26 Eylül 2015 Cumartesi

Buzdolabı üzerinde sözde terör mitingi

Aydınlık, 21 Eylül 2015

Parti ayırımı yapmaksızın Açılım karşıtı tüm yurttaşların katıldığı sadece Türk bayrakları taşınan 17 Eylül Ankara mitinginden sonra AKP yandaşı sözde Sivil Dayanışma Platformu İstanbul'da sözde bir terör karşıtı miting düzenledi.

Ankara'daki mitinge katılmayan AKP şefleri İstanbul'da düzenlenen mitingi AKP gösterisine dönüştürdüler. Böyle olacağı bilindiği için de, AKP'liler dışında hiç bir örgüt bu mitinge katılmadı.

Sabahattin Önkibar, 17 Eylül günlü Aydınlık'ta iki miting arasındaki farkı şöyle anlatmıştı:

Aydınlık, 17 Eylül 2015
+++++++++++

Tayyip, "Süreç buzdolabında" demişti. Olumlu gelişmeler olursa sürece kaldığı yerden devam edilebileceğini söylemişti. Bakınız:
Açılım suçlarını itiraf eden Tayyip "Devam edebiliriz" dedi

+++++++++++

Tayyip'in bunu laf olsun diye söylemediğini Almanya Dışişleri Bakanı Ştaynmayer şu sözleri ile Raynişen Post gazetesine açıkladı: (7 Ağustos 2015)

"Ortadoğu'nun bölgeleri aşan ihtilafları Kürtlerle ülke içindeki Barış Süreci'ni sekteye uğratırsa, bu, Türkiye ve bölge için çok kötü olur. Barış Süreci'nin sona ermesine izin verilmemelidir. Sadece müzakere yoluyla 90'lı yılların şiddet ortamına geri dönülmesi engellenebilir."
"Kürtler (PKK demek istiyor) Türkiye'de ciddiye alınması gereken bir politik sestir. İdari ve hukuki istisnai düzenlemelerle bu sesi siyasi sürecin dışında bırakmayı çok akıllıca bulmuyorum. (HDP'yi kapatmayın diyor)"

"Türk Hükümeti (yani AKP), bize ve ortaklarımıza, müzakere sürecine bağlı kalmak istediğini temin etti"

Bakınız:
Steinmeier'den "Barış Süreci" uyarısı

Demek ki, Tayyip Bey, sadece Almanya'ya değil, tüm Batı ülkelerine söz vermiş (Bize ve ortaklarımıza temin etti diyor)

+++++++++++

Bu tehlikeye karşı milletimizi uyardık.

TSK'nın inisiyatif almasını önleyemeyen, durduramadıkları terörle mücadele sürecinden oy hesabı ile faydalanmayı düşünen Tayyip'in, bir yandan da Açılım'a geri dönmenin hesaplarını yapmakta olduğunu açıkladık. Bu tehlikeyi önlemek için öneriler yaptık.Bakınız:
Açılım suçlarını itiraf eden Tayyip "Devam edebiliriz" dedi

^^^^^^^^^

Asker de bunun farkında idi ve operasyonlara ara verilmemesi için hükümete baskı yapıyordu. Bakınız:
PKK, Açılım'a dönüşe zorlama amaçlı saldırıyor

^^^^^^^^^

PKK'ya karşı mücadeleyi başlatanın Tayyip değil, TSK olduğunu delilleri ile açıkladık. Tayyip durdurmadığı mücadeleden yararlanma peşinde idi sadece, ve ilk fırsatta Çözüm Süreci'ne geri dönmeye çalışacaktı.Bakınız:
Düşmanın psikolojik harp dairesinde işbaşı yapmak

^^^^^^^^^

"Saray Savaşı'nı destekleyen Perinçek, Tayyip'i Başkomutan olarak kabul ediyor" suçlamasının yanlışlığını da açıkladık. Hala aynı suçlamaya devam edilmesi çok garip. Bakınız.
Başkomutan Tayyip efsanesi

Buzdolabının üzerinde konuşan kişi Başkomutan olabilir mi?

+++++++++++
Perinçek: Teröre Hayır Mitingi'ne niçin katıldım - Bölüm 1
Perinçek: Teröre Hayır Mitingi'ne niçin katıldım - Bölüm 2
+++++++++++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder