4 Aralık 2015 Cuma

İkinci "Taraf" gazetesi: Y-Cumhuriyet


"Can Dündar yaptığı haberden dolayı tutuklandı gibi görünse de, başına gelenler aslında içinde bulunduğu projenin sonucudur."

Durumu bu şekilde saptayan Rıza Zelyut, Aydınlık'taki yazısına özetle şöyle devam ediyor:

"Çözüm Süreci denilen bu ayrılıkçı projenin hayata geçirilebilmesi için Atatürk imajının zayıflatılması gerekiyordu. AB yöneticileri de AKP Hükumetlerinden Atatürk resimlerinin devlet dairelerinden indirilmesini istemişler, hatta "Türkiye Kemalizm ile mücadele etmezse AB'ye alınmayacak" demişlerdir.

(Bu sürecin ayrıntılarını Rıza Zelyut'un "Yabancı Kaynaklara göre Türk Kimliği" kitabında bulabilirsiniz. Kripto Yayınları)

İşte Can Dündar, bu süreçte görev verilen basın elemanlarından birisidir. Atatürk'ü gizliden gizliye kötüleyen "Mustafa" filmini de bu plan doğrultusunda çekmiştir. Senaryoya sokuşturduğu yalanlarla Atatürk imajını bozmaya uğraşmıştır. İlhamını da Amerikancı psikolojik harp uzmanı Vamık Volkan ile tarikat övgücüsü Prof. Şerif Mardin'den almıştır.

Bu dönemde Cumhuriyet'e operasyon yapılmış, 21 Mart 2008'de İlhan Selçuk Ergenekon tertibi ile tutuklanmış, patronaj desteği ile güçlendirilen Amerikancı kanat Kemalistleri etkisiz hale getirmiş ve gazeteyi ABD - AB destekli Can Dündar'a teslim etmiştir.

Cumhuriyet gazetesi ile CHP'nin dönüştürülmesi at başı götürüldü. CHP'de Kılıçdaroğlu ne ise, Cumhuriyet'te Can Dündar odur.

Can Dündar'ın gazeteye doldurduğu köşe yazarları şu an Tayyip Erdoğan'a karşı gibi görünseler de, onu yıllarca alkışlamışlar, hatta kutsamışlardı. Bugün bile bunlar AKP'nin iktidara gelmesini "2002 Devrimi" diye alkışlamaya devam etmektedirler. İnanmayan Nuray Mert'in 6 Kasım tarihli yazısına baksın.

2007 yılında Fethullahçıların kurduğu Taraf gazetesi ne yapmışsa, Can Dündar'ın eline verilen Yeni Cumhuriyet de onu yapıyor."

***
Ulusal Kanal'da "Haydi Bakalım" programına katılan Mine Kırıkkanat şu açıklamaları yapmıştı:
"Bu 'Yetmez Ama Evet'çileri Cumhuriyet'e niye doldurmaya başladıklarını anlamıyorum. Bunlar eski Radikal kadrosu, batık geminin malları. Bunlarla satacak olsaydı, Radikal satardı. Radikal kapandı. Cumhuriyet'in geleneksel laik çizgideki Atatürkçü okurunu feda etmeyi göze almışlar anladığım kadarıyla. HDP'li oldular. 'Kandırıldık' diyorlar. İçlerinden bir tanesi bile 'Yanıldım, özür dilerim' demiyor. Altan Ailesi bir, Nuray Mert iki."

Nuray Mert nasıl vuruyor Kemalizme, bakınız:
"Evet, belli ki kandırıldık, ama iyi ki kandık. Kemalistler gibi darbeciliğe akıl yatırmayı, otoriterliğe savrulmayı reddettik."

***
Rıza Zelyut şöyle devam ediyor:
"Peki, bunların Tayyip Erdoğan karşıtlığının sebebi ne?
Tayyip Erdoğan taktik nedenlerle Çözüm Süreci'ni buzdolabına kaldırdı ya, ona kızıyorlar. Eğer Erdoğan bugün 'Çözüm Süreci devam edecek' desin, hem Can Dündar hem de gazeteyi emrine soktuğu HDP onu yeniden 'Yüzyılın en büyük demokratı' ilan eder."
Rıza Zelyut'un yazısının tamamı:

***
arşiv:
Y-Cumhuriyet'in Can Dündar'ı çalıntı haberle parlatma gayreti   2 - 6 - 2015
Türkmendağı'ndaki cihatçılara TIRlar yine silah götürdü   1 - 12 - 2015
Can Dündar tutuklanınca Aydınlık'ı anımsadılar   2 - 12 - 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder