8 Mayıs 2015 Cuma

Orgeneral Saldıray Berk VATAN Partisi'ne üye oldu

3. Ordu ve EDOK Komutanı Org. Berk Vatan Partisi'ne üye oldu.



Org. Berk, partiye katılma nedenini şu satırlarla anlattı:
*********

Neden Vatan Partisi

Büyük Atatürk ve Kuvayi Milliye ruhu bu çatı altında bulunduğu için Vatan Partisi’ndeyim.

Cumhuriyetin temeli olan Altı Ok’a sahip çıkıldığı, Büyük Kurtarıcı’nın cumhuriyeti emanet ettiği Türk Gençliği ve Mustafa Kemal’in askerleri bu çatı altında bulunduğu için Vatan Partisi’ndeyim.

Gerçek Türk milliyetçileri bu çatı altında birleştiği, deneyimli ve genç kadrosuyla ülke yönetimine talip olduğu için Vatan Partisi’ndeyim.

Ülke bütünlüğü ve tam bağımsızlık idealine sahip çıkıldığı için Vatan Partisi’ndeyim.

Ayrıca her zaman vatan sevgisi ve özveri timsali olarak gördüğüm Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’in bulunduğu çatı olan Vatan Partisi’ndeyim.

Vatanseverleri ve ülke geleceğinden kaygı duyanları bu çatı altına bekliyorum.

Saygılarımla.
7 Mayıs 2015

Saldıray Berk
*********

Org. Berk, 3. Ordu Komutanlığı görevini yürütmekte iken, Erzincan Ergenekon soruşturması kapsamında iki kez Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'na davet edildi. İfade vermeye gitmedi ama buna rağmen İddianame hazırlandı.

Mahkemece kabul edilen Ergenekon Erzincan İddianamesi'nde (yıl 2010) Org. Berk "silahlı örgüt yöneticisi olmak" suçlaması ile 1 numaralı şüpheli olarak yer almıştı. İddianamede Org. Berk için şunlar yazılmıştı:

"Erzincan ve civarındaki Alevi köyleri ile özel olarak ilgilenmekte, bu köylerin ihtiyaçlarının giderilmesi için ordunun imkanlarını kullanmaktadır.
Yaptığı yardımlar nedeniyle Alevi köyler ve dedeler tarafından sevilmekte, dedeler tarafından kendisine takdir beratları verilmektedir"

Vay hain vay.
Demek sen ülkemizin düşmanı olan Alevilere yardım edersin, hem de ordunun imkanları ile ha.
Cami yaptırsa neyse. Okul yaptırıyormuş okul. Daha da dinsizleşsinler diye.
Vay Ergenekoncu vay.

Bu suçlamayı yapan ve adının önünde "Cumhuriyet Savcısı" ünvanı olan kişi, ordumuzun sadece Türkiye'de değil, ülke dışında da, örneğin Afganistan'da, Kosova'da elinden geldiği kadar yardım yaptığını, okullar, hastaneler inşa ettiğini bilmiyor mu? Deprem gibi doğal afetlerde önce ordumuzun yardıma gittiğini bilmiyor mu?

Bilmez olur mu? Bal gibi biliyor. Ama o bir Amerikan görevlisi. Görevini yerine getiriyor.

*********
Org. Berk'in esas suçu Fethullahçılar başta olmak üzere bazı cemaatlerin yasa dışı faaliyetlerini soruşturması idi.  

*********
O dönem Genelkurmay Başkanı olan Org. İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Işık Koşaner ve Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğg. Hıfzı Çubuklu, Hürriyet Gazetesi'nden Enis Berberoğlu'na konu ile ilgili görüşlerini aktardılar. İşte Org. Başbuğ'un söyledikleri:

"İddianamede tamamen gizli tanık ifadelerine dayanıldı, askeri yetkililere bilgi verilmedi, bizden bilgi istenmedi."

"Bu İddianame ile suçlanan 9 askerin 6'sı tutuklanmıştır."

"3’üncü Ordu Komutanı Org. Berk, Ergenekon Terör Örgütü’nün Erzincan yapılanmasının yöneticisi olarak suçlanmaktadır. Bu çok ağır ve ciddi suçlamadır. Çok özel bir durum yaratmaktadır. Suçlanan Ordu Komutanı, Genelkurmay Başkanı olarak bana ve Kara Kuvvetleri Komutanı’na karşı sorumlu ve bağlı olan en üst seviyedeki bir komutandır."

"TSK personelinin etnik farklılıkları ve mezhep farklılıkları üzerinde bırakın tartışılmasını, düşünülmesini bile çok tehlikeli ve zararlı buluruz. Bunu yapanların da farklı niyetli, art niyetli, kötü niyetli olduğunu düşünmekteyiz. Buna da müsaade edemeyiz."

Söyleşinin tamamı için bakınız:

*********

Org. Berk'in özgeçmişi için bakınız:

*********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder