28 Haziran 2015 Pazar

Tel Abyad operasyonunu Delta Force yönetti

Tayyip Bey'in ve AKP yöneticilerinin Amerika'ya ve NATO'ya şikayet ettikleri Kürt Koridoru Amerika'nın dolaysız yardımı ile kuruluyor.


Aydınlık, 22 Haziran 2015
Amerikan bombardıman uçaklarının dsteğinin yanısıra, ABD Özel Kuvvetleri de PYD (PKK) ile birlikte çatışmalara katılıyor, uçakları yönlendiriyor ve PKK'ya askeri danışmanlık yapıyor.

ABD Ordusu'ndan emekli olmuş askerlerin yönettiği Blackwater askeri birlikleri ve İsrail Özel Kuvvetleri'nden emekli olmuş askerler de bölgede.

Bunların tümünün Tel Abyad operasyonunda da görev aldıkları belli oldu. ABD yetkilileri ve PYD lideri Salih Müslim işbirliğini doğruladı.

Müslim: "Koalisyon güçleri bizi destekledi" dedi.

İsrail askeri yetkilileri konu ile ilgili sorulara: "Onlar emekli, biz karışamayız" yanıtını verdiler.

Tolga Tanış, 21 Haziran günlü Hürriyet'teki köşesinde Amerikalı bir yetkilinin PYD'yi karadan ve havadan nasıl desteklerine ilişkin açıklamalarını yayımladı.
Bakınız:
Tel Abyad'da Ne Oldu?

Aydınlık ve Vatan Partisi 15 yıldır bu gerçeği seslendiriyor. ABD Ordusu'nun PKK'ya verdiği destek yeni değil. İşte 14 Ekim 2001 günlü Aydınlık Dergisi kapağı:

Aydınlık, 14 Ekim 2001
İşte 1 Ekim 2014 günlü Aydınlık manşeti:

Aydınlık, 1 Ekim 2014
İşte 21 Ekim 2014 günlü Aydınlık manşeti:

Aydınlık, 21 Ekim 2014
PKK ve ABD Kürt Koridoru'nu birlikte kuruyorlar. Bütün dünyanın bildiği bu gerçeği Tayyip Bey ve Davut'un Oğlu Bey bilmiyorlar mı? Yandaş medya bu gerçeği bilmiyor mu?

AKP Dışişleri Bakanlığı'nın "PKK'yı ABD'ye şikayet ettik. ABD bize hak verdi ve PKK'nın kulağını çekti" açıklaması bu yüzden apaçık bir safsatadır, ABD - PKK işbirliğini gözlerden saklama amaçlıdır.

********
arşiv:

AKP Amerika'yı Amerika'ya şikayet etti   27 Haziran 2015
Amerika Kuzey Suriye'de PKK'yi eğitiyor 1 Ekim 2014
PYD (PKK) ve Delta Force (ABD) birlikte savaşıyor 21 Ekim 2014
ABD askerleri PKK kamplarını koruma altına aldı 5 Eylül 2011
Amerika'nın PKK'ya 23 desteği 5 Eylül 2011

********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder