28 Haziran 2015 Pazar

TSK'nın koridoru önleme hamlesi

Aydınlık, 19 Haziran 2015

17 Haziran günü, Genelkurmay Başkanı Özel, Kara K.K. Akar, Jandarma G.K. Atay ve MİT Müteşarı Fidan'ın da katıldığı Bakanlar Kurulu'nda, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde Kürt Devleti'nin alt yapısının hazırlandığı tespiti yapıldı ve TSK'nın harekat planları masaya konuldu.

Hürriyet gazetesi olayı şöyle gördü: (Uğur Erkan'ın haberi):

Hürriyet, 18 Haziran 2015


Hürriyet'in haberine göre, haritalarla desteklenen değerlendirmelerde, Türkiye - Suriye sınırında Büyük Ortadoğu Projesi'nde öngörülen "Kuzey Kuşağı" oluşturulmak istendiği saptandı.

Vatan Partisi ( eski İşçi Partisi) , Aydınlık, Ulusal Kanal yıllardır uyarıyor, BOP haritalarını yayımlıyor, daha yeni mi anlaşıldı bu konu.

Tayyip Bey "Büyük Ortadoğu Projesi'nin Eşbaşkanı" olmakla övünüyor ve Esad'ı devirip Şam'da namaz kılacağını iddia ediyordu.

Denize düşen ıslanır. BOP Eşbaşkanı olur ve Suriye'ye savaş açarsan, Suriye bölünür ve Kürt Devleti kurulur. Esad da kaç kere uyardı: "Suriye bölünürse Türkiye de bölünür" diye. Kulaklarınız tıkalı mıydı?

TSK, Kürt Koridoru'nu önlemek için Güvenlikli Bölge planı yaptı.

Planın ayrıntıları:

PKK'nın Fırat'ın batısına geçmesine, Cerablus'u ve Azez'i almasına, Kobani Kantonu'nu Afrin Kantonu ile birleştirerek Irak sınırından Hatay'a kadar tüm Suriye sınırımızı ele geçirmesine engel olunacak.


Suriye'den sadece yaşlı, kadın ve çocuklar gelebilecek. 30-40 yaşlarındaki erkeklerin gelmesine izin verilmeyecek.

Suriye içinde 50 kilometre derinliğinde oluşturulacak Güvenlikli Bölge'de mülteciler için barınaklar kurulacak. Suriyeli muhalifleri (yani Tayyip Bey'in toz kondurmadığı eski ÖSO, yeni Fetih Ordusu teröristleri) için eğit-donat programı bu bölgede uygulanacak.

Ancak ABD'nin Güvenlikli Bölge planına karşı çıkması, eğit-donat programını da çıkmaza soktu. En azından böyle bir olumlu gelişme yaşanıyor.

arşiv:

Tel Abyad operasyonunu Delta Fors yönetti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder