23 Ocak 2016 Cumartesi

Vatan Partisi Yargıtay'a dilekçe verdi: HDP kapatılsın


Öcalan'ı İmralı'da yargılayan mahkemenin başkanı olan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı E. Hakim Turgut Okyay, HDP'nin kapatılması için verdiği dilekçe hakkında şu açıklamayı yaptı.

"Ülkemizin ve ulusumuzun bölünmesi için 30 yıldır terör faaliyetlerinde bulunan, halkın can ve mal güvenliğini yok eden, Doğu ve Güneydoğu’yu Ortadoğu bataklığına çeviren, binlerce insanımızı şehit eden, çocukları katleden PKK’nın emir ve komutasına giren Anayasamızın 68/4 maddesinde belirtilen nitelikteki eylemlerin odak merkezi olan HDP’nin kapatılması, Anayasamız ve ülke bütünlüğü açısından zorunlu hale gelmiştir.

Tüzüğü- programları ve eylemleri ile bu husus kanıtlanmıştır. Son olarak “Özerklik Bildirgesi” ile birlikte HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş; “Bu direniş zaferle sonuçlanacak, herkes halkın iradesine saygı duyacak. Kürtler artık kendi coğrafyasında siyasi irade olacak. Belki Kürtlerin bağımsız devleti de olacak, federal devleti de, kantonları da, özerk bölgeleri de” diyerek bunu itiraf etmiştir.

Bu partinin faaliyetlerine devam etmesi, Türkler ve Kürtler açısından telafisi imkansız yaralar açacaktır.

Bu nedenlerle HDP’nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduk.

Anayasamızın emri gereği ve vatanımızın bütünlüğü için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, tüm deliller toplanarak Anayasa Mahkemesine dava açılması zorunluluk haline gelmiştir.

Halkımıza saygıyla duyurulur. "

Yargıtay'a verilen dilekçe metni için bakınız:


Aydınlık, 19 Ocak 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder