2 Haziran 2024 Pazar

Savunma Bakanımız PKK'yı bitirme harekatına çelme takıyor

Devlet Bahçeli PKK'yı bitirme amacıyla Suriye ile ortak operasyon çağrısı yaptı: 28 Mayıs 2024

"Türkiye, Suriye yönetimiyle...  el ele vererek, yani Ankara ile Şam arasında işbirliği köprüsü inşa ederek, terör örgütünün (PKK-PYD) işgal ettiği alanları ihata teşebbüsüne müsaade edilmemelidir... Bölücü terör örgütünün... Türkiye ile Suriye'nin eş güdüm halinde yapmalarını önerdiğim askeri operasyonlarla kökü kurutulmalıdır."

Bu çağrı, AK Parti Hükumeti'ne: "PKK'yı güneye süpürme planından vazgeç, PKK'yı bitirmek için Suriye ile birlik ol" çağrısı idi.  



Bu yüzden, bu tarihi çağrıyı yalnızca Aydınlık gazetesi manşete taşıdı, MHP çizgisindeki TÜRKGÜN küçük boy harflerle görünmeyecek biçimde verdi: 

Yeni Şafak, Sabah, Milliyet ve diğer gazeteler Bahçeli'nin bu konuşmasını görmedi.

Doğal olarak, PKK yardakçısı sahte solcu gazeteler de... 

+++
Doğu Perinçek, ULUSAL KANAL'daki ÇIKIŞ YOLU programında Bahçeli'nin önerisini değerlendirdi: "Sayın Bahçeli matematikçidir." 

Video kaydı

Video kaydı


Suriye’nin kuzeydoğusunu işgal eden PKK’nın çatı örgütü Suriye Demokratik Güçleri (SDG), 11 Haziran 2024 tarihinde sözde 7 kantonda yer alan 133 belediyede seçim yapılacağını duyurmuştu. Tayyip Erdoğan "Türkiye, güney sınırlarının hemen ötesinde Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde bölücü örgütün bir teröristan kurmasına asla izin vermeyecektir." dedi.

Erdoğan, ABD'nin "PYD ile birlikte IŞİD'e (DEAŞ) karşı savaşıyoruz" açıklamalarına şöyle yanıt verdi: 
"DEAŞ ile mücadele argümanının artık bizim nazarımızda hiçbir hükmünün kalmadığının bilinmesini istiyorum...bu örgüt (PYD) üzerinden ne yapılmak istendiğini, bölgemizde nasıl bir oyun oynandığını çok iyi biliyoruz. Biz bu hokkabazlıklara kanmayız, prim vermeyiz. Söz konusu ülkemizin toprak bütünlüğü ve milletimizin güvenliği olunca kimseyi dinlemeyiz, hiçbir tehdide boyun eğmeyiz." 

https://www.aydinlik.com.tr/haber/cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan-efes-2024-tatbikatinda-aciklamalarda-bulundu-erdoganin-bugunku-aciklamalari-nelerdir-erdogan-bugun-ne-dedi-474549

+++

Aydınlık, 1 Haziran 2024

Gelgelelim, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Aydınlık'a yaptığı açıklamada, topu taca attı, Devlet Bahçeli'nin Türkiye - Suriye ortak askeri operasyonu önerisini baltaladı. 

"ABD’nin PKK/YPG’yle yaptığı iş birliği, müttefiklik ruhuyla bağdaşmamakta ve komşularımız Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü tehlikeye atmaktadır."

dedikten sonra baltayı "Suriye ile işbirliği yaparak PKK'yı bitirme" planına vurdu, topu taca attı. Buyurun:

"Suriye rejimi ile görüşmeler sadece Astana’da İran, Türkiye, Suriye ve Rusya olarak dörtlü yapılıyor. Amacımız, Suriye’de 2254 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararı temelinde siyasi bir çözüme ulaşılmasıdır. Kapsayıcı bir Anayasa'nın kabulü, serbest seçimlerin yapılması,  kapsamlı bir normalleşme ve güvenlik ortamının sağlanması konusunda elimizden gelen desteği vermeye hazırız ve ancak bunlar yapıldıktan ve sınırlarımızın güvenliği tam olarak sağlandıktan sonra gerekirse çekilmeyi düşünebiliriz. Zaten bölgedeki sorunlar yarattıkları otorite boşluğundan kaynaklandı. Dolayısıyla buna güçleri olsa durum bu noktalara gelmezdi."


+++

Sayın Bakan, "Bölgedeki sorunlar, yarattıkları otorite boşluğundan kaynaklandı" diyerek Suriye yönetimini suçluyor.
Hayır, gerçek tam tersidir. Otorite boşluğu ABD'nin yobaz örgütleri ve PYD'yi silahlandırıp ayaklandırması ve AK Parti (Davutoğlu) Hükumetinin de destek vermesi ile oluştu. Bu sözleri ABD'nin suçunu örtmekten başka bir şey değildir.

+++

Sayın Bakan da biliyor ki, Suriye'de Amerikancı, bölücü, kökü dışarıda partilerin kurulması ve seçimlere katılması yasaktır. Acaba Sayın Bakan bizdeki DEM gibi PKK uzantısı bir partinin  ve bu bölücü parti ile seçim ittifakı yapan bizdeki CHP gibi bir partinin Suriye'de de kurulmasını ve seçimlere katılmasını mı istiyor "serbest seçimler" derken? 

"Suriye serbest seçimlere gitsin" diyorsunuz. Suriye seçim yapar veya yapmaz, bundan size ne Sayın Bakanımız? Suriye ister dikta ile, ister şeriat ile, ister sosyalizm ile yönetilir. Buna Suriye halkı karar verir, siz karar veremezsiniz.

"Suudi Arabistan'da, Katar'da, Kuveyt'te, Emirlikler'de serbest seçimler yapılsın" diyebiliyor musunuz Sayın Bakanımız? 

Suriye asla Amerikancı bölücü partilerin kurulmasına izin vermeyecek ve asla PYD'nin Irak'taki Barzanistan benzeri özerk bir devletçik kurmasına yol açacak bölücü bir Anayasa kabul etmeyecektir. Bu durumda PKK-PYD'ye karşı Suriye ile ortak bir askeri harekat yapmayacak mısınız?

"Serbest seçim - Yeni Anayasa" dayatmanız PKK'yı bitirme amaçlı Türkiye - Suriye ortak askeri harekatına çelme takmaktan başka bir anlam taşımıyor.

ABD'nin istediği tam da budur. Erdoğan ve Esad anlaşamasın, ben de burada Fırat'ın doğusunda rahat rahat PKK devletçiğini sağlamlaştırmaya devam edeyim.

Bunu mu istiyorsunuz Sayın Bakanımız?

+++

Bakan Güler "Terör örgütü (PKK-PYD) bilmeli ki, ABD bir gece ansızın gidebilir" deyince sevinmiştik.

Ama ABD ansızın da gitmez, yavaş yavaş da gitmez, gece de gitmez gündüz de. Neden mi? Bakan Güler "Suriye Kapsayıcı Anayasa yapsın, serbest seçim yapsın" dayatması yaptıkça Türkiye ve Suriye arasında anlaşma olmaz, ABD de rahat rahat orada kalır, PKK ve ABD Bakan Güler'e hayır dua eder.

Bakan Güler de, Sayın Hükumetimiz de bu apaçık gerçeği göremeyecek kadar dünyadan habersiz olabilirler mi?

+++

Sayın Bakanımız, Suriye sizin sömürgeniz, siz de oranın sömürge valisi misiniz? Yoksa ABD'nin, NATO'nun sözcüsü olarak mı söylüyorsunuz bunları?

Suriye Arap Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletler üyesi bağımsız bir devlettir. Suriye halkı hangi Anayasa'yı kabul edecek? Her devletin olduğu gibi, Suriye'nin de bir Anayasası var.

Ha, siz diyorsunuz ki: "Ben mevcut Anayasa'yı beğenmiyorum, Benim beğeneceğim (daha doğrusu ABD'nin, NATO'nun beğeneceği) yeni bir Anayasa yapsınlar, oylayıp kabul etsinler, biz ondan sonra askerlerimizi çekeceğiz."

Böyle bir şeyi nasıl isteyebiliyorsunuz bağımsız tekçi (üniter = tek millet tek dil kabul eden merkezî) bir devletten? Yeni Anayasa demek, ABD'nin istediği gibi, Suriye'yi federasyona götürecek bir Anayasa demektir. PKK'ya ve Amerikancı sözde şeriatçı guruplara özerk bölgeler verilmesi demektir.

Suriye'nin federasyona geçmesi sizin değil, ABD'nin, NATO'nun isteğidir Sayın Bakanımız.

Ayrıntılı bilgi için bakınız:
Suriye sizin sömürgeniz mi Sayın Bakan Güler? 

+++

Şu anda Suriye'de seçimle gelmiş bir hükûmet var zaten. Kaldı ki, Mayıs 2021'de yapılan seçimde Türkiye'deki Suriyelilerin oy vermesi için uluslararası gözlemcilerin denetiminde oy sandıkları kurulmasına Ak Parti Hükûmeti de izin vermemişti, Almanya da. Çünkü o sandıklardan da Beşar Esad'ın çıkacağı biliniyordu. 3 aday yarıştı, Esad %95 oy aldı. 

Ayrıntılı bilgi için bakınız:
Suriye seçimini tanımamak ABD-İsrail mevzisidir 

+++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder