24 Eylül 2015 Perşembe

Perinçek: Teröre Hayır Mitingi'ne niçin katıldım - Bölüm 1

Teröre Hayır Mitingi'ne katılan tek parti lideri Perinçek idi.
Kızdılar. Niçin katıldın dediler. Sen Tayyipçi misin dediler.
Demediklerini bırakmadılar.

Terör karşıtlığına Tayyipçilik diyerek aslında Tayyip reklamı yaptıklarının farkına varamadılar.

Mitingi düzenleyenler arasında TGB de vardı, CKD de, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği de, Türkiye Barolar Birliği de.

Ama, sayısı 200'e ulaşan örgütün içindeki "Tayyipçi" olarak gördükleri birkaç kuruluşu (MÜSİAD ve TOBB gibi) göstererek bütün yürüyüşü Tayyipçi ilan ettiler.

Örneğin Metin Feyzioğlu'na "Niçin katıldın, sen Tayyipçi misin" diyemediler. 

Aydınlık, 15 Eylül 2015
+++++++++++

Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da Can Karadut'un sorularını yanıtladı:
"17 Eylül 2015 Teröre Hayır Mitingi'ne niçin katıldım"
+++++++++++

"Türk Milleti ayağa kalktı. Bu, sıradan bir yürüyüş değil. 24 Temmuz'da TSK, Emniyet güçlerimiz, korucularımız PKK'yı tepelemek için büyük bir harekat başlattı. Millet TSK'nın yanında yer aldı. İlk ses Bursa'dan geldi. Ankara bunun doruğu oldu. Türk-İş, en büyük işçi sendikası, TOBB, tüccarların, sanayicilerin örgütü, Barolar Birliği, kamu çalışanları sendikaları, 200'ün üzerinde demokratik kitle örgütü. Vatan Partisi ön cephesinde. O yürüyüşe katılmayı milli bir görev olarak gördük. Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) oradaydı. Muhteşem bir yürüyüş."

"Biz en öndeydik. Ilgaz ormanlarının köylerinden gelmiş muhtarlar, köylüler, Çankırı'dan, Çorum'dan, Devrek'ten Zonguldak'tan, Yozgat'tan, Sivas'tan.. MKE işçileri... Yürüyüşlerde slogan yarışmaları olur, kapışmalar olur, ben önde yürüyeceğim diye itişmeler olur, örgüt rekabetleri olur. Burada öyle bir şey yok. Hiç kimse birbirine yan gözle bakmıyor. Sağcısı, solcusu hep birlikteydi. Yürüyüş, TSK'nın vatan savunmasını milletin nasıl desteklediğini bütün dünyaya gösterdi."

"Bu mitingi küçümseyenler oldu. Maalesef küresel cereyanlar arkadaki dönemde vatana, millete, milli devlete karşı ideolojik saldırı yaptılar. ABD emperyalizminin dünyanın efendisi olması için... "Vatan neymiş, millet neymiş" diyecek. Bundan etkilenen bazı entellerimiz yürüyüşe yan baktılar. Küçümsediler. Yürekleri Mehmetçikle çarpmıyor.halkla çarpmıyor. Ve devrimin nereden olacağını görmüyorlar. İşte o yürüyüşten devrim çıkacak."

"Türkiye böyle gitmez, gitmeyecek. Mehmetçik tabutlara konacak, Türkiye borç batağında çırpınacak. Böyle gitmez. Türkiye değişecek. O yürüyüş, aynı zamanda Türkiye'nin bu değişme, büyük bir karar verme dönemine girdiğini gösteriyor. Devrimi yapacak kitle de işte orada yürüyen insanlar. Onlar bu yürüyüşler, bu mücadeleler içinde dönüşecek, devrimcileşecek. O yürüyüşte olmak, yarını yaratmanın görevi."

7 dakikalık video kaydı:
https://www.youtube.com/watch?t=2&v=YkoQlCU67YM

Aydınlık, 17 Eylül 2015

"Siyasi mücadele başka. AKP şu yanlışı yapabilir: "Vatan Partili olmasın, CHP'li olmasın". O, onun yanlışıdır. Onu da eğitmek ve değiştirmek zorundayız. Ama Vatan Partili bu yanlışı yapmaz. Çünkü Vatan önder parti. AKP, bu vatan savunmasının sorumluluğunu omuzlarında hissetmeyebilir. İdeolojisi sebebiyle, arkada kalan dönemdeki hataları nedeniyle, Açılım yaptığı için, Amerikan emperyalizmi ile bağlantıları nedeniyle, çeşitli yolsuzluklar nedeniyle bu büyük sorumluluğu yerine getirmeyebilir. Ama biz öyle değiliz ki. Biz bütün milleti birleştireceğiz. Bundan sonraki mücadelelerde parti ayrımı gözetmeden herkesin olması için çalışmalıyız."

"Zaten Vatan Partisi, arkada kalan dönemde bir Türkiye Cephesi çağrısı yaptı: Hiç bir ayırım yapmadan istisnasız bütün siyasal partileri bölücü teröre karşı Türkiye cephesinde omuz omuza vermeye çağırdı."

"Hatta: HDP bugün PKK'nın kontrolunda olan bir parti, Meclis'e mayın döşeyen bir parti, bu bakımdan yasal planda olmaması gereken bir parti. Halk da "PKK Meclis'ten dışarı" diye bu yürüyüşlerde bağırıyor. Ama, diyelim şu veya bu örgütü HDP'nin gelse bu yürüyüşlere katılsa "Sen gelme" mi diyeceğiz? Sevinç duyarız. Çünkü yapılan iş doğru. Vatan savunması. Mehmetçiği desteklemek. Hiç kimse Mehmetçiği desteklemekten dışarıda tutulamaz, yasaklanamaz kimse. "Ben sana vatan savunması yapmayı yasaklıyorum." "Ey AKP'li, ben sana yasaklıyorum, vatan savunması yapamazsın". Öyle bir şey olabilir mi? Kim yasaklarsa, o bu işin dışında kalır. Kim AKP'liye veya Vatan Partili'ye, CHP'liye veya MHP'liye: "Ben sana yasaklıyorum, vatanı savunmak sana yasak." Bunu diyen, zaten vatanı savunamaz. Çünkü vatanı savunmak büyük iş. Büyük kuvvetle olur. Büyük kuvvetleri yan yana getirmeyenler, vatanı savunamaz. Düşmanın aleti olurlar."

3 dakikalık video kaydı:
Aydınlık, 17 Eylül 2015
+++++++++++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder