12 Ocak 2016 Salı

AİHM'in Perinçek kararı Fransa'da pekişti

Fransa Anayasa Konseyi, Yahudi Soykırımı Holokost'un inkarını suç sayan Gayssot Yasası'nın iptali için yapılan bir başvuruyu reddetti.

Başvuruda, "Yahudi Soykırımı Holokost'un inkarı cezalandırılırken Holokost ile benzerlik gösteren 1915 Ermeni olaylarının inkarının ceza kapsamına alınmaması eşitliğe aykırıdır" deniyordu.

Yani: Madem ki "Ermeni Soykırımı yoktur" demek yasak değil, o halde "Yahudi Soykırımı olmamıştır" demek de yasak olmamalı diyordu başvuru.

Davaya müdahil olan Ermeni kökenli avukatlar da, tam aksine, 1915 olaylarının da "Ermeni Soykırımı" olarak Gayssot Yasası'na eklenmesini talep ettiler.

Fransa Anayasa Konseyi, verdiği 33 sayfalık kararda, "1915 Ermeni olayları Yahudi Soykırımı ile benzerlik göstermiyor" dedi ve AİHM Büyük Daire'nin Perinçek Davası Kararı'na 6 sayfa boyunca atıf yaparak her iki tarafın da taleplerini reddetti.

Aydınlık, 10 Ocak 2016


SOYKIRIMCI SİTELER SUSKUN
Diğer yandan soykırım yalanı konusunda dünya çapında tüm gelişmeleri izleyen Ermeni haber sitelerinin Fransız Anayasa Mahkemesi’nin kararını hemen hiç haberleştirmemeleri de dikkatleri çekti. Mahkeme kararını haberleştiren az sayıda haber kaynağı ise, davaya Ermeni kökenli avukatların müdahil olduğunu, Gayssot Yasası’nın 1915 olaylarını kapsayacak şekilde genişletilmesini talep ettiklerini duyurmadı.


wxyz

arşiv:
Soykırım yalanı ABD'nin ülkemizi bölme silahıdır 25-10-2015
Strazburg Kararı: Ermeni Soykırımı yoktur 26 Ekim 2015
Fransa Meclisi'nde Perinçek rüzgarı 6 Aralık 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder