21 Ekim 2015 Çarşamba

Davutoğlu'nun Calmy-Rey ihaneti - AKP'nin bükemediği Perinçek'in elini Davutoğlu öptü - 4

İsviçre ve Fransa'yı soykırım yasası çıkarmaları için AKP iktidarı cesaretlendirdi.

Cemil Çiçek, 2005 yılında, AKP Adalet Bakanı iken, Türk Ceza Kanunu'nun 305. Maddesi'nin gerekçesindeki şu sözleri kaldırdı:

"... tarihsel gerçeklere aykırı olarak Birinci Dünya Savaşı'nda Ermenilerin soykırıma uğradıklarının basın ve yayın yoluyla propagandasının yapılması.... temel milli çıkarlara karşı hakaret suçu oluşturur"

Yani AKP sayesinde Türklere hakaret serbest o günden beri.
Sen kendi ülkende kendi milletine hakareti serbest bırakırsan İsviçre ve Fransa da soykırım yasası çıkarma cesareti bulur.

Aydınlık, 27 Aralık 2011

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Cengiz'in "Bu madde Batı merkezlerinin tepkisini çekiyordu. Bu değişiklik, AKP Hükumetinin emperyalist dayatmalara karşı teslimiyet içinde bulunduğunu gösteriyor" açıklamasını Aydınlık "Meclis'teki Mösyö" sürmanşeti ile yayımlamıştı.

Türk düşmanı Calmy-Rey "Şeref Konuğu" olarak çağırıldı.

AKP Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsviçre Dışişleri Bakanı Türk düşmanı Calmy-Rey Hanımefendiyi Türk Büyükelçileri Konferansı'na "Şeref Konuğu" olarak davet etti.

Calmy-Rey, "Ermeni soykırımı olmamıştır diyenleri cezalandırma" yasasını çıkarmak için var gücü ile çalışmıştı ve "Türkler Ermeni soykırımı yapmıştır" kararını alan ilk İsviçre Kantonunun Başkanı idi.

Hamfendi sadece konuk olmakla kalmadı, bir de konuşma yaptı. Ve aynen şunları söyledi:
"İsviçre, Ermenilerin toplu öldürülmelerini ve tehcirini kınamaktadır. İsviçre'nin devlet politikası budur."

Bu sözleri dinleyen Büyükelçilerimiz aydınlandılar, ufukları açıldı, geçmişleriyle yüzleştiler, atalarının katil olduğu yüzlerine karşı okundu.

"Ergenekoncu" suçlamasına maruz kalmamak, Silivri'ye misafir olmamak için, Büyükelçilerimiz, gıklarını bile çıkarmadan bu hakareti yuttular.

Yutmakla kalmadılar, bir de ALKIŞLADILAR. Davutoğlu gözetliyor çünkü. Sıkıysa alkışlama. İleri demokrasi.

Türkiye düşmanı "Dürüst Arabulucu"

Perinçek-İsviçre Davası devam ederken, İsviçre soykırım yasasını çıkardıktan sonra, AKP Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İsviçre'de Ermenistan hayeti ile gizli görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerde Calmy-Rey arabulucu olarak görev aldı. Davutoğlu, eleştiriler üzerine "Calmy-Rey dürüst bir arabulucudur" dedi. Türk düşmanı bir kişi nasıl dürüst arabulucu olabilirdi ki?

Davutoğlu ve Calmy-Rey el ele. Soykırım ahbapçavuşları

Türkiye aleyhine karar veren Mahkeme bu kadını dayanak almıştı

Lozan Mahkemesi, Perinçek aleyhine verdiği mahkumiyet kararını bu kadına dayandırmıştı. İşte kararın ilgili bölümü:

"Ayrıca, Vaud ve Cenevre Hükumetlerinin Ermeni soykırımını tanıdığını hatırlayabiliriz. Vaud Kantonu'nda 5 Temmuz 2005 tarihinde ve şimdiki Dışişleri Bakanımız Micheline Calmy-Rey'in Başkanı olduğu Cenevre Kantonu'nda 25 Haziran 1998 tarihinde tanınmıştır. Bu hızlı ufuk turu Hakimin İsviçre kamuoyunun düşüncesine göre Ermeni soykırımının kesin bir tarihi olay teşkil ettiği gözüyle bakmasına izin vermektedir."

Calmy-Rey'in Başkanı olduğu Cenevre Kantonu 1998 tarihinde soykırımı tanımış. Kadın öylesine Türk düşmanı ki, İsviçre Meclisi'nden önce harekete geçmiş. İşte Davutoğlu bu hamfendiyi "dürüst" ilan etmiştir. "Şeref Konuğu" olarak ülkemize çağırmıştır, Büyükelçilerimize "Atalarınız katildi" diye nutuk atmasına izin vermiş ve alkışlatmıştır.

Fransa'ya "Bizden tepki gelmeyecek" mesajı

Bu kadının Türkiye'ye şeref konuğu olarak çağırılması ve Büyükelçilerimize alkışlatılması (Aralık 2011) soykırım yasası çıkarmaya hazırlanan Fransa'ya "İstediğin gibi soykırım yasası çıkarabilirsin, bizden tepki gelmeyecek" mesajıydı.

Fransa'ya yalandan tepki gösteren AKP Hükumeti, aynı yasayı daha önce çıkarmış olan İsviçre'yi şereflendirmişti. Kim inanır, kim ciddiye alır senin göstermelik tepkini? Yarın da Fransa'yı şereflendirirsin.

"Üç gün sonra da Fransız Bakanı mı çağıracaksınız?"
İşte böyle yazdı Aydınlık o tarihte...

Perinçek'in zaferinden sonra Davutoğlu "Biz bu davayı devlet davası olarak gördük" diye kıvırıyor. Sanıyor ki hepimizde balık hafızası var.

Aydınlık, 25 Aralık 2011

+xwxgxqwaws
AKP'nin bükemediği Perinçek'in elini Davutoğlu öptü - 1
Cemil Çiçek'in ihaneti 19 - 10 - 2015
AKP'nin bükemediği Perinçek'in elini Davutoğlu öptü - 2
Tayyip Bey'den AKP'li Vekillere Perinçek fırçası 19 - 10 - 2015
AKP'nin bükemediği Perinçek'in elini Davutoğlu öptü - 3
Tayyip Bey'in Talat Paşa Komitesi ile savaşı  20 - 10 - 2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder