4 Eylül 2015 Cuma

Kılıçdaroğlu – Perinçek görüşmesi

CHP Yönetimi yalpalıyor.

"HDP kapatılamaz", "HDP barajı geçsin" diye tutturan, HDP ile "Barış Bloku" kuran, "Savaşa hayır" mitingleri yapan CHP'den gelen ilk olumlu eylem, HDP'li Seçim Hükümeti'ne katılmamak oldu. 

+++++++++++

Ancak 1 Eylül'de Altınoluk'ta HDP ve PKK yanlısı sahte solcuların oluşturduğu, CHP'nin de içinde olduğu Demokrasi Platformu Mitingi, "Kürt siyasi hareketine yönelik baskılara hayır" diyerek "Açılım'a geri dönme" çağrısı yaptı.

Mitingden sonra, Kılıçdaroğlu başta olmak üzere 4 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 31 CHP Milletvekilinin katıldığı etkinlikte aynı temalar işlendi.

Bakınız:

+++++++++++
Aydınlık, 3 Eylül 2015

Fakat aynı gün İzmir'de HDP öncülüğünde yapılan Barış Mitingi'nde daha değişik bir tablo ortaya çıktı. Önceden mitinge katılacağını ama parti bayrakları, Apo posterleri açılırsa mitingi terk edeceğini açıklayan CHP Milletvekili Musa Çam mitinge katılmadı. Mustafa Balbay ve CHP İl örgütü de katılmadı. Halbuki Bakırköy'deki mitinge CHP Milletvekilleri ve CHP İstanbul İl Örgütü katılmıştı.

Bakınız:

Bakınız:

Aydınlık'a ulaşan bilgilere göre, CHP içinde oluşan tepkiler CHP yönetimine geri adım attırdı. CHP'nin desteklemediği İzmir Barış Mitingi 1500 kişilik katılımla fiyasko ile sonuçlandı.

+++++++++++

3 Eylül günü Meclis'te Ulusal Kanal'a konuşan bir CHP Milletvekili (adını not edemedim) PKK'ya karşı alınacak tüm tedbirleri destekleyeceklerini söyledi. Bu açıklama, CHP'nin "Saray savaşı dursun, Açılım'a dönülsün" tutumu ile taban tabana ters bir açıklama idi.

+++++++++++

Aynı gün akşamı Kılıçdaroğlu ile Perinçek, İstanbul'da bir otelde heyetler eşliğinde yarım saat süren bir görüşme yaptı.

Son günlerde kamuoyundan ve bazı yazarlardan gelen CHP - Vatan Partisi seçim işbirliği çağrısının bu görüşmeye ortam hazırladığı sanılıyor. Görüşme önerisinin hangi taraftan geldiği ve neler konuşulduğu açıklanmadı.

El Cezire, önerinin Perinçek'ten geldiğini öne sürdü.

Bugün, teklifin Perinçek'ten geldiğini ve bunun bir "Nezaket ziyareti" olduğunu öne sürerek saçmaladı.

haberler.com görüşmede Perinçek'in seçimlere iki partinin birlikte katılmasını önerdiğini, Kılçdaroğlu'nun ise bu öneriye yanıt bile vermediğini, başka partilerle ittifaka kapalı olduğunu ve destek açıklamalarına açık olduğunu söylediğini iddia etti.

Bir açıklama da Vatan Partisi’nden geldi:

+++++++++++

CHP'nin elini bölücülerden çekerek Vatan Partisi ve diğer ulusalcı güçlerle (DSP, Yurt Partisi, HEPAR gibi) seçim işbirliği yapması güçler dengesini büyük ölçüde değiştirir, AKP'yi devre dışı bırakacak bir ortam yaratır.

Rahmi Turan 31 Ağustos 2015 günlü Sözcü gazetesinde, CHP'nin Vatan, Yurt, DSP, DP gibi partilerle seçim ittifakı yapması durumunda yüzde otuzun üzerine çıkabileceğini, özellikle enerjik kadrosu, sağlam örgütü ve heyecanlı gençlik kuruluşu ile son derece dinamik bir yapıya sahip olan Vatan Partisi'nin CHP'ye ekstra güç sağlayabileceğini yazdı. Aksi halde CHP'nin yüzde 25-27 bandında kalacağını söyledi.

Bakınız:

Soner Yalçın, 3 Eylül 2015 günlü yazısında Rahmi Turan'ın önerisini destekledi. Bakınız:

+++++++++++

CHP yöneticileri AKP'yi alaşağı etmeyi gerçekten istiyorlarsa, Rahmi Turan'ın önerisini ciddiye almak zorundadırlar.

Bölücülerle birlik görüntüsü veren CHP, yurtsever kitlenin oylarını alamaz, sandığa gitmeyen kitle için çekici bir görüntü veremez.

Kamuoyu ve CHP tabanı CHP yönetimine bu yönde baskı yapmalıdır.

CHP yönetimi bölücüleri koruyup kollama politikasına son vermeli, elini yurtsever kitleye uzatmalıdır.
.
+++++++++++
arşiv:
"Çözüm Süreci'ne dönün" diyen ABD'ye Vatan Partisi'nin yanıtı
Bozguncu Kardaş bölücü ve kumpasçı
AKP-PKK koalisyonu: Saray Savaşı efsanesinin sonu
Kürt siyasi hareketine özgürlük

+++++++++++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder