11 Haziran 2015 Perşembe

Derviş koalisyon programını açıkladı: Yeni Anayasa

Dersimli Kemal'in Ekonomi Bakanı ABD ayarlı Derviş Kemal, AKP + CHP koalisyonunun programını  Radikal'den Fuat Keyman'a açıkladı.

Amerika, kurulmasını istediği AKP + CHP koalisyonu için uygun gördüğü programı Derviş üzerinden pazarlıyor.

İşte programın 5 maddesi:

Aydınlık, 11 Haziran 2015


Birinci Madde:
ABD güdümlü Kürdistan hedefli AKP + CHP programının ilk ve en önemli maddesi Yeni Anayasa.

Yeni Anayasa'nın en önemli özelliği: "Etnik kimlik" olarak suçlanan Türk Milleti kavramının Anayasa'dan atılması, yerine "Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşı" kavramının konulması.

Amaç: Türk Milleti'ni Türk ve Kürt diye ayrıştırarak önce özerkliğin, sonra federasyonun, giderek bölünmenin anayasal zeminini hazırlamak.

Bu amacı benimseyen temel aktörler: AKP, CHP, HDP (PKK)

Türk Milleti kavramı düşmanlığını demokrasi şekerine bulayarak halka kabul ettirme propagandasının ana fikirleri:

"Anayasa'da etnik kimlik tanımı yapılmamalıdır. Biz "Üst Kimlik" tanımı yapacağız, "Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşı" diyeceğiz."
(Dersimli Kemal, SKY360 televizyonu)

"Demokratik Anayasa, ırkçılığa dayanan Atatürk Milliyetçiliğine son vermek, kardeş halkların özgürce yaşadığı bir Türkiye için CHP"
(CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu)

Bakınız:

İkinci Madde:
Çözüm sürecine Meclis'in dahil edilmesi

AKP + PKK gizli koalisyonu, "Çözüm", "Açılım", "İmralı ile müzakere" maskeli Türkiye'yi bölme programını bir noktaya kadar getirdi. CHP'nin dışarıdan desteklemesi sürecin ilerlemesi için yeterli olmuyor. Bundan sonra bölünme sürecine CHP de koalisyon ortağı olarak katılmalı ve bölünme yasaları Meclis'ten büyük çoğunlukla geçmeli.

Üçüncü Madde:
Güçlü bir ekonomi yönetimi kurulması
Ekonomiyi Batı'ya daha da bağımlı hale getirecek ve borçların ödenmesi için kemerlerin sıkılmasını sağlayacak haciz yönetimi kurulması. Ekonominn daha da çökertilerek bölünmeye karşı direnecek derman bırakılmaması.

Dördüncü Madde:
Kutuplaşmanın önlenmesi

AKP ve CHP tabanlarının parti yönetimlerinin bölünme yolunda birlikte hareket edilmesi politikalarını onaylamalarının sağlanması.

Beşinci Madde:
Türkiye - AB ilişkilerinin canlandırılması

Bu madde, AB aday üyelik sürecinin Türkiye'nin bölünmesi sürecinde nasıl belirleyici bir rol oynadığını bir kez daha göstermektedir.

Avrupa Birliği'nin "Etnik ve dinsel örgütlenme demokrasinin gereğidir, özerklik verin, askerin sesini kısın, Kemalizmin modası geçti" vesaire diye bastırıp "Yoksa asil üye olamazsınız haaa..." diye kanırtmaya devam edebilmesi için "Bizi de alın" yalvarma seanslarına üst perdeden yeniden başlamamızı istiyor stratejik müttefikimiz Amerika.

Yeni Anayasa'yı yaptırmayacağız. 4 partinin katıldığı Yeni Anayasa Masası'nı nasıl dağıttı isek, şimdi de koalisyonu dağıtırız. Türkiye Gençlik Birliği, Milli Merkez ve Vatan Partisi göreve hazırdır.

arşiv:
Bölücü koalisyon için düğmeye basıldı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder