11 Eylül 2024 Çarşamba

Erdoğan'ın Teğmen tuzağından kurtulma çabası ve çıkış yolu


Cumhurbaşkanı Erdoğan, düştüğü Teğmen tuzağından bilinçli veya bilinçsiz olarak kurtulmaya çalışıyor. Son açıklamasındaki Atatürk vurguları ve CHP göndermelerinden bunu anlıyoruz. Ancak bu çabalarının başarı olasılığı pek yüksek görünmüyor. 

+++

Tuzak şöyle kuruldu:

+++

Teğmenlerin kılıç çatma ve yemin olayını fırsat bilen açık ve gizli ABD - FETÖ tayfası bunun Erdoğan karşıtı bir çıkış olduğunu ileri süren yaygaraya başladılar. "Gördünüz mü bakın Atatürkçü Teğmenler nasıl baş kaldırıyor, Erdoğan'a kılıç çekiyor" anlamında yoğun sosyal medya saldırısı başlattılar. 

Bundan amaç Erdoğan'ı Teğmenlerin üzerine sürmekti. Plan başarıya ulaşınca başta CHP olmak üzere Amerikancı tayfa Atatürkçülük yaygarası eşliğinde mağdur Teğmenlerin sözcüsü olarak ortalığa dökülecek, Erdoğan'a karşı Mustafa Kemal'in Askerleri'ni savunacaklardı.

Böylece kendi Amerikancı, PKK ve FETÖ yandaşı, Atatürk karşıtı konumları perdelenecek, sahte Atatürkçü görüntüleri güçlenecekti. Asıl amaç ise 15 Temmuz'da somutlanan Ak Parti Hükûmeti - Kemalist Ordu birlikteliğini dinamitlemek, Erdoğan'ı yalnızlaştırmaktı.


+++

3 Eylül 2024

Sürecin başlarında Ak Parti içindeki yurtsever unsurlar olayı doğru değerlendirdi. Teğmenlerin kılıç çatması Erdoğan'a karşı değildi. Bunu söyleyen bir takım çevrelerin zihniyeti son derece sağlıksız ve çarpıktı. Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik 3 Eylül günlü açıklamasında aynen böyle söylüyordu. 

Ayrıntılı bilgi için bakınız:
Ekonomik çıkmazdan Teğmen karşıtlığı ile kurtulamazsınız 

+++

4 - 5 Eylül 2024

Erdoğan tuzağa düşmemişti. Ancak ABD-FETÖ tayfası pes etmedi. Yaygaraya hız vererek devam ettiler.

Ak Parti içindeki Amerikancılar da Erdoğan'ı "Teğmenlere savaş aç, bu sayede ekonomiyi unutturup gündem değiştiririz, hem de Atatürk karşıtı dincileri memnun etmiş oluruz, Yeniden Refah, Saadet gibi yerlere kaçmazlar" diye yönlendirmeye çalıştılar.

+++

6 Eylül 2024

Azılı FETÖ yandaşı ve Erdoğan düşmanı Furkan Vakfı Başkanı Alpaslan Kuytul devreye sokuldu. "Bu Kemalistler Erdoğan'a karşı darbe yapabilir" diye konuşturuldu.

+++

7 Eylül 2024

Çapraz ateş altında kalan Erdoğan tuzağa düştü. "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? diye çıkış yaptı. "Temizlenecekler" dedi.

+++

8 Eylül 2024

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan'ın bu çıkışını törpüleme amaçlı bir konuşma yaptı, orta yol bulmaya çalıştı. Ancak bu çabası ne derece başarılı olur, göreceğiz:

"Birtakım eski asker, siyasetçi, yazar, belli bir kesim, 'hükümete karşı genç teğmenler bir kalkışma içerisinde' gibi kodlamaya çalıştılar. Bunların birçoğuna baktığımızda, bunlar vesayet özlemleri dinmemiş olan aktörler. Dolayısıyla silahlı kuvvetlerinin tamamını hükümete karşı bir kalkışma içerisinde gösterme şeklindeki tavırdaki sorumsuzluk dikkati çekici. Bu son derece kötü bir yaklaşım. Bir de bunlara cevap vereyim derken, mezun olan bütün teğmenlere, askeri kesime dönük hakaret ifadeleri kullananlar oldu. Bu da doğru bir şey değil. Bugün Cumhurbaşkanımızın konuşmasında da var, Türk Silahlı Kuvvetleri göz bebeğimizdir, bunun içinde de disiplinsizliğe müsaade edilmez. Bu cümleyi alan, bu cümleyi ihmal ediyor. Kim hangi dünyaya kulak kesilmişse diğerine sağır durumu var. O zaman da mevzu tartışılmış olmuyor, mevzu üzerinden başka siyasi kapışmalar ya da başka hesaplaşmalar görülmüş oluyor." 

