21 Ocak 2023 Cumartesi

ABD ile birlikte Suriye'de PKK devletçiği mi kuracaksınız Sayın Dışişleri Bakanımız?


Suriye ile normalleşme süreci başlamıştı.
AK Parti, Davutoğlu döneminde başlatılan "Esad Düşmanlığı" siyasetinden dönme işaretleri vermişti. Yanlışın neresinden dönülse kârdır demiştik.

Önce İstihbaratçılar görüştü, Sonra Moskova'da Suriye - Türkiye - Rusya Savunma Bakanları ve İstihbarat örgütlerinin başkanları toplantı yaptı. 28 Aralık 2022

Ayrıntılı bilgi için bakınız:
AKP, Suriye konusunda da Vatan Partisi'nin çizgisine geldi 

+++

PKK, HTŞ ve ABD çılgına döndü. 
Ayrıntılı bilgi için bakınız:
PKK'dan birleşin talimatı ve Moskova toplantısı feryatları 

+++

AK Parti'nin desteklediği muhalifler ve ÖSO da çılgına dönmüştü. 3 Ocak 2023'te muhaliflerle görüşen Çavuşoğlu "Muhalefete rağmen normalleşme olmaz" açıklamasını yaptı.

ABD ise normalleşmeye karşı çıkan sözde şeriatçı silahlı muhaliflerle PKK-PYD'yi bir araya getirme çalışmasını başlattı. ABD işgalindeki El Tanf'taki şeriatçı Mecavir el-Tavra (Devrim Komandoları) adını Suriye Özgür Ordusu olarak değiştirdi. ABD bu örgütü PKK ile birleştirmeye çalışıyor.

En azından "PKK ile uyumlu muhalefet"


+++

Ocak ayında Dışişleri Bakanları toplantısı yapılması kararlaştırılmıştı. 
Rusya 14 Ocak için tarih verdi, Suriye kabul etti, Erdoğan "Gidin" talimatı verdi. Ancak Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu 14 Ocak'ta Erdoğan'ın Muğla gezisine katıldı. Anlaşılan Erdoğan da ikna edilmişti. Böylece Suriye fırsatı bir kez daha tepilmiş oldu.

"Şubat başında görüşebiliriz" dedi Çavuşoğlu.. Oysa Şubat başı için bir tarih belirlenmemişti. Yani top taca atılmıştı.


+++

Suriye ile çözümü umursamayan Çavuşoğlu, Vaşington'a gitti.
Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma Bakanlar Toplantısı kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü.

Vahim açıklamalar yaptı.

Suriye'yi bölüp PKK-PYD devletçiği kurma çalışmaları yapan ABD'ye işbirliği teklif etti. "Suriye'ye tekrar odaklanma ve birlikte çalışma konusunda ABD'ye bazı tekliflerde bulundum" dedi.

Sayın Çavuşoğlu, ABD ile birlikte çalışma nasıl olacak?
Sizden önceki Türkiye hükûmetlerinin ABD ile birlikte çalışarak Irak'ı bölüp Barzanistan kurmasına yardım etmesi gibi, siz de Suriye'yi bölüp PKK devletçiği kurması için mi ABD ile birlikte çalışacaksınız? 

ABD'ye "Siz Fırat'ın doğusunda PKK devletçiği kurun, biz de Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve İdlib bölgelerini İlhak edelim, Türkiye'ye katalım" mı diyeceksiniz?

Başka türlü ABD ile birlikte çalışmak nasıl olur?

Bunun sonucunda Arap dünyası, İran, Rusya ve Çin tarafından afaroz edilir, bütün desteklerinizi kaybeder, NATO karşısında yalnız kalır ve düşersiniz. Yerinize Altılı Masa + HDP + FETÖ ittifakı geçer ve Türkiye bölünür, güneydoğumuz sizin kurulmasına yardımcı olduğunuz Fırat'ın doğusundaki PKK devleti ve Barzanistan ile birleşir.

Önemli uyarı: Yalnızca iktidardan düşmekle kurtulamazsınız!

Bunu mu istiyorsunuz Sayın Çavuşoğlu?


ABD'yi davet etti: "Suriye'ye Özel Temsilci atayın"

Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'ye Özel Temsilci atamasını ve siyasi sürece daha fazla önem vermesini istedi.

Siz ABD Başkanı'nın danışmanı mısınız Sayın Çavuşoğlu?

Ayrıca siyasi süreç, yani muhalifleri Suriye Hükûmeti içine yerleştirmek ve Yeni Anayasa yapmak sizin göreviniz mi? Türkiye başka ülkelere Anayasa yapan, hükûmetlerini nasıl kuracaklarını belirleyen emperyalist bir ülke midir? Yeni Anayasa yapmak, üniter devletten vazgeçmek, özerk ve federatif bölgeler yaratan bir yapıya geçmek demektir. Bu da PKK devletçiği için yasal zemin oluşturur. ABD'nin isteği olan bölücü Yeni Anayasa'ya karşı çıkmanız gerekirken yaptığınız bu açıklamalar vahimden de ötedir.
+++

TBMM'nin ABD ile birlikte çalışarak Barzanistan kurmakta ABD'ye yardımcı olmasının ayrıntıları için bakınız:
TBMM'nin Barzanistan kurulmasına yardım suçu 

+++

Amerika'nın Sesi Türkçe'ye konuşan eski Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel ve eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Türkiye'ye şu koşullarda F-16 verilebileceğini açıkladılar:

İsveç ve Finlandiya'nin NATO üyeliğinin onaylanması ve 
TSK'nın Suriye'de (PKK'ya karşı) harekat yapmaması.

Bu ABD ile mi birlikte çalışacaksınız Suriye'de Sayın Çavuşoğlu?

+++

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Kayahan Çetin:

"Nedir bu NATO - ABD sevdası?
Celladınıza mı aşıksınız?"


+++

Milli Savunma Bakanlığımız "Güçlü NATO Güçlü Türkiye" videosu yayınlamış, TSK'nın büyük gücü ile NATO'ya güç kattığını söylemişti.

ABD Savunma Bakanlığı PENTAGON'un psikolojik harp elemanı Michael Rubin, şu yanıtı verdi:


"Türkiye bugün NATO için Sovyetler'e karşı soğuk savaş dönemindeki gibi bir anlam ifade etmiyor. Türkiye'nin blöfünü görelim."

Aldınız mı yanıtınızı, gördünüz mü sözde müttefikinizi Sayın Savunma ve Dışişleri Bakanlarımız? "Türkiye de kim oluyor" diyor Rubin hazretleri. 

Türkiye'nin NATO için önemi olsaydı NATO bize Patriot verirdi, F-35 verirdi, F-16 verirdi, Altay tankımıza motor ve şanzıman verirdi. TSK'ya karşı kullanması için PKK ve PYD'ye 10,000 den fazla TIR dolusu silah ve cephane vermezdi.

Sayın Bakanlarımız... 

+++

arşiv:

Güçlü NATO "Güçlü PKK" demektir Sayın Savunma Bakanımız 

Türkiye'yi NATO tehdidinin farkında olmayan bir iktidar yönetiyor 

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder