16 Eylül 2015 Çarşamba

Uyuz halk. Bizi fareler gibi ortada bıraktılar.


Rıza Koçer kod adlı Hamit Kara adlı PKK'lı, telsiz konuşmasında "Halk neden eylemlerimize değil de devlete sessiz destek veriyor, sahada milis kuvvetleri bu konuda araştırma yapmalı" diyor.

Hamit Kara, Yüksekova'da büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, karşıdaki teröriste telsizde şunları söylüyor:

"Bizi fareler gibi ortada bıraktılar. Doğrudan devletin gücünü ensemizde hissettik. başarı beklediğimiz noktada hezimete uğradık. Halka çok güvenmeyin. Şiddet ve korku onları tekrar kendilerine getirecektir. Hedef gözetmeden indirin, gücümüzü görsünler, döneceklerdir, mecburdurlar."

Eylemlere destek alamadıklarından yakınan PKK yöneticileri, telsizde vatandaştan "Uyuz halk" diye söz ediyor.

+++++++++++

İşte halkın PKK'yı nasıl ortada bıraktığına birkaç örnek:



Aydınlık, 3 Eylül 2015


+++++++++++
Aydınlık, 4 Eylül 2015
+++++++++++

Aydınlık, 5 Eylül 2015
+++++++++++

Aydınlık, 10 Eylül 2015

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Derecik Beldesi ve köylerinde yaşayan Gerdi aşiretine mensup yaklaşık 400 kişi, son zamanlarda yaşanan çatışmalı ortamın bölge halkına zarar verdiğini belirterek PKK’ya karşı tavır alacaklarını açıkladı. Gerdi aşireti mensubu Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, Belediye bahçesinde yaptığı açıklamada, son günlerdeki çatışmalı ortamdan dolayı Gerdi aşireti olarak bir araya geldiklerini söyledi. Başkan Çetinkaya şunları söyledi: “Yaşanan bu olaylar bölge halkına zarar verdiği için Gerdi aşireti olarak bugün bir araya gelme kararı aldık. Gerdi aşireti Derecik ve köylerinde 25 bin nüfusludur. Derecik beldemizde PKK’yı içimize sokmayacağız. En son Şemdinli’nin Durak Köyü’nde PKK’lılar tarafından taranan bir araçta Celal İnan isimli bir vatandaşımız hayatını kaybetti.”


+++++++++++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder