29 Eylül 2015 Salı

CHP'ye Perinçekli ve Perinçeksiz 2 seçenek önerdik

CHP, iktidar formülünü reddetti. Daha doğrusu, AKP'siz iktidar olma formülünü reddetti. Ancak Vatan Partisi ile işbirliği yaparak Milletvekili sayısını arttıran bir CHP, MHP ile koalisyon yaparak AKP'siz bir hükümet kurabilir. Bunun dışında AKP'siz bir iktidar seçeneği yok.

CHP ile Vatan Partisi'nin ayrı ayrı katıldığı 1 Kasım seçiminde Haziran'dakinden çok farklı bir sonuç çıkmayacak, CHP-MHP-HDP koalisyonunun imkansızlığından dolayı da AKP'siz bir iktidar seçeneği olmayacaktır.

Vatan ile işbirliğini reddeden CHP, aslında AKP'siz iktidar seçeneğini reddetmiştir. Vatan'ın devre dışı kaldığı bir Meclis'te AKP'siz bir hükümet kurmak mümkün değildir. Haziran seçimleri öncesinde işte bu sonucun elde edilmesi için Vatan'a "oyları bölüyor" diye saldırılmış ve HDP'nin barajı geçmesi için Amerikancı medya yaygara koparmıştı. 

Vatan barajı aşsa idi, CHP-MHP-Vatan hükümeti kurulacak ve AKP ile Saray devrilmiş olacaktı. Bunun olması istenmediği için HDP'nin barajı geçmesi gerektiği yaygarası koparılmıştı. Amaç AKP'den kurtulmak değil, aksine AKP'yi iktidarda tutmaktı.


Doğu Perinçek, CHP'nin bütün formülleri nasıl reddettiğini Ulusal Kanal'da şöyle açıkladı:


Biz onlara en son 2 seçenek önerdik. Biri Perinçekli, biri Perinçeksiz. Eğer Amerika'dan gelen baskılara direnebiliyorsanız, Perinçek'i seçilebileceği bir yerden aday gösterirsiniz. Bizim MYK'nın, benim dışımda bütün arkadaşların ittifakla önerdiği şuydu: Bir tek sen gir Vatan Partisi'ni temsilen, yeter. Bizim hepimizi en alt sıraya koysunlar.

İkinci seçenek, Amerika Perinçek olmaz diyor, peki, Perinçek olmasın. Sizin 131 Milletvekilinize de dokunmuyoruz. 131'den sonraki sıralardan birkaçını bize verin yeter.

Örneğin İzmir 2. Bölgeden CHP 6 Milletvekili çıkarmış. 1.600 oy farkla AKP'ye bir Milletvekili kaptırmış. O bölgede Vatan Partisi'nin 11.000 oyu var. 7. ve 8. sıraları bize verin, sayıyı 9'a çıkaralım.

İzmir 1. Bölgeden CHP 2.000 oy farkla bir Miletvekilini HDP'ye kaptırmış. Orada da Vatan'ın 12.000 oyu var.

Bu çerçevede 5-6 Vatan adayına yer verin dedik. Onlar ne yaptılar? Örneğin Serdar Üsküplü İstanbul 3. Bölgeden 19. sıradan aday olsun dediler. CHP o bölgeden 10 Milletvekili çıkarmış. Şimdi 19 alması olanaksız. 12. veya 13. sıradan gösterseler kabul. Seçilmesi olanaksız bir yerden aday gösterilirse Vatan Partisi İstanbul İl Örgütü'nü nasıl harekete geçirecek? Seçmen bunu nasıl karşılayacak?

CHP'nin bize yaptığı öneride, Serdar Üsküplü örneğinde olduğu gibi, seçilebilme ihtimali olan tek bir yerden bile aday gösterilmedik.

Bakınız: 16 ila 19. dakikalar arası:

arşiv:
Güçbirliği neden olmadı? Perinçek anlattı 29-9-2015  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder