30 Aralık 2012 Pazar

Hiç utanıp sıkılmadan roketatarı alıp gittiler


ABD heyeti, hiç utanıp sıkılmadan, PKK baskınında ele geçirilen ABD ordusuna ait FGM-148 roketatarını alıp gitti.
Amerikada imal edilen, sadece Amerikan ordusunda kullanılan, başka hiçbir kuruluşa ve ülkeye verilmeyen bu silahı PKK piyasadan almış olamazdı.
Onun için Amerikalı subay "Helikopterden düşürdük, PKK da bulmuş" kurt masalını anlattı.
 
Roketatarı tekrar PKK'ya vermek üzere alıp gittiler.
"Biz bunu çatışmada canımız pahasına ele geçirdik. Tekrar PKK'ya vermek için mi istiyorsunuz? Vermeyiz. Bir de stratejik müttefikimiz olduğunuzu söylüyorsunuz. En gelişmiş silahları el altında PKK'ya veriyorsunuz. Yazıklar olsun. Gidin sizi gözümüz görmesin" diyemedik, diyemezdik. Çünkü Tayyip Bey: "Alsınlar roketatarlarını da öyle gitsinler" demişti.
 
E. Kurmay Albay Aziz Ergen: "Bu bir faciadır."
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

E. Kur. Alb. Aziz Ergen
2004 - 205 yılları arasında Şırnak Gülyazı Taktik Jandarma Sınır Alay Komutanlığı yapmış olan E. Kurmay Albay Aziz Ergen, olayı Aydınlık'a şöyle değerlendirdi:
 
"Bölgede görevli olduğum 2003 yılında, Meteler Özel Harekat Timlerinin bulunduğu kışlayı, şu anda Silivri'de tutuklu olan Tümgeneral Ali Karababa'nın talimatı ile Cudi Dağı eteklerinden alarak tümen kışlasına yerleştirdik. Bu demek oluyor ki, ABD subayları tümen kışlasının içine giriyorlar ve özel harekat birliğimizi sorguluyorlar. Bu yeni bir çuval olayı ise Polat Alemdar'ın gelip çözmesini mi bekleyeceğiz? Bu bir faciadır."
 
"FGM-148 roketeterlarını ve birçok M-16'yı PKK ile çatışmalardan sonra Kato Dağı'nda da yakalamıştık.
Bu silahların deneme uçuşu yapan ABD helikopterlerinden düştüğü söyleniyor. Kimi kandırıyorlar? Öyle bir silah helikopterden düşse kullanılır durumda olur mu? Teçhizatıyla beraber mi düşürmüşler?"
 
********
 
Genelkurmay yalanlamasına rağmen, Aydınlık'a konuşan bölge kaynakları, olayı doğruladı.
Askeri kaynaklar 22 Aralık'ta yapılan opearsyon için şu bilgileri verdiler:
"Roketatar bulunduğunda marka levhası üzerindeydi. Seri numarası, zımpara gibi bir şeyle silinmişti. Sadece J-6 ile başladığı görülüyordu. Namlu ucu silikon bir kapakla kapalıydı. Operasyonu yürüten askerler kapağı kaldırınca roketi gördü. Lançer (Launcher = Fırlatıcı) de silahın içindeydi. Roketatar tek parçaydı ve yanında başka bir cihaz yoktu. Olayı öğrenen ABD heyeti tugaya geldi. Yanlatında FGM-148 roketatarının taşıma çantası da vardı. Askerlerimize sorular yönelttikten sonra silahı alıp gittiler."
 
Üsteğmen olayı kapatıldı
+++++++++++++++++++++
 
Üsteğmen aslanlar gibi direndi.
ABD heyeti ile tartışarak "ABD ordusuna ait bir roketatar nasıl oluyor da PKK'lının üzerinden çıkıyor?" diye ABD subayının üzerine yürüyen Üsteğmen, Salı sabahı savunma yapmak için güvenlik Albayının yanına gitti.
Ona tutulan tutanakta, "ABD askeri" ibaresi hiç yoktu. Buna itiraz eden Üsteğmen, savunmasına "ABD askerleri" ifadesini yazınca yeni bir tartışma çıktı.
Bunun üzerine Albay uzlaşmaya gitti ve tutanağı yok etti.
Albayın: "Başka ülke askeri bizi disiplinsiz görmesin diye seni azarladım ve işlem başlattım" dediği öğrenildi.
 
Haber: Önder Öztürk, Devrim Aşkın Karasoy, Aydınlık 28 Aralık 2012
 

 
arşiv:

PKK timinde bir Amerikalı mı vardı?
Amerikalı subaylar Mehmetçiği 6 saat sorguladı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder