5 Eylül 2015 Cumartesi

Milli Merkez: HDP kapatılsın

Milli Merkez Basın Açıklaması:





HDP KAPATILSIN
DEMİRTAŞLAR YARGILANSIN!

HDP, demokratik bir hukuk devletinde asla olmaması gereken bir partidir.

AB üyesi İspanya, ETA terör örgütünün siyasi uzantısı ve destekçisi olan Herri Batasuna (Halkın Birliği) partisini 2003 yılında kapatmıştır. AİHM bu kararı "terör örgütü ile organik bağı olan bir partinin demokrasi ve AB değerlerinde yeri olamayacağını" belirterek onaylamıştır. Doğrusu da budur.

Çünkü hiç bir demokrasi kendi ayağına ateş etmez.

HDP'ye kapatma davası açılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra, başta bu partinin lider kadrosu olmak üzere, yaptıkları ve söyledikleri ile alenen PKK terör örgütüne destek veren, propagandasını ve adeta sözcülüğünü yapan isimlerin "dokunulmazlıkları" kaldırılarak, bu eylemleri nedeniyle soruşturulmalı ve yargılanmalarının önü açılmalıdır.

Vatan evlatları, yaşamlarının baharında alçakça pusularda, mayınlı tuzaklarda şehit düşerken, bunların Hazine yardımı alarak, dokunulmazlık zırhına bürünerek, mütareke medyasında şov yaparak, fitne-fesat faaliyetlerini pervasızca yürütmelerinin mutlaka ve hukuk içinde önüne geçilmelidir.

H. UFUK SÖYLEMEZ
Devlet E. Bakanı
Millî Merkez Ankara Temsilcisi
20 Ağustos 2015

+++++++++++

Ufuk Söylemez, aynı konuyu 4 Ağustos 2015 günlü Aydınlık'taki köşesinde "İspanya yaptı, ya biz?" başlığı altında işlemişti.

Yazıdan bazı bölümler şöyle:

"Vatansız-bayraksız dönek solcular, liberal bile olamayan liboşlar, “yetmez ama evetçiler”, bilumum gayrı milli, Amerikancı, Kürtçü, 2. Cumhuriyetçi kerameti kendinden menkul isimler ve bunlara yataklık eden medya organları, hala HDP’yi, terör örgütüyle açık-organik bağını, PKK yanlısı tavır ve eylemlerini yok sayarak sanki bir “demokrasi güvercini” gibi tanıtıp, topluma kabul ettirmeye çalışıyorlar."

"Herri Batasuna partisi de, HDP gibi yüzde 15 civarında oy almıştı. İspanya devleti terör örgütüyle bağı nedeniyle bu partiyi kapattı. AİHM’e yapılan itiraz da reddedildi ve AİHM böyle bir partinin kapatılmasının hukuka, Avrupa ve demokrasi değerlerine aykırı düşmediğine ilişkin tarihi bir karara imza attı."

"Yıllardan beri HDP ve türevlerinin demokratik bir siyasi parti olarak görülemeyeceğini, bir ülkede 2 silahlı kuvvet olamayacağını, silah ve terörle müzakere değil ancak mücadele edilmesi gerektiğini ısrarla yazıp söyledik."

"Şimdi gün bu gündür. Bu kanlı-vahşi örgütün, acımasız ve alçakça kurduğu pusularda şehit ettiği vatan evlatlarımızın kanı hala yerdedir. TSK ve güvenlik güçlerimizin bölücü-ABD destekli-terör örgütüne karşı operasyonları hepimizin içine su serpmiştir. Operasyonlarda bu fesat örgütünün çok ağır darbelerle vurulduğunu bizzat kendi telsiz konuşmalarından öğreniyoruz."

"İspanya, terörle organik bağı olan partiyi kapatıyor da, Türkiye neden kapatmasın? Ne bekliyoruz, kim istemiyor, bunları kim koruyor söyleyin de bilelim!"

Bakınız:

+++++++++++

Sadece HDP (Halkların Demokratik Partisi) değil, özerklik ilanı için PKK tarafından kurulan DBP (Demokratik Bölgeler Partisi) de kapatılmalıdır.

Demokrasilerde toplumsal sınıfların ve ekonomik görüşlerin partileri olur, etnik ve mezhepsel - dinsel örgütlenmeler demokrasinin olmadığı Orta Çağ döneminin örgütlenmeleridir.
+++++++++++

Sayın Ufuk Söylemez, "Bunları kim koruyor" diye soruyor. Cevabı aşağıdaki arşivde var. Fotoğrafı da bu:

CHP Heyeti'nin Diyarbakır Basın Toplantısı Ağustos 2015

Aydınlık, 2 Ağustos 2015
+++++++++++
arşiv:
Kürt siyasi hareketine özgürlük
TSK'ya karşı tek ses oldular. CHP-HDP aynı ses
CHP - HDP (PKK) Barış Bloku
Apo bayrakları altında barış mitingi yapan CHP'liler
İhanet Bloku
+++++++++++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder