25 Ocak 2016 Pazartesi

Son 1 haftadaki ABD-PKK ortaklığı görüntüleri

Co Baydın PKK'nın PYD ve YPG adları altında Suriye'deki varlığını Türkiye'ye kabul ettirebilmek için "PKK bizim için de terör örgütüdür, ama PYD IŞİD'e karşı bizim kara gücümüz" yalanlarını sıralayıp gitti.


Geçmişte ABD'nin PKK'yı nasıl koruyup kolladığı biliniyor. İşbirliği bugün de devam ediyor. Son bir hafta içinde bile ABD-PKK işbirliğini gösteren bir çok olay yaşandı.

18 Ocak 2016.
Yer: Kerkük - Irak.
PKK'nın haber ajansı ANF, bir video yayımladı: Amerikan askerleri ile PKK'lı teröristler aynı mevzide birlikte çarpışıyorlar. Ağır makineli silahlar, güdümlü füzeler... Amerikalılar PKK'lılara nereye ateş edeceklerini gösteriyorlar. Amerikan Özel Kuvvetler mensupları, Baydın'ın "terörist olarak görüyoruz" dediği PKK ile kol kola. AKP'nin bölgedeki tek müttefiki Barzani'nin peşmergeleri de aynı mevzide PKK'lılar ve ABD askerleri ile birlikte...
İşte 2 dakika süreli o görüntü kaydı:


20 Ocak 2016.
Yer: Silopi - Türkiye.
Mehmetçik, arama tarama faaliyetleri sırasında PKK'nın depo olarak kullandığı bir evin bahçesinde Amerikan yapımı bir İHA (insansız hava aracı) buldu. ABD Özel Kuvvetler Komutanlığı envanterindeki bu ısı duyarlılığı ve kızıl ötesi kabiliyeti yüksek olan araç, PYD aracılığı ile PKK'ya teslim edildi. PKK bu araçla askerin ve polisin mevzilerini gözetledi.
İşte 2 dakikalık görüntü kaydı:



.
^^
Sözkonusu videoları şu bağlantılardan da izleyebilirsiniz:
^^
Arşiv:
Amerika'nın PKK'ya 23 desteği 5 Eylül 2011
ABD askerleri PKK kamplarını koruma altına aldı 5 Eylül 2011
Kandil zaptedilmeden terör bitmez 19 Haziran 2012
Amerika kuzey Suriye'de PKK'yi eğitiyor 1 Ekim 2014
PYD (PKK) ve Delta Force (ABD) birlikte savaşıyor 21 Ekim 2014
ABD Başkan Yardımcısı, PKK'yı kurtarmak için geldi 24 Ocak 2016


1 yorum: