22 Nisan 2023 Cumartesi

Vatan Partisi Hazine ve YSK kapılarını zorluyor

Vatan Partisi Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu: 19 Nisan 2023


CHP, YSP, TİP ve Saadet listelerindeki terör örgütleri ile irtibatlı oldukları için KHK ile kamudan uzaklaştırılan toplam 26 kişi hukuken milletvekili adayı olamazlar.

(YSP: Yeşil Sol Parti. PKK'nın HDP yerine kurduğu yeni parti.
TİP: Türkiye İşçi Partisi. PKK'nın sözde solcu destekçisi)

Vatan Partisi MYK Üyesi Av. Nusret Senem ve MKK Üyesi Av. Erdem Cömert tarafından bu kişilerin adaylıklarının engellenmesi konusunda Yüksek Seçim Kurulu'na verilen dilekçede şöyle yazıyor:

"Kanun Hükmünde Kararnamelerle milletvekili adayı olması yasaklanmış olan bu kişiler arasında PKK propagandası yapan, teröristbaşı Öcalan’a özgürlük isteyen, FETÖ tetikçisi Taraf paçavrasında yazarlık yapan kişiler dahi var.”

"1982 Anayasası’nın milletvekili seçilme yeterliliğini düzenleyen 76. maddesi ve 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu 11. maddesi gereği, kamu hizmetinden yasaklılar milletvekili seçilemez."

“675 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Kamu Personeline İlişkin Tedbirler başlıklı 1. maddesine göre:  'Kamu görevinden çıkarılan kişiler, mahkûmiyet kararı aranmaksızın, bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemezler, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemezler.' 

"YSK'nın Leyla Atak kararı hukuka uyarlıdır ve emsal niteliğindedir. YSK'dan aynı iradeyi bekliyoruz.”

 “YSK’nın 1982 Anayasası, Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelere uygun olarak karar verme yükümlülüğü bulunmaktadır. TBMM, terör örgütü üyelerinin buluşma yeri değildir."

Video kaydı:

+++

Vatan Partisi, HDP'ye haksız yere ödenen 540 milyon TL Hazine yardımının geri alınmsı için AYM (Anayasa Mahkemesi) ve Maliye Bakanlığına başvurdu.

Video kaydı

AYM Amerika'dan korktuğu için HDP'yi kapatamıyor 

+++

AYM'nin Mehmetçiğe ihanetinin sorumlusu siyasi iktidardır 

AK Parti Hükûmeti ve Sayın Cumhurbaşkanımız şunu söyleyemez:
"Efendim, yargı bağımsızdır" falan filan.

Yaratılan bir iklim var. TVlerde de görüyoruz.
Devlet zaafı var diyorum bakın.
Devlet zaaftan çıktığı zaman bu hesaplar da kalkar.

Bakın, Vatan Partisi hükûmette olsun, aynı Hakimler 15'e sıfır karar verir."

Video kaydı


+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder