3 Mayıs 2015 Pazar

Türk bayraklı 1 Mayıs alanlarını görmediler



Aydınlık dışında tüm gazeteler manşetlerini halkın ilgi göstermediği İstanbul'daki çatışmalara ayırdılar.

Holdingci, Fethullahçı, AKP yalakası, sözde solcu ve AKP karşıtı muhalefete ait gazeteler... Taraf'tan Zaman'a, Sabah'tan Milliyet'e, Sözcü'den Cumhuriyet'e... Kimi AKP'nin yasağını eleştirdi, kimi polis vahşetini, kimi de molotoflu gurupları. (Hürriyet küçük de olsa ön sayfadan verdi)

Diğer ülkelerdeki gösterileri bile yayımlayan gazetelerin ortak noktası, Türk-İş'in Zonguldak'ta, Vatan Partisi'nin ise Bakırköy'de yaptığı Türk bayraklı, İstiklal Marşının okunduğu kutlamaları ve yurt çapındaki (Adana, Antalya, Antakya gibi) Türk bayraklı mitingleri görmemekti.

Televizyonlar da gün boyu AKP'yi güçlü imiş gibi gösteren polis müdahalesi görüntülerini yayınladılar.
Holding gazeteleri, "Hükümetin gücünü göstererek Taksim'e çıkışa engel olduğu" vurgusu yaptılar.


DİSK, KESK, CHP ve HDP Taksim'e çıkmak için Beşiktaş'ta toplanma çağrısı yaptılar. Ancak taraftarlarını Beşiktaş'a toplayamadılar. Toplanan az sayıda kişiyi polis kolayca dağıttı.

Yaptıkları eylem sonucunda 1 Mayıs'ı kutlayamadılar, AKP'yi güçlü, kendilerini güçsüz gösterdiler ve kendilerini işçi sınıfından soyutladılar.


İşçi sınıfı bölücülerin, bölücülerle birlikte hareket edenlerin, Türk bayrağına düşman olanların peşinden gitmedi. Aksine, Türk bayrağına sarıldı ve Vatan Partisi ile birleşti.






*********
arşiv:
Emeğin Ay Yıldızlı Meydanları 2 Mayıs 2015

*********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder