25 Eylül 2015 Cuma

Perinçek: Teröre Hayır Mitingi'ne niçin katıldım - Bölüm 2

Mitinge katılanlardan ve miting hakkında yapılan açıklamalardan da açıkça görüleceği gibi, iki ana taraf var. Bir de arada kalanlar.

+++++++++++

Biri PKK'ya karşı başlayan mücadeleyi destekleyen, Açılım'a karşı çıkan, "Meclis'te PKK istemiyoruz" diyen taraf.

Tüm Atatürkçü örgütler bu yürüyüşe katıldılar. Vatan Partisi, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TESUD), Türkiye Sanatçılar Birliği ve diğerleri.

Vatan Partisi ve MHP yürüyüşü destekledi, ancak katılan tek parti lideri Doğu Perinçek oldu.

MHP Gurup Başkanvekili Oktay Vural:
"MHP olarak teröre lanet, şehide saygı yürüyüşleri düzenlenmesini önemli buluyoruz. vatandaşlarımız bu yürüyüşe katılacaklardır. Çağrıyı yapanlar sivil toplum ve meslek kuruluşları. Herkes orada ayyıldızlı bayrak ile bulunacak."

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu:

"PKK terör örgütü derhal silah bırakıp ülkeyi terk etmeli. Bu yangını söndürmek isteyen herkes, bugün bizimle birlikte bu yürüyüşe katılmalı. Biz bu yangını hep birlikte söndürelim diyoruz. Burada katılan örgütlerle ilgili eleştiriler yapılıyor. Ben o bileşenlerle yıllarca mücadele ettim. Onlar da benimle mücadele etmiştir. Ama önce şu yangını hep birlikte söndürelim, sonra yangını kimin çıkarttığını konuşuruz. TGB'nin bu yürüyüşte olmasından dolayı gurur duyuyoruz."

Aydınlık, 18 Eylül 2015

+++++++++++

Diğeri, PKK'ya karşı başlayan mücadelenin durmasını, Açılım'a geri dönülmesini isteyen taraf.

PKK, HDP, PKK kuyrukçusu vatansız sol örgütler bu gurupta.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş:
"Bayrağını al gel" diyor. Kim bayrağa saldırmış. Bu çağrı ırkçılıktır, tehlikelidir. Sanki Kürtler bayrağa saldırmış. Barış, ateşkes, müzakere diyelim. Hisarcıklıoğlu, Sarayı savunacağına gel buraya halkını savun. Irkçılık, milliyetçilik yapmayın."

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ:
"Önünde Türk bayrağı asılı olan Genel Merkezimize saldıran güruh da o bayraklarla gelmişlerdi. Karşı çıktığımız şey bayrağın kutsiyetinin ve birleştirici değerlerinin ırkçılığa, şovenizme alet edilmesidir. Kimse yürüyüşlerde bayrağın gölgesine sığınarak faşizm yapmasın."
"Şu an masa tek taraflı devrilmiş durumda. Bütün uluslararası kamuoyunun AKP'yi masaya dönmeye çağırması ve masanın yeniden kurulması için demokratik bir basınç oluşturması gerekiyor. hele bir masaya dönülsün, hepimiz için hayırlı olan yöntemler de kanallar da oluşturulacaktır."

KESK:
"Bu ülkenin ortak değerlerini, sembollerini, bayrağını araç olarak kullanmaktan vazgeçin. Şiddetin, ırkçılığın, faşizmin, vandalizmin üzerini bayrakla örterek gizleyemezsiniz. Bayrağın arkasına gizlenmek, yapılan insanlık dışı uygulamaları unutturmak, AKP'yi aklamak ve 1 Kasım seçimlerinde oy devşirmesine giden yolları açmaktır."

Aydınlık, 18 Eylül 2015

+++++++++++

Bir de arada kalanlar var. Çeşitli bahaneler ileri sürerek teröre karşı başlayan mücadeleye destek olmuyorlar.

Arada kalanlar iki kategoriye ayrılabilir: Bir yandan teröre karşı imiş gibi görünüp diğer yandan bilinçli olarak bahaneler üreterek terörle mücadeleye karşı çıkanlar. Ve, gerçekten teröre ve Açılım'a karşı olup bu bahanelere aldanarak terörle mücadeleyi desteklemeyenler.

Aslında ABD ve PKK tarafından üretilen bu bahaneleri, CHP yönetimi, Cumhuriyet ve YURT gazeteleri kendi fikirleriymiş gibi pazarlıyorlar. CHP yönetimi ve yandaşı gazeteler, terörle mücadeleye bilinçli olarak karşı çıkıyorlar.

Kılıçdaroğlu terörün silahla önlenemeyeceğini, toplumsal uzlaşma yoluyla çözüleceğini, TSK'nın başlattığı mücadelenin fay hatlarını parçalayacağını, toplumdaki kamplaşmayı derinleştireceğini söylüyor. PKK'nın üzerine yürürseniz işte böyle olur diyor. 24 Temmuz'da TSK'nın başlattığı mücadeleye karşı çıkıyor, bunun bir iktidar projesi olduğunu söylüyor. Açıkçası, CHP, Açılım'a geri dönülmesini istiyor. HDP ve vatansız solcularla birlikte Barış Bloku kurup "Silahlar sussun, barış şimdi" mitingleri yapması bu yüzden. Bu durumda CHP yönetiminin terör karşıtı mitinge katılması beklenemez.

Miting hakkındaki açıklamaları şöyle:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan:
"Kurumsal açıklama aşamasında değiliz"
CHP Sözcüsü Haluk Koç:
"Partinin bu konuda tavrını şu anda bilemiyorum. Bu çağrıyı yapan arkadaşların büyük bir bölümü daha önce Akil Adam değil miydi?"

Madem öyle, siz de CHP olarak Akil Adamların çağrıcılar içinde yer almayacağı bir Açılım ve terör karşıtı miting düzenleyin. Yapamazlar. Eğer Barış Bloku kuruyorsanız, Açılım karşıtı olamazsınız. CHP buradadır.

+++++++++++

Açılım'a karşı olup da bu bahanelere aldanarak TSK'nın başlattığı mücadeleyi desteklemeyenlere gelince.

Ulusal Kanal'da Can Karadut'un sorularını yanıtlayan Doğu Perinçek, özetle şöyle konuştu:
"Önceden Açılım'ı destekleyen örgütlerin şimdi teröre karşı mitinge katılmalarını eleştiriyorsunuz. Peki, biz bunların Açılımcı olduklarından şikayet etmiyor muyduk? Şimdi Açılımdan vazgeçtikleri için şikayetçi olmak neden? "Hayır, siz Açılımcı olarak kalın, AKP ve PKK'nın Çözüm Süreci'ni devam ettirmelerini isteyin." Böyle mi demeliyiz?"

Bir arkadaş da mitinge katıldığını, ama orada Rifat Hisarcıklı ile Melih Gökçek'i görünce hemen ayrıldığını söylüyor.

Ulusal Kanal programında Doğu Perinçek özetle şöyle demişti:
"Siperdeki Mehmetçik, yanındaki arkadaşlarına nasıl bakıyor? AKP'li veya CHP'li veya Vatan Partili diye mi bakıyor? Mehmetçik diye bakıyor."

Bu arkadaşlar mitingden hemen ayrılmakla çok iyi bir iş yapmışlar.

Zaten biz de Gezi sırasında Taksim'de PKK'lıları, HDP'lileri görünce hemen oradan uzaklaşmıştık. Gezi direnişi de böylece anında sona ermişti. PKK ve HDP'den başka kimse kalmamıştı meydanlarda.

Ha, unutmadan. Sakarya Savaşı'na katılan dedem, siperde yanında Sümsük Apti'yi görünce: "Bunun olduğu yerde mutlaka bir bit yeniği vardır" deyip silahını atarak kaçmıştı. Çok iyi yapmış. O zibidinin olduğu yerde vatan savaşı verilebilir miydi?

arşiv:
Perinçek: Teröre Hayır Mitingi'ne niçin katıldım - Bölüm 1
**********


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder