8 Mayıs 2024 Çarşamba

Namık Tan: Amerika'nın CHP içindeki adamı

4 Mayıs 2024 Tayyip Erdoğan - Özgür Özel görüşmesine
CHP'li Namık Tan ABD nezaretçisi olarak katıldı.

Doğu Perinçek:
"Onun seçilmesi dikkat çekici.
Namık Tan ABD'ye aşırı bağımlı biri.
Demek ki, görüşmede ABD de bulundu.
Ve ABD denetimi altında bir süreç söz konusu."


TV 100’de Kübra Par'ın sunduğu Karşıt Görüş programı

Kübra Par:
“Namık Tan’ın seçilmiş olması CHP’nin ABD’ye olan yakınlığını gösterir mi göstermez mi” 

Doğu Perinçek:
"Namık Tan Dışişlerimizde ABD’ye aşırı bağımlı şahsiyetlerden biri olarak tanınıyor. Demek ki o görüşmede ABD de bulundu. ABD’nin bulunduğu bir görüşme yaptılar ve buna da CHP’nin sebep olması ayrıca değerlendirilecek bir konudur...
Türkiye'nin ekonomik sorunları, emeklilerin durumu, Namık Tan’ın bu sorunlarla pek bir ilgisi yok. Demek ki ABD’nin ilgisini çekecek veya onun denetimi altında olacak bir süreç söz konusu.

+++

Özgür Özel'in Namık Tan gerekçesi:
"Onu toplantıya iyi not tuttuğu için götürdüm."
Notların hangi makama sunulacağı belli.

Bir de "Eski Cumhurbaşkanı Sezer'e sordum, bana bir eski Büyükelçi götürmemi önerdi. CHP'de ondan başka Büyükelçi Milletvekili yok" diyesiymiş. Yani suç Necdet Sezer'in.

+++

Eski Washington ve Tel Aviv Büyükelçisi olan Namık Tan, ABD Dış İlişkiler Konseyi’nin (CFR) Türkiye şubesi olarak adlandırılan Global İlişkiler Forumu’nun (GİF) üyesi.

Tan İsrail’in İran füzelerini imha ettiği anların görüntülerini paylaşarak F35’leri övdü. “F35’ler dün gece sinek avlar gibi drone ve füze düşürdüler. Birilerinin kulakları ‘biz ne yaptık’ nidalarıyla epey çınlamıştır, herhalde” diye yazarak S-400 aldığımızdan dolayı ABD'nin bizi F-35 programından çıkarmasına gönderme yaptı, S-400 karşıtlığını gösterdi.

Tan geçen hafta Erdoğan’a “Kuvây-i Millîye'yi Hamas ile bir tutmak Cumhuriyet tarihine ihanettir. Şiddetle kınıyorum.” diye çıkışmıştı. 

İsveç’in NATO üyeliği sürecinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda NATO sözcüsü gibi davranmıştı.

+++

Tan, 6 Mayıs 2021’de yetkinreport.com’da Türkiye’nin ABD ile Çin arasında tarafını seçmesi gerektiğini şu cümlelerle anlatmıştı: “Türkiye, pozisyonunu, bir an önce, hiçbir tereddüde yer bırakmayacak şekilde belirlemelidir. Türkiye’nin yeri Batı’dır.” 


Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu
Kasım 2023'te "Montrö'ye uyulsun, Karadeniz'de ABD'yi istemiyoruz. Mayınları kendimiz temizleriz" deyince CHP çılgına dönmüştü. Nasıl olur da NATO'ya posta koyulurdu? Biz NATO üyesi (kölesi) değil miydik? NATO tak deyince şak diye yapmak zorunda değil miydik?

CHP, Milletvekili Eski Diplomat Namık Tan'ı konuşturdu:
"Nasıl komutansın sen, NATO'yu ve Amerika'yı ne hakla Karadeniz'de istemiyorsun? Biz NATO üyesiyiz, bilmiyor musun?" anlamında sözde ayar vermeye çalıştı. 

Burada Namık Tan'ı günah keçisi yapmayalım.
CHP yönetimi boylu boyunca ABD'ye, NATO'ya kayıtsız şartsız biat etmiş durumdadır. 

Ayrıntılı bilgi için bakınız: 
Komutan: “NATO'yu Karadeniz'de istemiyoruz” dedi, 
CHP feryadı bastı




+++


Namık Tan, x (twitter) üzerinden "Pazartesi notu" başlığıyla yayınladığı yazısında:

"Eşit anayasal yurttaşlık" diyerek Anayasa'dan "Türk Milleti" sözcüklerini çıkarma kararlılığını ilan etti.

PKK talimatıyla başlayan, Atatürk heykellerinin yakıldığı, 46 kişinin öldürüldüğü Kobani bahaneli ayaklanma davasını eleştirdi, PKK ayaklanmasına sahip çıktı.

Çin, Rusya, Orta Asya Türk Devletleri, Afrika, Latin Amerika ülkeleri ona göre diktatörlükle yönetiliyordu. Demokrasi Batı'da idi.

"AİHM kararları uygulansın" diyerek PKK ve FETÖ'den mahkum olanların salıverilmesini ve devlet görevinden uzaklaştırılanların geri alınması isteğini yineledi.

"Tek parti ve tek adam rejimine özenenler" diyerek de Atatürk karşıtlığını bir kez daha açığa vurdu. 


+++

Cübbeli Ahmet____⤵️⤵️ 🔴 29 MART 2024: CHP’ye kazandırmak eşittir DEM’e kazandırmaktır. DEM'e kazandırmak, teröre kazandırmaktır. 🔴 8 MAYIS 2024: Özgür Özel bana kartını verdi, bir sorun yaşarsan 'Bana mektup yazabilirsin' dedi. Kucaklaşma iklimine devam..!!!!

Doğu Perinçek'in dediği gibi gerçekten ABD denetiminde bir süreç mi söz konusu?

+++

6 Mayıs 2024 Pazartesi

"Rabbimizin nefesinin Yemen yönünden geldiğini duyuyorum."

2 Mayıs 2024
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin:


"Herkes bilmeli ve çok iyi anlamalı:

YEMEN dikkat çekici bir şekilde güçleniyor ve etkisi artıyor.
Bu, apaçık bir şekilde kanıtlanmıştır. Kızıldeniz ve Hint Okyanusu'nda yaşananlara hepimiz tanık olduk. Olgular gösteriyor ki, Yemen Ortadoğu'da göz ardı edilmesi olanaksız bir güç konumuna gelmiştir.

Kuvvetle inanıyorum ki, Yemen ilerde Rusya'nın en kuvvetli ve en kararlı bağlaşığı (müttefiki) olacaktır.

Ülkelerimiz arasında ortak işbirliğini güçlendirmek için çok güçlü olanaklar var. Bölgede güvenliği ve istikrarı sağlamak amacıyla Yemen ile ekonomik, askeri ve siyasi bağlarımızı güçlendirmek için ciddi gayret göstereceğiz.

Herkes bilmeli ve çok iyi anlamalı."

Kaynak: kremlin.ru

Video kaydı

Bu, Suudi Arabistan'a, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ve ABD ile İsrail'e üstü kapalı bir gözdağı idi. "Herkes bilmeli ve çok iyi anlamalı" tümcesini 2 kez söyledi.

+++

23 Aralık 2023
Putin'in danışmanı Aleksandr Dugin:
"YEMEN tüm İslam medeniyetinin onurunu korumaktadır"
9 Nisan 2024
Aleksandr Dugin:
“Gazze'ye saldırı tüm İslam toplumuna ve dünyadaki tüm onurlu insanlara yöneliktir. Ancak tüm İslam ülkeleri arasında sadece Yemen bu meydan okumayı kabul etmiştir ve bu, saygıdeğer insanların adaletsizliğe ve soykırıma karşı nasıl hareket etmesi gerektiğine dair kahramanca bir örnektir." 
"Rusya ve Yemen küresel canavarla savaşan iki güçtür, herkesi bu savaşa katılmaya çağırıyoruz
“Siz Yemenliler, tüm Müslümanların ve dünyanın gurur ve haysiyetinden geriye kalanları kurtarıyorsunuz ve inanıyorum ki artık Orta Doğu'daki direniş güçlerinin öncüleri ve liderleri sizsiniz." 
https://www.aydinlik.com.tr/haber/aleksandr-dugin-yemen-islam-aleminin-onurunu-kurtariyor-465832

+++

17 Mart 2024
Yemen Silahlı Kuvvetleri ile eş güdüm içinde davranan Ensarullah (Husiler = İngilizce The Houthis)
"Batı'ya karşı Rusya ve Çin ile sürekli işbirliğine başladık"
The Houthis announced the beginning of permanent cooperation with Russia and China in order to weaken the West
102 B
Görüntülenme

+++

27 Ekim 2023
Yemen Ordusu, İsrail'in Eylat liman kentini vurdu
Yemen hizbullahı 1 ton Patlayıcı taşıyan Balistik Füzeler ve Sammad 3 ve 4 İHA’larla vurduğu Eliat şehri viran olmaya başladı. Siyonist kaynaklar Balistik füzeden dolayı Onlarca evin yıkıldığı ve çok sayı da Siyonist’in enkazlarda olduğu bildirildi
4.012
Görüntülenme

Hizbullah değil, Ensarullah. Husiler de Ensarullah içindeki  kabilelerden biri. En etkilisi onlar olduğu için Ensarullah yerine Husiler deniliyor, ama yanlış. Ensarullah, Yemen Silahlı Kuvvetleri ile eş güdüm içinde davranıyor.
Ayrıca, İsrail'i vuran Ensarullah değil, Yemen Ordusu.
Ve: Limanın adı Elyat değil, Eylat. 
Bir tvitte 3 yanlış.

+++

31 Ekim 2023
Yemen, İsrail'i vurmaya devam ediyor 
🛑 | Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Saree: Silahlı kuvvetlerimiz, işgal altındaki topraklardaki çeşitli İsrail düşman hedeflerini hedef alan çok sayıda balistik ve seyir füzesinin yanı sıra çok sayıda insansız hava aracını fırlattı.Yemen Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonun Filistin'deki mazlum kardeşlerimize yönelik 3'üncü operasyon olduğunu teyit ediyor.
2.801
Görüntülenme

(Saree İngilizce yazım. Doğru yazım ve okunuş: Seri)

31 Ekim 2023
Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri:
"İsrail'e savaş ilan ediyoruz.
Filistin'e komşu olsaydık askerlerimizle savaşa katılırdık. Oraya ulaşmak için bir yol bulmamız lazım" 

Ancak Suudi Arabistan ve Ürdün yol vermedikleri gibi, ülkeleri üzerinden İsrail'e atılacak füzeleri düşüreceklerini açıkladılar. 
Bu açıklamaları Yemen'in füze atışlarını engellemedi.
Ürdün ve Suudi Arabistan, Yemen'e hava sahasının İsrail'e karşı kullanılmasına izin vermeyeceğini bildirdi. Öte yandan bu iki ülke, İsrail savaş uçaklarının Yemen'e yönelik saldırılar da dahil olmak üzere hava sahalarını kullanmasına yeşil ışık yaktı.
226,9 B
Görüntülenme

Suudi Arabistan ve Ürdün ihanette yarışıyor. Yemen Husileri, İsrail'e ateşlediği füzelerin bazılarının Kızıldeniz'de bulunan ABD savaş gemileri tarafından engellendiğini belirterek, Suudi Arabistan ve Ürdün'e "sizin hava sahanızı kullanarak İsrail'i vuralım" teklifinde bulundu. Suudi Arabistan ve Ürdün, İran destekli Husilere, hava sahalarına giren füzeleri vuracağını bildirdi.
45,3 B
Görüntülenme

@38divan
Yemen , 1973 Ekim Savaşı'ndan bu yana İsrail'e savaş ilan eden tek Arap ülkesidir.
37,5 B
Görüntülenme

+++

19 Kasım 2023

Yemen, İsrail'e füze fırlatmanın yanı sıra, İsrail bandıralı gemileri ve İsrail limanlarına giden gemileri de vuracağını açıkladı. İlk eylem olarak İsrailli Rami Unger'e ait Galaxy Leader adlı yük gemisine Aden Körfezi'nde el koydu. 

Ardından Kızıldeniz'e güneyden giriş noktası olan Babu'l-Mendep Boğazı'nda 2 İsrail gemisine ve bir Norveç gemisine  İHA ve füzelerle saldırı yapıldı. 
Yemen'in vurduğu İsrail'e petrol götüren Norveç gemisi
Bunun üzerine ABD başkanlığında çeşitli ülkelerin savaş gemilerinden bir Kızıldeniz Görev Gücü kuruldu.

Ancak bu Görev Gücü ve Yemen'in bombalanması Yemen Ordusu'nun İsrail'e giden gemileri vurmasını önleyemedi.

+++

15 Ocak 2024
Yemen, bir ABD yük gemisini vurdu. Bu, Yemen'in vurduğu onlarca gemiden yalnızca biri. Aşağıdaki video ABD önderliğindeki güçlerin Yemen'i füzelerle vurmasını gösteriyor.
Video kaydı

+++

28 Şubat 2024
Yemen'in vurduğu İngiltre'ye ait Rubymar gemisi battı.
7 Mart 2024
Yemen'in vurduğu Yunanistan'a ait True Confidence gemisinde ilk kez ölüm meydana geldi. Gemi kontrolü kaybederek sürüklendi. 

+++

Yemen saldırısı korkusuyla Kızıldeniz'den geçemeyen gemiler Ümit Burnu'nu dolaşmak zorunda kalıyorlar, bu da İsrail'e ve gemilere zaman ve para kaybettiriyor. Zarar 1 trilyon doları geçti. 

+++

3 Mayıs 2024
Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri:
"Düşman Refah'a saldırırsa İsrail limanlarına giden tüm gemileri ve varış yeri ne olursa olsun İsrail bandıralı tüm gemileri yalnızca Kızıldeniz ve Hint Okyanusu'nda değil, Akdeniz dahil menzilimizdeki her yerde vuracağız. Gazze kuşatması kaldırılıncaya kadar." 
Video kaydı

+++

Suudi Arabistan ve BAE (Birleşik Arap Emirlikleri), destek verip silahlandırdıkları guruplarla 9 yıl içinde Yemen'i üçe böldüler.

Başkent Sana'nın çevresindeki bölgeyi Husiler diye bilinen İran destekli Ensarullah ve Yemen Silahlı Kuvvetleri denetliyor. Bu bölge Yemen topraklarının %25'ini kapsıyor. 32 milyon olan ülke nüfusunun %50'sinden fazlası bu bölgede yaşıyor. (Aşağıdaki haritada yeşil bölge)

Anadolu Ajansı, Yemen hükûmetini "İran destekli Husiler" diye aşağılıyor. Ama ülkenin doğu bölgesini denetleyen Suudi destekli terör örgütlerine "Yemen Hükûmeti" "Meşru Hükûmet" madalyaları takıyor. (Aşağıdaki haritada mor bölge)

Öyle bir hükûmet ki, sözde geçici başkenti BAE destekli terör  örgütlerinin denetlediği ülkenin güneyindeki liman kenti Aden. (Pembe bölge)

Anadolu Ajansı'nı ABD mi yönetiyor?

Buyurun: 

Şaşırdık mı?: Mor bölgede IŞİD de var. Ve doğal olarak IŞİD ile savaşmak için ABD askerleri de orada.

Bu da içimizdeki Suudilerden biri: 

                   Açlıkla boğuşan Yemen: En fakir Arap ülkesi
+++

Hz. Muhammed'in Yemen ile ilgili sözü (hadisi) şöyle:
"Yemen ehli geldi. Kalbi hassas bir kavim. İman Yemenlidir, fıkıh Yemenlidir, hikmet Yemenlidir. Rabbimizin nefesinin Yemen yönünden geldiğini duyuyorum." 
Ayrıntılı bilgi: 

+++