+++

9 Eylül 2024

Ancak başta CHP olmak üzere sözde Atatürkçülerin bu işten kazançlı çıkacaklarını anlayan Erdoğan, Atatürk vurgulu ve CHP göndermeli bir konuşma yaptı. Kendisinin bir tuzağa düştüğünün bilincinde olup olmadığını bilmiyoruz. Ancak "Bu oyuna gelmeyeceğiz" sözlerine bakarak, ucundan kenarından bir şeylerin farkında olduğunu düşünebiliriz. Şöyle dedi:

"Sınır ötesi ve okyanus ötesindekilerle ittifak yapıp iktidar hayali kuranlar bugün Gazi Mustafa Kemal üzerinden millete ayar vermeye kalkıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerine 'Kimyasal silah kullandı' iftirası atanlara kol kanat gerenlerin, bugün söyledikleri hiçbir sözün kıymeti yoktur. Milletimiz, bunların samimiyetsizliğinin gayet farkındadır. Biz de bu oyuna gelmeyeceğiz. Ülkemize ve demokrasimize hiçbir hayrı dokunmayan bu kışkırtıcı dile kesinlikle prim vermeyeceğiz." 

Evet ama ne yazık ki oyuna geldiniz. Eğer siz de Ömer Çelik gibi "Teğmenlerin kılıç çatması Hükûmetimize karşı değildir" deseydiniz, "Elinizi Teğmenlerden çekin, kılıç olayını istismar etmeyin, TSK ile uğraşmayın" diyebilseydiniz, çakma Atatürkçü sosyal medya trolleri perişan olacaktı. Başta CHP olmak üzere sahte Atatürkçü muhalefet de "Erdoğan Mustafa Kemal'in askerlerine karşı" yaygarası yapamayacaktı Sayın Cumhurbaşkanımız.

+++

Şimdi Okyanus ötesindekilerle (ABD ile) ittifak yapıp TSK'ya "kimyasal silah kullandı" iftirası atanların (CHP yöneticilerinin)  Atatürk ile ilgilerinin olmadığını anlatmaya çalışarak bu tuzaktan kurtulamazsınız. Çünkü pas verdiniz ve CHP golü attı. Teğmenleri savunma pozisyonu CHP'nin eline geçti. Iskaladınız. Kaybettiniz.

Bu durumda tuzaktan kurtulmak için tek bir yolunuz var:
Bir süre sonra: "Yapılan inceleme sonunda Teğmenlerin art niyeti olmadıkları anlaşıldı, artık bu konu istismar edilmesin" demeniz.

Mustafa Kemal'in askerleri olarak
Ergenekon - Balyoz sürecinde 
Rus uçağının düşürülmesinde
15 Temmuz'da
yükü omuzladık.
Bu kez yükü omuzlama sırası sizde. 

Saygılarımla


+++

9 Eylül 2024 Pazartesi

Ekonomik çıkmazdan Teğmen karşıtlığı ile kurtulamazsınız

 

İlk tuzak Ergenekon-Balyoz tertibi idi. FETÖ'nün tuzağına düşüp Mustafa Kemal'in askerlerini Silivri'ye atmıştınız. Bu tuzaktan Vatan Partisi'nin Silivri duvarlarını yıkması ile kurtuldunuz. Aksi halde 15 Temmuz'dan çok önce darbe gerçekleşecekti.

Şimdi ikinci FETÖ tuzağına düşmektesiniz. 15 Temmuz'da somutlaşan güç birliğini dinamitleme, Mustafa Kemal'in askerleri ile aranıza kama sokma amaçlı bu tuzaktan acaba kurtulabilecek misiniz Sayın Cumhurbaşkanımız. 

Video kaydı

Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı: "Teğmenler yemin töreninde kılıçlarını emperyalizme çektiklerini açıkça ifade ettiler. Kimi AK Partililerin ve saltanat artıklarının vesayet söylemi altında Türk Ordusu’na duydukları hınç çok tehlikelidir."

"Kimi AK Partililerin ve saltanat artıklarının vesayet söylemi altında Türk Ordusu’na duydukları hınç çok tehlikelidir. Bu hıncın tarihsel kökleri Saltanat yandaşlığına ve Cumhuriyet karşıtlığına kadar uzanır. Bu hıncın köklerinde İngiliz ve Fransız işbirlikçisi Tanzimat Paşaları vardır. İstiklal ve Hürriyet düşmanı Damat Ferit Paşalar vardır."


+++

Video kaydı

Tarih: 2021 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Deniz ve Hava Harp Okulu mezuniyet töreninden görüntüler. Görüldüğü gibi kılıçlar havada. Bu bir mesaj değil, gelenektir!

+++


                                                  Deniz Harp Okulu Mezuniyet 2008
+++

Video kaydı

Erdoğan'dan teğmenler açıklaması 💬"Siz bu kılıçları kime çekiyorsunuz?" 💬"Çalışmamızı yapıyoruz, birkaç tane kendini bilmez temizlenecek."

+++

Erdoğan "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz" diyerek açmaza düşmüştür. Çünkü bundan önceki tüm mezuniyet törenlerinde kılıçlar çekilmişti. Bu bir gelenektir. Yirmi yıldır buna karşı çıkmayıp bu sene veryansın etmesi nasıl açıklanabilir?

"Ekonomiyi  perdelemek amacıyla gündem değiştirelim" bahanesini öne süren Ak Parti içindeki ABD yandaşlarının kurduğu FETÖ tuzağına yakalandığı anlaşılmaktadır.

Her şeyden önce, "temizlenecek" sözü çok iddialı. 12 Mart - 12 Eylül darbeleri ve Ergenekon, Balyoz, Casusluk tezgahları bile Ordu içindeki Atatürkçüleri temizleyemedi. Aksine, onlar 15 Temmuz'da ordu içindeki Amerikancıları temizlediler. 

Video kaydı
🔔| Sayın Cumhurbaşkanım, Sizin Başbakan olduğunuz dönemde gözünüzün önünde Kılıçlar çekildi bütün teğmenler tarafından o zaman neden bu kılıçları kime çekiyorsunuz demediniz?

+++

Ayrıca "Bir kaç tane kendini bilmez" değil, Teğmenlerin tümü koşarak kılıç çatmaya gidiyor. Bakınız:
Video kaydı
Teğmenlere soruşturma açtınız da kaç tanesine? Bu da size dert olsun! #MustafaKamalinAskerleriyiz
(Videolardaki yapay zeka alt yazı rezaletine dikkatinizi çekerim.)

+++

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik 
Kara Harp Okulunun mezuniyet töreninde bir grup yeni mezun teğmenin kılıçlarını çekerek and içtiği görüntülere ilişkin AK Parti'nin görüşlerinin sorulması üzerine,
Geçmişte ordunun üzerinden, askeri vesayet üretilmesinin birtakım yabancı projeler çerçevesinde en çok Türk Silahlı Kuvvetlerine zarar verdiğine işaret eden Çelik, gençlerin mezuniyet sevincini vatandaşların paylaşması ve takdir etmesinin önemli olduğunu vurguladı. 
Çelik şöyle dedi:
"...bir takım çevreler tarafından. Silahlı kuvvetlerin, ebedi başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saygı gösterdiği zaman 'bu Başkan Erdoğan'a ya da hükümete mesajdır' gibisinden maalesef son derece sağlıksız ve çarpık bir zihniyetle bu konuları ele alanlar var. O zaman silahlı kuvvetlerin ebedi başkomutanı Atatürk'e gösterilen saygıyı, silahlı kuvvetlerin şimdiki komutanı devletimizin başı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a dönük bir şey olarak konumlandırmaya çalışmak da son derece sağlıksızdır.."

Ancak daha sonra Ömer Çelik'in "bir takım çevreler" dediği ABD yandaşları Erdoğan'ı FETÖ tuzağına yönlendirdiler.

+++

Buyurun vatandaş ne diyor görelim: Acaba onun dediği gibi, bu kez kılıç çekerken "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" denilmesi mi bu kadar tepkiye neden oldu? Kılıçlar geleneksel olarak eskiden beri çekiliyordu ve kimse "Bu kılıçlar kime çekiliyor?" diye sormamıştı.
Video kaydı

Kılıçlar işin bahanesi, Mustafa Kemalin askerleriyiz asıl mesele . Annesinin karnından yeni doğan çocuk bile bunu biliyor. Hepimiz Mustafa Kemalin askerleriyiz

+++

Video kaydı

Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı: "NATO Ege'de adalarımızı işgal tatbikatı yaparken, Teğmenler üzerinden Türk Ordusu hedef alınıyor."

+++
2024 mezuniyet
+++

Video kaydı

Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı: "Sayın Cumhurbaşkanı, Ordu karşıtı kimi AK Partililer tarafından yönlendiriliyor."

+++

Video kaydı

+++

Video kaydı

SORU - CEVAP | Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yaşanan olaylar hakkında: Bu olay kesinlikle bir disiplinsizlik değil, planlı bir iştir. Ve bunun arkasında yüksek rütbeli generaller ve birtakım partilerin olduğu ihtimali çok yüksektir. Bu Kemalist teğmenlere bu eylemi kim emrettiyse yarın onlardan talimat alıp Cumhurbaşkanına darbe bile yapabilirler.

Video kaydının tamamı

Video kaydı

Genel Başkanımız Samet Kunt: "Bugün AK Parti hükümeti, 'canım pahasına vatanı koruyacağım' diyen teğmenlerle uğraşıyor. Eğer ABD askerinin başına geçirilen o çuvalı çıkartıp teğmenlerin başına geçirmeye kalkarsanız Türk milletini karşınızda bulursunuz."

+++

Ak Parti iktidarı içine girdiği ekonomik çıkmazdan Teğmen karşıtlığı ile kurtulamaz.
Video kaydı

Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı: "Teğmenlerimizin hedef alınması iç cepheyi zaafa uğratıyor."

+++

Özgür  Bursalı'nın açıklamasının tamamı
Video kaydı 23 dakika
Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı, Teğmenler konusunda Ak Parti Hükümetinin düştüğü tuzağı kamuoyuna açıklıyor.

+++

CNN video kaydı

+++

Video kaydı

Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz: "Mustafa Kemal’in askerleriyiz demelerinden neden rahatsız oluyorsunuz, FETÖ'nün askeri mi olsunlar?"

+++