29 Mayıs 2015 Cuma

Dersimli Kemal: CHP ile AKP'nin ekonomi programı aynı

Dersimli Kemal sonunda kendisi açıkladı, yorum yapmamıza gerek kalmadı.

"Onyedi milyon yoksulumuz var, aylık geliri 200 liranın altında, onların derdini çözdün mü?" diyerek AKP'yi sorumlu tutuyordu seçim meydanlarında.

Ama, AKP'nin insanlarımızı yoksullaştıran o politikalarının, CHP'nin Ekonomi Bakanı yapmayı düşündüğü Kemal Derviş'e ait olduğunu NTV'de açıkladı...

Dersimli aynen şunları söyledi:
"İktidar partisi (AKP) bir proje üretemez. Üretmiyor da zaten. Bir ekonomik programı da yok zaten. Sayın Kemal Derviş ve arkadaşlarının ortaya koyduğu programı sürdürüyorlar."

Tıklayınız:

Demek ki:

Sayın (!) Kemal Derviş'in uygulamaya koymuş olduğu ekonomi programını AKP Hükümetleri 13 yıldır aynen devam ettirmiş.

Dersimli Kemal de, Kemal Derviş'i Ekonomi Bakanı yapıp bu programı yine aynen devam ettirecekmiş.

Yani AKP de, CHP de "Aslan sosyaldemokrat Kemal Derviş"in ekonomi programını benimsiyorlarmış. AKP uyguluyor, Y-CHP devam ettirecek.

O halde Dersimli Kemal seçim meydanlarında niçin AKP'yi yoksulluk yaratmakla suçluyor? Bir suçlu varsa, o da Derviş'in ekonomi programından başka bir şey değil: Özelleştirme, teşeronlaştırma, yerli üretime darbe, borç alıp aldığımız borç para ile ithalat yapma. Yani dilenme ekonomisi.


Doğu Perinçek de açıkladı:

"AKP ve CHP, ülkeyi Kemal Derviş'in batakçı dilenme ekonomisine teslim ediyorlar. Borçlanma ekonomisi batakta çırpınırken, bu ekonominin ABD patentli mimarı Derviş ekonomiyi iyice batırması için yeniden sahneye çıkarılıyor.

Vatan Partisi üretim ekonomisi kuracak. Bu konuda birikimi olan Sayın Ufuk Söylemez, Vatan Partisi yönetiminde yer alacak.

Her boydan sanayicimize, çiftçimize, üretimde yer alan herkese “üretin arkadaşlar” diyoruz. Tayyip Erdoğanların, Kemal Dervişlerin devri bitmiştir. Vatan Partisi yönetiminde üretim çağına gireceğiz.

Kemal Derviş, AKP'yi iktidara getiren tertipte baş roldeydi. Şimdi AKP-CHP Hükümeti'nin kurulmasında yine baş rolde. Ama değişmeyen bir görevi var: Türkiye'nin üzerindeki ABD denetimini sürdürmek, Türkiye'yi bölmek ve dünya tefecilerinin tahsildarlığını yapmak.

AKP-CHP Hükümeti bir suç ortaklığıdır. Kucaklarında HDP - PKK var. Hükümetin gizli ortağı bölücü terör örgütüdür.


++++

1 yorum:

  1. Doğru tarafta onursal yerini almak isteyen birinin illâ Sn.ERDOĞAN'a biât etmesi gerekmemektedir. Şu Marx-bilimsel gerçekliğin tam idrâki içinde İSMET İNÖNÜ'e biât etmesi de yeterlidir: Neo-Tanzimatçılık (Baltalimanı FTA) yolunu 1946 yılında İnönü açmıştır. Yola bilahare Menderes ve Ecevit'in döktükleri molozlar da KEMAL DERViŞ buldozeri ile kaldırılmıştır. Sn.Derviş Pembeköşk Sitesi'nde ikamet ederdi. Sn.ERDOĞAN'ın yürümekte olduğu nurlu-füruğlu yol İNÖNÜ yoludur.

    YanıtlaSil