Gökova (F496) gemileri de katıldı. 

Haberi yalnızca Aydınlık verdi: 






USS Wasp gemisinin Facebook sayfasından yapılan açıklamada, bu tatbikatın “kalıcı işbirliği ve deniz güvenliğine karşılıklı bağlılığın bir göstergesi” olduğu vurgulandı.

+++

Milli Savunma Bakanlığı bunun bir tatbikat değil eğitim olduğu açıklaması yaptı:

"...13-17 Ağustos’ta Akdeniz’de geçiş eğitimleri icra etmiştir. Geçiş eğitimleri bölgemizde bulunan dost ve müttefik ülke unsurları ile ... yapılan fırsat eğitimleridir ... sadece usullerin denendiği, ortak çalışabilirlik ve dostluğu geliştirmek dışında farklı bir amacı olmayan eğitimlerdir. "

Ne İsrail’e faydası ne de Filistin’e zararı olan bu eğitim faaliyetini kapsam ve bağlamından koparıp farklı yerlere çekmek doğru değildir."


İyi de,  bu eğitimleri İsrail'i korumaya gelen gemilerle yapmak zorunda mıyız? İsrail'i koruma amacıyla gelen gemilerle hangi konularda "ortak çalışabilirlik ve dostluğu" geliştireceksiniz diye sormaz mı kamuoyu?

"İsrail'e faydası ve Filistin'e zararı yok" sözleriniz gerçeği yansıtmıyor. Gazze'ye mermi attınız diyen yok ki. Tam da İsrail'in Gazze'ye ve Batı Şeria'ya saldırdığı ve ABD'nin bu saldırıları desteklediği şu anda ABD ile "ortak çalışılabilirlik ve dostluğu" geliştirmeniz İsrail'in yararına ve Filistin'in zararına değil mi? 

Savaş yalnızca silahla değil, propaganda ve psikolojik savaş olarak da yapılır. Siz bunu daha iyi bilirsiniz. ABD gemileriyle yaptığınız dostluk eğitimi tam da bu tip savaş kapsamındadır. 

Aynı eğitimi niçin İsrail saldırısına karşı Filistin'i destekleyen Suriye'nin veya Lübnan'ın gemileri ile yapmıyorsunuz? Onlarla "ortak çalışılabilirliği ve dostluğu" geliştirmiyorsunuz?

ABD'ye "Gemilerini buradan çek, İsrail saldırısına yardımcı olma" diyebiliyor musunuz? Hayır. "Gel dostum" diyorsunuz.

Demek ki açıklamanız gerçekleri yansıtmamaktadır.
Fiilen Suriye - Lübnan - Filistin cephesinin değil, ABD - İsrail cephesinin yanında görünüyorsunuz yaptığınız bu eğitimle.

Tüm dünya bunu böyle anlamaktadır.

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder