2 Eylül 2015 Çarşamba

Bozguncu Kardaş bölücü ve kumpasçı

Cumhuriyet, 31 Ağustos'taki manşeti ile bozgunculukta aşama kaydetti.

Emekli Askeri Hakim Ümit Kardaş'a göre ordu PKK'ya karşı sonuç getirmeyen mücadeleden bıkmış usanmış ve de yorulmuştu. Ordu "Neden ölüyoruz, verelim PKK'ya istediğini, barış ve huzur gelsin. Saray için savaşmak istemiyoruz" diyordu.

Kardaş, ayrıca, Yarbay Alkan'ın sözlerini "Barış süreci (yani Çözüm) varken savaş neden?" şeklinde çarpıtarak veriyordu.

Tayyip'in bile artık açıktan savunamadığı ve "Buzdolabına koyduk" dediği Açılım'ı savunmak amacıyla Cumhuriyet'in medet umduğu Kardaş kimdi?

Kardaş, Ergenekon tertiplerinde yer alan ve PKK için özerklik isteyen bir kumpasçı ve bölücü idi.

TSK düşmanlığı ve PKK seviciliği görevini şimdi de "Saray Savaşı'na hayır, Açılım'a evet" yoluyla devam ettiriyordu.

İşte Kardaş'ın eski marifetleri:

Cumhuriyet, 31 Ağustos 2015

+++++++++++

Kardaş, kumpasın gazetesi olan Taraf'ta yazdığı yazılarda özerkliği savundu.

"Kendi topraklarında egemenlik hakkını kullanarak kadim bir halk olarak yaşayan Kürtlerin hakkını teslim etmek için çok geç kalındı."

"Türkiye barış sürecine girerken sınırları içinde yaşayan Kürtlere Rojava'daki Kürtlerin taleplerinin oluşturduğu standarttan daha az bir standart öneremez."

"Suriye Kürtleri, kimliklerinin tanınmasını, yaşadıkları bölgedeki ihtiyaçlarını gidermek için kendi organlarıyla karar alabilmeyi, yani özerklik istiyor."

Kardaş'a göre, Türkiye, Türkiye'deki Kürtlere Suriye'deki Kürtlerin talep ettiğinden, yani özerklikten daha az bir şey öneremez. Yani PKK ile müzakerelerin sonucunda en az özerklik verilmeli imiş.

Kardaş, bölücü örgüte "Kürt" madalyası takıyor, bölücü örgütün taleplerini sanki Kürtlerin talebi imiş gibi göstererek bölücülüğün en alasını yapıyor.

Tıpkı PKK kuyrukçusu sözde solcuların ve CHP'nin bölücü örgüte "Kürt siyasi hareketi" madalyası taktıkları gibi.

+++++++++++

Tabii özerklik verilebilmesi için önce TSK'nın itiraz edemeyecek duruma getirilmesi gerekiyordu. Kardaş hazretleri, bu yüzden kumpasları hararetle destekledi.

Alper Görmüş, daha sonra sahte olduğu anlaşılan Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in günlüklerini yayımlamıştı.

Alper Görmüş'ün avukatlarından biri Kardaş, diğeri de bu Haziran'da HDP'den Milletvekili olan Filiz Kerestecioğlu idi.

31 Mart 2008 günü Kardaş "Günlükteki darbeler kanıtlandı, sorumluları da yargılanmalı" diye yaygarayı kopardı.

20 Ekim 2008'de yaygaraya şöyle devam etti:
"Ergenekon her tarafı ahtapot gibi sarmış olan bir örgüt."

Ve, henüz ortada olmayan Balyoz için ilk işareti verdi:
"Bir darbe planlaması yapıyorsunuz. Bu darbe planını dört kişi yapar. (Genelkurmay Başkanı ve 3 Kuvvet Komutanı). Ama onun altında da bir sürü insan vardır. Mutlaka daha alt kademelere uzantıları vardır. Aslında onlara doğru da gitmek gerekir. Bu sefer şu anda görevde olan ve terfi yapmış subaylar da var."

İşte Cumhuriyet'in yere göğe koyamadığı Kardaş bu.

+++++++++++

Kardaş, Cumhuriyet, YURT, bilumum PKK kuyrukçusu sözde sol örgütler ve CHP yönetimi, TSK'nın ve güvenlik güçlerinin vatan savunması azmini kırma amaçlı bozgunculuk yapmaktadırlar.

Bozgunculuğun sloganları PKK tarafından önerilmektedir. PKK ve HDP şefleri tarafından dillendirilmektedir: Saray Savaşı, Tayyip'in Savaşı, AKP'nin Savaş Oyunu, Saray İçin Canınızı Vermeyin.

Kandil Şeflerinden Duran Kalkan şöyle buyuruyor:


"Askeri ve diğer güçlere de şu çağrıda bulunuyorum: AKP'nin savaş oyununa katılmasınlar, "İlla AKP diktatörlüğü kuracağım" ve "Ben yönetimde kalacağım. Bütün orde ve devlet benim siyasi iktidarımı koruyacak" biçimindeki saldırılarına katılmasınlar."


+++++++++++

ABD ve AB Açılım'a geri dönülmesini istiyor. PKK ve HDP şefleri ABD'ye, NATO'ya, AB'ye çağrı yapıyorlar: "Operasyonlara karşı konum alın, Açılım devam etsin". Obama: "PKK ile değil, IŞİD ile çatışmaya öncelik verin"

PKK kuyrukçusu bilumum sahte solcu haşerat "Barış, barış, savaşa hayır" çığlıkları atıyor. CHP peştemalla koşturuyor.

+++++++++++

"Tayyip oy toplamasın" gerekçesi ile umutlarını ABD'nin ve PKK'nın bu savaşı kazanmasına bağlıyorlar. (PKK ile mücadele sonlandırılıp Açılım'a geri dönülürse, ABD ve PKK kazanmış olacak. Savaş bitecek, barış gelecek.) İşte bu konumları, onları iktidar mücadelesinde başarıya değil, ihanete ve bozguna sürüklüyor.

"Saray savaşı" diyerek PKK ile mücadeleyi sanki Tayyip yapıyormuş gibi gösterenler, vatanseverliği Tayyip'e ikram ediyor, onu güçlendiriyorlar. Kendileri de PKK ile mücadeleye karşı çıkmış oluyorlar.

Peki, bu durumda halk "PKK ile Tayyip mücadele ediyorsa oyumu ona vereyim" demeyecek midir? Halk, vatan savaşını arkadan vuranlara oy verir mi?

+++++++++++

-- PKK ile mücadelede en kararlı tavrı almak
-- mücadelenin merkezine yerleşmek
-- başarıyı getirecek program ve siyasetleri üretmek ve önermek
-- milleti ve partileri bu yolda birleştirmek
-- PKK güdümündeki güçlerle hiç bir durumda yan yana gelmemek
--Orduyu ve Polisi canla başla desteklemek.
İktidar savaşını kazanmanın anahtarıdır.
Bakınız:

+++++++++++
arşiv:

AKP-PKK koalisyonu: Saray Savaşı efsanesinin sonu
Kürt siyasi hareketine özgürlük

+++++++++++

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder