10 Ocak 2016 Pazar

Başkomutan Tayyip efsanesine zorunlu bir cevap

İşçi Partisi üyesi iken TKP'ye geçen, bu partinin bölünmesinden sonra da HTKP tarafında yer alan Ender Helvacıoğlu, müthiş bir soru ortaya atıyor: "Vatan savaşı Sur'da mı verilir, İncirlik'te mi?"

Bakınız:


Ender HELVACIOĞLU

Vatan savaşı Sur’da mı verilir İncirlik’te mi?

İşte Helvacıoğlu'nun incilerinden bir demet:

"Bilindiği gibi bir iddia, Türk milliyetçiliğinin genelde anti-emperyalist bir karakter taşıdığıdır. Örneğin Vatan Partisi (VP) yönetimi bu düşünceyi savunmaktadır. Öyle ki, bir zamanlar sosyalist nitelikte olan programlarını değiştirip partilerinin kapısını Türk milliyetçilerine de açtılar.
Dahası, Kürt illerine yönelik son operasyonları “Türk devletinin ABD’nin kara gücü PKK’ya karşı verdiği anti-emperyalist bir vatan savaşı” olarak nitelemeye ve bu savaşın komutanı Erdoğan’ı “milli” olarak görmeye kadar vardırmışlardır işi."
Wxyz

Helvacıoğlu, güvenlik güçlerinin bölücü terörle mücadelesine karşı çıkan örgütlerin ortak dilini kullanıyor: "Bu bir vatan savaşı değil, Kürt illerine karşı bir operasyondur. Kürt halkına karşı bir operasyondur". Ve aynı bildik çarpıtma: "Vatan Partisi, bu savaşın komutanı Erdoğan'ı 'milli' olarak görmektedir."

Halbuki Vatan Partisi, operasyonların başından beri, bu savaşın sahibinin Tayyip değil Genelkurmay olduğunu açıklamıştır.

İşte bazı örnekler:

Wxyz

"Bu savaş Tayyip'in savaşıdır, Saray savaşı'dır" diyenler, aslında Tayyip'e en büyük desteği vermiş oluyorlar.

Çünkü millet, bölücü teröre karşı savaşın yanındadır. Siz bu mücadeleye karşı çıkarsanız, millet sizin yanınızda yer almaz.

Siz "Saray Savaşı" derseniz, millete "PKK ile savaşan Tayyip'tir" mesajını vermiş olursunuz. Millet de gider Tayyip'e oy verir bu yüzden.

Bakınız:
Tayyip'in saltanatına hizmet mi edeceğiz.
PKK operasyonlarının sahibi TSK'dır, Tayyip değil.

wxyz

"Tayyip Başkomutan falan değildir. Ona bu sıfatı yapıştırmakla Tayyip propagandası yaptığınızın farkında değilsiniz. Savaşı başlatan da Tayyip değil, PKK'dır. PKK'nın meydan okumasına karşı ordunun sinmesi, kaçması mümkün değildi. Tayyip bu kez TSK'yı durduramazdı.

Siz hiç Vatan Partisi'nin açıklamalarında, Ulusal Kanal'da, Aydınlık'ta "Başkomutan Tayyip PKK ile mücadele ediyor" denildiğini duydunuz mu? PKK ile mücadele edenin TSK ve Emniyet olduğunu söylüyoruz sürekli.

Siz ise "Başkomutan Tayyip" efsanesini yayarak
"PKK ile mücadele eden milliyetçi Tayyip" propagandası yapmaktasınız. Farkında mısınız?"

Bakınız:
Başkomutan Tayyip Efsanesi
Düşmanın psikolojik harp dairesinde işbaşı yapmak

wxyz

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı E. Tümamiral Soner Polat, 1 Kasım seçim sonuçlarını yorumladığı 18 Kasım 2015 günlü yazısında partisinin bu konudaki görüşlerini bir daha vurguladı:

"Sözde Cumhuriyetçi basın, holding basını, Cemaat basını, bilinen haber kanalları ve hatta milliyetçi yayın yaptığını iddia eden kuruluşlar Mehmetçiğin kutsal Vatan Savaşı’nı “Saray Savaşı” olarak Türk kamuoyuna pompaladı... Emperyalist ülkelerin başlattığı “Savaşa Hayır!” lobisinin kurşun askerleri oldu...

Bu basın ve yayın organları başta yeni CHP olmak üzere HDP (PKK) ve Cemaat’in arkasında kapı gibi durdu... Bu yayınlar Türk milletinin çoğunluğunda büyük bir öfke ve tepki doğurdu. Böylece kitleler yeni CHP, HDP ve MHP’den uzaklaştı! AKP hiç de hak etmediği ve kendisinin zerre kadar payı olmadığı bir başarı kazandı!

TSK’nın arkasına gizlenerek seçimi kazanan AKP, terör ile mücadeleyi yürütebilecek milli niteliklere sahip değildir. Kafasında milletten ziyade ümmet fikri yer almaktadır. CHP, her Allah’ın günü AKP’ye, “Gelin, anayasayı değiştirelim!” teklifi yapmaktadır... Bunun en kısa tanımı, cephede kazanırken, masada kaybetmektir!

Doğru soru şudur: Batı’nın dikte ettiği bir anayasayı kabul edecekseniz, niçin TSK ABD’nin kara gücü ile göğüs göğüse mücadele ediyor, niçin Mehmetçik şehit oluyor?"

Bakınız:
Perde gerisindeki seçim sonuçları

wxyz

Bütün bu yazılıp söylenenlerden sonra "Vatan Partisi Tayyip'i Başkomutan ilan etti, millici ilan etti" laflarının bazı samimi vatanseverler tarafından da yayılmaya devam etmesinde Vatan Partisi kaynaklı olmayan sorunlar olduğu kesindir.

Sorunların en büyüğü bu arkadaşların Vatan Partisi'nin yayınlarını değil, Helvacıoğlu gibilerinin Vatan Partisi hakkındaki uydurmalarını okumalarıdır.

wxyz

Helvacıoğlu'nun "Vatan savaşı Sur'da mı verilir, İncirlik'te mi?" sorusunu Doğu Perinçek yanıtladı. Bakınız: Aydınlık, 9 Ocak 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder